Отидете към основна версия

51 186 185

Путин хвърля войските си в месомелачка

  • владимир путин-
  • бен уолъс-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • великобритания-
  • месомелачка

Путин иска да превземе цяла Украйна, но армията му е парализирана

Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският министър на отбраната Бен Уолъс каза, че руските войски в Украйна са в "много трудна ситуация", а стратегията на руския президент Владимир Путин е подобна на пускането на войските му през месомелачка, предаде Би Би Си.

Уолъс отбеляза, че "по всякакви критерии Русия е в положение, в което не е постигнала основните си цели. Това доведе до огромни загуби и жертви". Според него Русия "определено не е в състояние да окупира страната. Те могат да продължат да убиват безразборно и да унищожават в движение, но това не е победа".

"Путин не е променил желанието си да окупира цяла Украйна, да превземе Киев и Одеса, но армията му всъщност е парализирана от огромни загуби. Повече от 25 хиляди загинали. Може би двойно повече ранени", каза британският министър. Ръководителят на британското министерство на отбраната отбеляза, че Путин обикновено хвърля в тази месомелачка представители на националните малцинства от най-бедните региони на Русия, „без да се интересува много от резултата“.

Уолъс каза, че украинските атаки срещу мостовете, които изглежда са повлияли на способността за снабдяване на войските в Херсон северно от река Днепър, са поставили врага „в много трудна позиция“ и са принудили руснаците „да заемат отбранителна позиция“ на юг .

Британският министър на отбраната заяви още, че Русия търпи провали в "много области" на своята война в Украйна и е възможно президентът Владимир Путин отново да промени своята стратегия. "Руснаците в момента търпят провали на терен в много области… Плановете А, Б и В на Путин се провалиха и е възможно той да се ориентира към план Г", каза Уолъс пред Sky News. По данни на Киев от началото на пълномащабната непредизвикана война, започната от Русия, 40 500 руски окупатори са били убити на украинска земя. Русия крие броя на жертвите си.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 281 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: