Last news in Fakti

14 Юли, 2022 14:34 1 846 58

Жозеп Борел: По-малко зависимост от Русия - по-малко пари за военния бюджет на Кремъл

  • жосеп борел-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Твърдо вярвам, че присъединяването на Западните Балкани към Европейския съюз е в наш общ интерес и ще укрепи геополитически както ЕС, така и региона, заяви първият дипломат на Брюксел

Жозеп Борел: По-малко зависимост от Русия - по-малко пари за военния бюджет на Кремъл  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

“Важно е регионът да напредне в създаването на общ регионален пазар, какъвто политически ангажимент поеха шестимата лидери на региона на Срещата на върха в София. Работим заедно за намаляване на енергийната зависимост от Русия, по-малко зависимост означава по-малко пари за военния бюджет на Кремъл.” Това отбеляза в интервю за черногорския в. “Виести” ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел.

"Укрепването на стратегическата автономия на ЕС върви ръка за ръка с укрепването на сътрудничеството с партньорите", добави той. Борел изрази очакване, че политическите партии трябва да постигнат консенсус, за да може Черна гора да ускори пътя си към Европейския съюз, като заяви, че страната трябва да изпълни временните показатели в две ключови глави. “Това включва необходимите съдебни назначения, но не се ограничава до тях“, каза той, цитиран от БТА.

“Твърдо вярвам, че присъединяването на Западните Балкани към Европейския съюз е в наш общ интерес и ще укрепи геополитически както ЕС, така и региона. Присъединяването към ЕС е процес, основан на заслуги. Всяка кандидатстваща страна трябва да отговаря на стандарти и правила, които подкрепят основните ценности на ЕС и се прилагат еднакво за всички държави членки. Условията са ясни и зависи от кандидатите да ги изпълнят. Ето защо е трудно да се определи точна времева рамка, тъй като процесът до голяма степен е в ръцете на нашите партньори”, обясни Борел.

На въпрос дали Черна гора може да се надява на бърз напредък в интеграцията, ако до края на лятото избере съдии от Конституционния съд, членове на Съдебния съвет и върховен държавен прокурор, той дава следния коментар:

“С всички отворени преговорни глави и три временно затворени Черна гора постигна най-голям напредък в този процес сред страните кандидатки. За да премине към следващите етапи от процеса на присъединяване и да ускори темпото, Черна гора трябва да изпълни междинните критерии за върховенство на закона съгласно глави 23-та и 24-та. Това, което трябва да се направи, е ясно, добре известно и възможно, при условие че новото правителство набере инерция и изцяло се съсредоточи върху запълването на критични пропуски и политическият спектър работи заедно, в консенсус, за да продължи напред по пътя към ЕС.”


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 yaйтнойз

    30 3 Отговор
    евала укрепналио
  • 2 Значи

    63 4 Отговор
    Цялата работа за западните балкани и да се укрепи фронта срещу Русия
    Сега не е ли ясно на всички защо дават толкова зор на България
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1944

    4 61 Отговор
    путлер е втория горбачов. в провален вариант.
  • 5 Професора

    68 3 Отговор
    И по малко топло в ЕС и по малко икономика минус 50% и по високи цени и повече рецесия и мизерия.
  • 6 Теле

    62 4 Отговор
    Повече студ и глад и фалити за вас

    Коментиран от #9

  • 7 Ха ха

    70 5 Отговор
    Природно ли сте тъпи или бай дън ви го наби в главите
  • 8 Те докато се

    58 3 Отговор
    наканят да ги приемат, ЕС ще се е разпаднал
  • 9 1944

    8 35 Отговор

    До коментар #6 от "Теле":

    що така гладните и фалиралите неколко пъти спасяват безаналоговите човекомразци? да не мислиш че ше е вечно?

    Коментиран от #23

  • 10 да де

    59 3 Отговор
    За каква независимост и автономия бълнува дъртия! В Европа суровините са изчерпани, ако не е Русия ще е друг на друга цена, а и трябва време с което не разполагат зимата дето се вика е вдругиден.
  • 11 вярва моляти се

    54 3 Отговор
    вмирисан .................вярваш в това какво ти наредят от краварника. Ти и онази /гинеколожката/, ще сте едни от първите със шут в .............,и през вратата. До няколко месеца цялото ЕС ще гори, и ще се тресе от стачки и паднали правителства - тоя ми вярва във на м.....................п....................
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да бе да

    62 3 Отговор
    Не го слушайте тоя, я го питайте защо за миналия месец в Испания, втория по големина вносител на газ е Русия. Имам чувството че всички казват да не се купува руски газ, за да има повече за тях. Такива са фактите до момента
  • 14 седем

    47 3 Отговор
    Стига с това плямпане ,Борельче.
    На швабен му влиза вече ,по
    хард,и с повече устрем.За да ,се
    забави процеса,руснаците ще
    поискат ,немкини да правят
    магистралата,през Сибир.
    Колко,ще изстискате от макето
    и албанеца- тревни площи.
    Пародията на един гей
  • 15 Шопо

    34 3 Отговор
    Не е важно аз да съм добре, важното е комшията да е зле!
  • 16 ЕВРОСИМПАТИЗАНТ

    46 2 Отговор
    Този е много злобен евролъжец.
  • 17 ХА ХА ХА

    44 2 Отговор
    ВСЕ ТАКИВА СТАРЧЕТА КАТО ВЗЕМАТ ДА НЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ , А ДА СЕ БЪРКАТ ВЪВ ПОЛИТИКАТА ....ВСЕ ТЪЙ ЗЛЕ ЩЕ СМЕ !!!!! И ТАЯ ДЕМЕНЦИЯ .....КАТО ОНАЯ ОТВЪД ОКЕАНА БЪРКАТ КАКВО ДА КАЖАТ , КОЕ КАК ДА НАПРАВЯТ ....КЪДЕ И СЪС КОЙ ДА СЕ ЗДРАВИСВАТ , КЪДЕ ДА СЕДНАТ И КЪДЕ ДА ЛЕГНАТ !!!!!!! ХАЙДЕ ПЕНСИОНИРАЙТЕ ГИ ВЕЧЕ , ЧЕ ЗАБАТАЧИХА ЦЯЛ СВЯТ !!!!! А ПУТИН КАТО ВИ СПРЕ ГАЗТА ТОЯ ПЪРВИ ЩЕ ЗАМРЪЗНЕ ОТ СТУД , АМА ЩЕ Е НЕЗАВИСИМ !!!!!!

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Хихи

    29 1 Отговор

    До коментар #17 от "ХА ХА ХА":

    Да ама от студ ще се консервира за бъдещите поколения. Не че на пролет няма да го накиснат в оцет и да го изядат след няколко дена, като гледам какъв глад се задава
  • 19 Ааааааааа не !

    34 1 Отговор

    До коментар #17 от "ХА ХА ХА":

    Бордонел му се услажда заплатата , не че е загрижен за ЕС и хората , не че се интересува как е у нас или как е във УКРИЯ .....какво ще стане след 20 г. .......щото нали виждате на какъв хал е и парите и властта и богатството , няма да му помогнат !!!!!! Както и на всеки от нас ....затова бъдете преди всичко ЧОВЕЦИ и живейте и се радвайте на живота , докато ви е отредено !
  • 20 бунак

    35 1 Отговор
    Евро Чичка , време ти е за пенЦия !
    Оди си копай градината на баба ти и не ни бъркай с вас малоумниците, където пикаете клекнали.
  • 21 Бай Манчо

    33 2 Отговор
    един от многото безполезни иди.....оти багодарение на които ЕС е по наклонената плоскост и набира инерция ZZZZZZZ
  • 22 Мишо

    32 1 Отговор
    И по-малко разходи за отопление, осветление и гейпарада.
  • 23 Теле

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    За грманците говориш нали
  • 24 Баш майстора

    37 2 Отговор
    По малко зависимост от Русия, повече глад и мизерия за гейропа. Смешници

    Коментиран от #30

  • 25 Бесен _Язовец

    27 2 Отговор
    Този Борел е изгнил от вътре, вече му личи и външно гнилото до 2023 ще вече изгнил тотално в почвата
  • 26 Механик

    32 1 Отговор
    Винаги съм казвал, че на човек с ИЗТИЧАЩ СРОК НА ГОДНОСТ, както и на такъв който няма деца, не бива да се дава власт.
    И в двата случая, такъв човек е озлобен към всички, които са по-млади и съотвено се предполага, че ще живеят след кончината на въпросния "политик".
    Тоя я има година-две, я няма, но нарежда бъдещето на тия които остават след него!!!! Как може да му се вярва на такъв, още повече виждайки какви ги вършат и предприемат?
    Във властта трябва да са хора между 45 и максимум 60 години. Хора с успешни семейства, с деца и внуци. Никакви такива дето са със "задно пълнене, никакви старчоци!
  • 27 А това, че цените са дубъл по-малко пари

    23 1 Отговор
    за Русия ли е бе, галфон???
  • 28 И малко ограмотяване...

    3 15 Отговор
    За пещерния Ганю Черешовотопчев Патреотарски, чанто-вертикалски и дамаджано ориинталски, отдаден на освобождението, а реално незнаещ къде са погребани бабите и дядовците му.
  • 29 Тоя Бюрел

    22 2 Отговор
    е много тъпо парче

    Коментиран от #35

  • 30 Ти Европа не я мисли...

    6 12 Отговор

    До коментар #24 от "Баш майстора":

    Гледай да не се докараш до Азиатският Рай, че ще се хилиш щастливо като в Северна Корея ! И не кътай в евро, не планирай университетче в Холандия с парите от тролската копейка...да е по достоверно!
  • 31 Браво

    24 2 Отговор
    Борел? Браво! Само не разбрах как ще стане това? Значи няма да купувате нищо от руснаците и ще тъпчем гърлата на американците и техните акули. Чудесно! Това значи, че ще работим за военния бюджет на щатите? Ами , имали значение от какво производство ракети ще се свършим? И за какви ценности говориш за приемане в Европейския съюз, като натискаш за окраина и македония? С какво те ще допринесат за тия ценности? Може би с древната си история от времето на динозаврите?

    Коментиран от #32

  • 32 Ако тъпчеш търбуха на диваци...

    2 9 Отговор

    До коментар #31 от "Браво":

    Вероятността да те изядат и огромна...а както се видя, това че си християнин, провокира апетита !

    Коментиран от #52

  • 33 Бля бля

    23 3 Отговор
    Само празни приказки.Тия ги слушаме години наред,а положението ни става от тежко по тежко!!!Вън от нато и ес!Само Възраждане, единствената Българска партия в България!За независима България!За Приятелство с Русия.Влизане на България в БРИКС!

    Коментиран от #34

  • 34 И от ООН, Ганьооооо... !

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бля бля":

    Даже да се отречем и от електричеството, само дизелчето да оставим ...
  • 35 Той е олицетворение

    18 1 Отговор

    До коментар #29 от "Тоя Бюрел":

    на целия ес.Тъпи парчета!
  • 36 Стоян Александров

    17 1 Отговор
    По- малко зависимост за Запада от Руссия много по- бърз фалит, мизерия глад, стачки, гражданско неподчинение. Т.с. много по-бърз разпад на Западна Европа. Европата от не третия, а от четвъртия свят. Без ЕВРИНИ РЕСУРСИ всичко свършва за всекиго, особенно за ЕВРОПА.
  • 37 Вчера 59 Рубли за Эвро ?

    11 1 Отговор
    Тъй куда ПОШОЛ ? Что тъй сказал ? Варель !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Джозепе !

    12 1 Отговор
    Титаник ТИТАНИК потъва а ти Менюто за Утре ще предлагаш ! ПОТАВАТЕ ВСИЧКИ бе ши В ан Зайко Байко !
  • 40 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    6 0 Отговор
    И " Х " вам ! Да прости Господ !
  • 41 Либертии, Демократии, Суверенитии !

    8 0 Отговор
    Всичко е СЕПТИКЬ Fosse / яма / ! Уже ! Джозье , Джозье !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Обменяв Эвро и Долари ЗА

    7 0 Отговор
    Р У Б Л И !
  • 45 Дядо Гъдю

    13 0 Отговор
    Предлагам европейците да изкарат зимата с българските заплати и пенсии и напролет,с оцелелите, да си говорим за геополитическа сигурност и евроатлантически ценности.
  • 46 Стоян Александров

    12 0 Отговор
    А кой и с какво ще храни гостите на Меркелица ? Те са гладни ,жадни, а и искат и някоя сгодна женица....Не така Борелкаааа, не така. Тези гости няма да си тръгнат от тук просто така.... USA ще им дадът оръжие за да си защитят правата ейййййй. Опичайте си акъла. Що си мисля, че някой здраво ще е на килиючето в Кремъл ? Той Путин е ясно, че ме е вечен, амаааааа има други негови заместници.
  • 47 анонимен

    10 0 Отговор
    ехаа... Я не сакам на мен да ми е добре,сакам на Вуте да му е зле. Този се опитва да побългари ЕС,ама свикналите висок стандарт европейци няма да искат. И аз не искам,нищо че стандарта ми не е висок.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 123

    10 1 Отговор
    Жозе, проблема е че ще има и по-малко пари за хората от ЕС, че като плащаме цялата си заплата за сметки, ще ни докарат до просешка тояга. Та да не излезе по-малко пари за Русия, а тя Русия да си продава газа на Китай и на края да е никакви пари за ЕС и доста пари за Русия!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ждрольо

    9 0 Отговор
    Още се чудя на ЕС ...откъде ги намира таквиз прочетени вестници, говорещи абсолютни небивалици и смятащи, че ще оправят света със спуснати опорки отвъд океана.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Динев

    0 3 Отговор
    Видяхме го руснаците при некадърната им операция край Киев и Харков пет месеца немогат да победят Украйна ,и тези хора заплашват натто чак смешно ми става само турската армия ще ги насмете за няколко месеца,тяхната мошт е само в фантазийте,го и СССР се устра в Афганистан сега е същото товар краят на рф
  • 58 Урюрвкос

    2 0 Отговор
    големия военен бюджет е пряко свързан не със санкциите а със дрънкането на оръжие по границата с Русия
Новини по държави: