Отидете към основна версия

3 816 37

Украинските служби: Проектът "Остров Русия" граничи или с вода, или с васални държави

  • олексий резников-
  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • донбас-
  • донецк

Министър на отбраната Олексий Резников заяви, че Кремъл е пропуснал шанса си да замрази конфликта в Украйна още през 2014 година

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските окупатори искат да създадат "сива зона" не само от Запорожие, но и от цяла Украйна.

Това заявява секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов и обяснява, че проектът и целта на Русия са страната да се простира или до вода, или да е обградена от васални държави. "Те няма да разглеждат други сценарии. Единственото изключение е Китай, с който искат да бъдат приятели", подчертава Данилов.

Като колонизатори руснаците действат от много дълго време, но целта "островът Русия" никога няма да могат да го постигнат, тъй като плановете им не предвиждат съпротива.

Освен това, според секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана, руснаците са загубили нападателния си потенциал, така че ситуацията на бойното поле вече започва да се променя драматично.

В същото време и украинският министър на отбраната Олексий Резников подчерта, че войната в Украйна не може да приключи по "сирийския" и "корейския" сценарий. Единствената възможност е "победата на украинските въоръжени сили и освобождаването на всички окупирани територии".

Министърът на отбраната заяви, че Кремъл е пропуснал шанса си да замрази конфликта в Украйна още през 2014 г.

Днес фотобанките разпространиха снимка, направена по време на посещение в Бердянск, организирано от руските военни, която показва билборд с надпис "Ние сме един народ", като част от кампанията, обявена от ръководителя на Запорожка област Евгений Балицки за провеждане на референдум по въпроса за присъединяване на областта към Русия в началото на септември 2022 г.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 39 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: