Отидете към основна версия

3 215 70

Зеленски: Русия изстреля 2960 ракети по украинските градове - това е терор

  • украйна-
  • оръжие-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Държавният глава отбеляза, че когато Киев се обръща към оръжейни партньори за своята отбрана и в името на засилването на санкциите срещу Москва, това не се прави само за украинската отбрана

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия изстреля 2960 ракети по украинските градове - това е терор. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, обръщайки се към участниците в конференцията "Азиатско лидерство", която се провежда в Сеул (Южна Корея), цитира думите му УНИАН.

Според него, ако това остане ненаказано, ще се повтори и на други места по света - в други държави.

Зеленски подчерта, че руската артилерия взема украински градове за заложници. Според него руската армия ще организира настъплението си така, че нейните оръдия и ракетна артилерия да могат да поразяват обикновени жилищни райони на обикновени градове.

Президентът на Украйна подчерта, че Русия използва ракетен терор срещу Украйна. "2960 ракети към тази сутрин - толкова ракети успя да изстреля Русия по нашите градове. И основната цел на ракетите са граждански обекти", добави той. Според него това е руска тактика, която има за цел да изгони хората от украинските градове и да накара всеки украинец да се страхува от нея.

Зеленски подчерта, че никоя друга държава в света не е похарчила толкова пари за умишленото разпространение на дезинформация, теории на конспирацията, антинаучни теории на конспирацията, включително за ваксините, както прави Русия. Той добави, че Азия не е свободна от руските лъжи. В същото време той подчерта, че всички страни по света трябва да се защитават от тези, които се опитват да разпространят влиянието си чрез масови лъжи.

Зеленски отбеляза, че когато Украйна се обръща към оръжейни партньори за своята отбрана и в името на засилването на санкциите срещу Русия, това не се прави само за украинската отбрана. "Това е като с ваксините: ако не помогнете на други хора, трябва да сте подготвени, че ще се появят нови щамове на вируса, които ще направят вашата собствена защита неефективна", добави той. Той благодари на Корея за подкрепата и вярва, че ефективността на съвместните усилия може да бъде такава, че след още сто дни да може да каже, че "агресорът наистина е наказан, а всички други потенциални агресори в света нямат алтернатива на нормален мирен живот."

Сутринта на 13 юли руските сили нанесоха 28 удара по различни населени места в Николаевска област, в резултат на които бяха убити най-малко петима цивилни, съобщи в "Телеграм" Кирил Тимошенко, заместник-началник на президентската канцелария.

Според него силен обстрел е имало във Витовския район, там са били убити цивилни.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 48 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: