Отидете към основна версия

1 156 21

Великобритания и Франция с пълна подкрепа за Украйна

  • украйна-
  • франция-
  • война-
  • подкрепа-
  • великобритания

В телефонен разговор президентът на Франция и премиерът на Обединеното кралство потвърдиха готовността си да подкрепят Украйна с каквото е необходимо

Източник: БГНЕС

В телефонен разговор президентът на Франция и премиерът на Обединеното кралство потвърдиха готовността си да подкрепят Украйна във войната срещу Руската федерация с каквото е необходимо.

Това се казва в прессъобщение, публикувано на сайта на Елисейския дворец, съобщава Ukrinform.

Макрон и Джонсън декларираха намерението си да продължат сътрудничеството в предоставянето на военна и хуманитарна помощ на Украйна.

„Президентът на републиката и министър-председателят потвърдиха решимостта си да предоставят толкова помощ на Украйна, колкото е необходимо, и да поддържат високо ниво на координация между партньорите за посрещане на военните, хуманитарните и икономическите нужди на украинския народ“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че страните са обсъдили и хранителната криза, причинена от руската агресия срещу Украйна. Макрон и Джонсън потвърдиха подкрепата си за усилията на Европа да изнася храна по шосе и река като част от „лентите за солидарност“.

Освен това по време на разговора лидерите засегнаха въпросите на отношенията между Обединеното кралство и Франция.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: