Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Август, 2022 11:15 1 155 21

Великобритания и Франция с пълна подкрепа за Украйна

  • украйна-
  • франция-
  • война-
  • подкрепа-
  • великобритания

В телефонен разговор президентът на Франция и премиерът на Обединеното кралство потвърдиха готовността си да подкрепят Украйна с каквото е необходимо

Великобритания и Франция с пълна подкрепа за Украйна - 1
Източник: БГНЕС

В телефонен разговор президентът на Франция и премиерът на Обединеното кралство потвърдиха готовността си да подкрепят Украйна във войната срещу Руската федерация с каквото е необходимо.

Това се казва в прессъобщение, публикувано на сайта на Елисейския дворец, съобщава Ukrinform.

Още новини от Украйна

Макрон и Джонсън декларираха намерението си да продължат сътрудничеството в предоставянето на военна и хуманитарна помощ на Украйна.

„Президентът на републиката и министър-председателят потвърдиха решимостта си да предоставят толкова помощ на Украйна, колкото е необходимо, и да поддържат високо ниво на координация между партньорите за посрещане на военните, хуманитарните и икономическите нужди на украинския народ“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че страните са обсъдили и хранителната криза, причинена от руската агресия срещу Украйна. Макрон и Джонсън потвърдиха подкрепата си за усилията на Европа да изнася храна по шосе и река като част от „лентите за солидарност“.

Освен това по време на разговора лидерите засегнаха въпросите на отношенията между Обединеното кралство и Франция.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 от друг ъгъл

    32 8 Отговор
    💤начи пак, ше снимат зеленото жуже и жужанка за някое модно списание?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А останалия

    20 5 Отговор
    свят ще помага на Ислямска държава и на Ким от Северна Корея против тези двете.
    Въпрос е на заблуда в този свят!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чочо

    29 4 Отговор
    В подкрепа на тези със свастиките и лика на Хитлер татуирани по телата.Хитлеристки символ на знамето и хитлеристки поздрав.
  • 7 Мдааааа

    30 4 Отговор
    Абе, вие го подкрепяте тоя Зеления с двете бели линии, ама после като по негова заповед думнат АЕЦ-а да не мислите, че вятъра няма да докара замърсяването и до вас? Вие го подкрепяте, пък той вчера спря доставките на петрол по тръбопровода за 3 държави от ЕС.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ,😭🤩🥳🙉😀

    23 2 Отговор
    😍🥳😇🤡👎 само така давайте по нанадолнището!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гошо куче лошо

    6 5 Отговор
    Така трябва. Все пак това си е тяхната война. Нали така ..
  • 13 Тошо

    13 4 Отговор
    Англия,Франция,САЩ,Канада са страните с най голяма и мощна еврейска диаспора. Всички тези страни +Израел са подръжници и катализатори на войната в Украйна.
  • 14 Край на солидарност

    13 4 Отговор
    Какви ленти за солидарност бе кухи лейки НЕ искаме да сме солидарни с никого, стига всяко нещо има граници. Направите референдуми в всички държави, които подпомагат Украйна, да видим за каква солидарност става въпрос.
  • 15 Анонимен

    0 1 Отговор
    Кое ти е по надолу. Че във всяка къща има по 4,5 коли на човек от семейството за 33 г. Дойдоха от селата и заеха местата на гражданите. Имате пари и с рушвети давайки на гербдпс се оправихте навсякъде. Изкупухте от балкана земята на бг, къщи, апартаменти, коли, гаражи. Купувахте препродавахте с българите от номенклатурата. Разбираемо е. Поне от предприятията по точно от канцеларията построи дпс хотели, а сградата и в мн. зч. бяха и ни даваха заплати с изкупената продукция от ссср, беда е, днес е изкупено предориятието от гърка, а подобрения няма, изщупени прозорци над едно затворено предприятие с олово сребро злато, гърка що не разшири производството, а си остава същото в окаено, както бе по Живково. Тя гжа мустафа, дойде, видя, но дали нещо ще се подобри едва ли, стоицев, данчо карагьозов и др там намърдали се с връзки на бкп родителите от дс.
  • 16 луд

    1 0 Отговор
    Безумието продължава
  • 17 Анонимен

    1 1 Отговор
    Кое ти е по надолу. Че във всяка къща има по 4,5 коли на човек от семейството за 33 г. Дойдоха от селата и заеха местата на гражданите. Имате пари и с рушвети давайки на гербдпс се оправихте навсякъде. Изкупухте от балкана земята на бг, къщи, апартаменти, коли, гаражи. Купувахте препродавахте с българите от номенклатурата. Разбираемо е. Поне от предприятията по точно от канцеларията построи дпс хотели, а сградата и в мн. зч. бяха и ни даваха заплати с изкупената продукция от ссср, беда е, днес е изкупено предориятието от гърка, а подобрения няма, изщупени прозорци над едно затворено предприятие с олово сребро злато, гърка що не разшири производството, а си остава същото в окаено, както бе по Живково. Тя гжа мустафа, дойде, видя, но дали нещо ще се подобри едва ли, стоицев, данчо карагьозов и др там намърдали се с връзки на бкп родителите от дс. Беше през живково на сср франция, а сега на гърка и франсе. Не че ме, но младостта ни взеха някои си, по време на Тато и след Тато.
  • 18 1234

    0 1 Отговор
    Стоицев комуниста се боядиса в синьо и стана демократ, милия. Свърши се. Кой успя ще работи, като данчо карагьозов и другите протежета с връзки до 65 г ще ви крадат, а на работника нищо, оплакват се те, болни по болници. И Данчо карагьозов с зет стоицев, имат гръцки корени. А кога бяха млади идваше младият сдс от стая в стая и обиди.. Ти си стар, и, а, а сега данчо К. Е р. 1971 и е над 50,следва ли децата ни, да отидат и му издърпат ушите, което, той стори с майките им и др до него де. Те си знаят, кои. Едни и същи. Д. Карагьозов след средно веднага на работа в банка и задочно в Хасково инономика и чрез стоицев зет, на сестра мъж го изстрелва в предприятието с отдела Планов, да го учат на занаят. Другите майките им от бкп счетоводители. Всички комунисти са навързани и ми говорят за Права. Няма права в Бг, ако нямаш човек, загиваш в Бг. Нищо не се е променило след 1944,само са им се увеличили банковите им сметки, набъбнали. Поне да не бяха казвали, тежки думи по времена по костово, царя, борисов. А те го правеха и продължават да обиждат и крадат, до идвабето на ПП, спряха, събират се и пак нападат, невинните, ударените, нищо не може, вече са вълци и биха те изяли те новобогаташите в някои региони на дпс герб
  • 19 Анонимен

    1 0 Отговор
    Данчо карагьозов протежето на стоуцев комуниста бкпвсдс си живее, ходи в командировки по света, във Франце парле, Гърция, обикаля западни държави с образование задочно икономика в Хасково. Нищо против горе долу.
  • 20 Анонимен

    1 0 Отговор
    Данчо карагьозов протежето на стоуцев комуниста бкпвсдс си живее, ходи в командировки по света, във Франце парле, Гърция, обикаля западни държави с образование задочно икономика в Хасково. Нищо против горе долу. Ходете пак на жълтите павета. Те ви използваха вас за жълти стотинки 20 г, а през това време си ви крадяха на воля и днес са с имане, а вие с лишения от море, храна, дрехи, цигари, алкохол, бира хохо. Кой умее да е с две лица печели, кой не умее роб за цял живот и лишения...
  • 21 Асанчо

    1 1 Отговор
    Ша праими сулидарнос с Украйна,ама кой ша праи сулидарнос сас Франция и Англия зимътъ?Аз пунежи англичани и французи даваха хубаи бакшиши,га карах файтона на Слънчев бряк,ша им пращам малко дърва за зимътъ от сулидарнос.Како да праиш, чувещинка и се пак.
Новини по държави: