Отидете към основна версия

3 344 92

Зеленски: Ще отговорим на руския обстрел в Днепропетровска област

  • украйна-
  • русия-
  • терор-
  • володимир зеленски-
  • днепропетровск

Президентът на Украйна отново обвини Москва в тероризъм

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна, разузнаването и правоохранителните органи няма да оставят без отговор руския обстрел в Днепропетровска област. Това заяви президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитиран от БНР. Той отново обвини Русия в терор и добави, че атаката, при която загинаха 13 души, и тези срещу Николаев и Харков за пореден път доказват, че е необходимо да се увеличи военната помощ за Украйна.

"Колкото повече загуби търпят окупаторите, толкова по-скоро ще можем да освободим земята си и да гарантираме сигурността на Украйна. За това трябва да мислят всички, които защитават и помагат на нашата страна - как да нанесем на окупатора по-големи загуби, за да може краят на войната да дойде по-бързо. Ако почти 43 хиляди загинали руски войници не убеждават руското ръководство, че трябва да търси изход от войната, значи са необходими повече бойни действия, трябват повече резултати, за да се убедят", каза Зеленски.

Украинският президент се обърна към жителите на окупираните територии с призив, ако имат важна информация за врага, да я съобщават на украински военни и спецслужбите.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 52 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: