Отидете към основна версия

6 729 84

В Донбас са загинали наемници от Канада, САЩ и Швеция

  • донбас-
  • украйна-
  • наемници-
  • politico-
  • убити

Те са се били на страната на Украйна

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Тази седмица бяха убити двама американци, канадец и шведски гражданин, участвали в боевете в Донбас на страната на Киев. Това се казва в статия, публикувана в събота във вестник Politico.

Материалът цитира думите на "командира на чуждестранните бойци" Руслан Мирошниченко. Той обясни, че това са гражданите на САЩ Люк Лушин и Браян Янг, Емил Антоан Рой-Сируа от Канада и Едуард Селандер Патриняни от Швеция. Както следва от материала, наемниците са били част от „силите за специални операции“ на украинската териториална отбрана, тяхното подразделение „е базирано близо до Северск“.

Наемниците бяха убити по време на обстрел на 18 юли край село Григоровка, след като им беше заповядано „да заемат бойни позиции“. Изданието нарича Люцишин „американец от украински произход“. В САЩ е работил в полицията. Мирошниченко отбеляза, че Йънг е служил в САЩ в миналото. Роа-Сироа преди това е бил свързан с Френския чуждестранен легион.

На 22 юли говорител на Държавния департамент на САЩ потвърди пред репортери, че наскоро двама американци са загинали в Донбас. От ведомството не съобщават имената им. Властите на САЩ многократно призоваха американците да се въздържат от посещение в Украйна, включително от пътуване там за участие във военни действия.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 68 гласа.

Свързани новини

  • Захарова: Унищожихме военен обект

    Ракетите "Калибър" с прецизен удар унищожиха военната инфраструктура на Одеското пристанище, а не "възможността" за преговори с Ру ...
    24.07.2022
    6 663
    120
Новини по държави: