Last news in Fakti

15 Август, 2022 21:00 4 704 139

Русия, Китай, Сърбия - нима започва нова варварска епоха?

  • русия-
  • китай-
  • владимир путин-
  • тайван-
  • си дзинпин

Всичко се случва паралелно: Русия напада Украйна, Китай подчинява Хонконг и провежда военни маневри край Тайван, иранските наемници се бият в Газа, а сръбският президент Вучич се перчи с армията си на границата с Косово

Русия, Китай, Сърбия - нима започва нова варварска епоха? - 1
Снимка: DW
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дали авторитарните държавни лидери с агресивната си политика застрашават утвърдения световен ред? Не, тъй като силите на свободните страни са по-устойчиви, смята Миодраг Сорич.

Всичко се случва паралелно: Русия напада Украйна, Китай подчинява Хонконг и провежда военни маневри край Тайван, иранските наемници се бият в Газа, а сръбският президент Вучич се перчи с армията си на границата с Косово. Авторитарните режими проверяват докъде могат да нагнетят напрежението. Деспотите имат нужда от конфликти, за да се задържат на власт - не могат да предложат друго на своите народи.

Независимо дали в Русия, Сърбия, Китай или Иран: военното величие трябва да прикрие общата изостаналост на страната, да затвърди властта на съответния "национален лидер" и да скрие факта, че той, вождът, всъщност се отнася с презрение към собствения си народ. В противен случай има опасност народът да си даде сметка в какво окаяно състояние са болниците, домовете за стари хора и училищата, че в селата почти няма канализация, а заплатите и пенсиите са много ниски. Когато има вътрешен конфликт, винаги се намират "врагове отвън", които биват обвинявани за това. Задушава се всяка критика към управляващата клика, която безогледно се обогатява. Корупцията е държавна политика. Отделният гражданин не значи нищо в очите на политиците и в най-добрия случай служи само за пушечно месо - както е от години в Източна Украйна.

За да не затъне светът в хаос

Като нападна съседката си, Русия обяви война не само на Украйна, а и на целия цивилизован свят. От изхода на този конфликт ще зависи как ще се държат в бъдеще другите авторитарни режими: дали ще се придържат поне отчасти към съществуващите договори и международното право, или ще започне нова варварска епоха, в която ще важи правото на по-силния? Ако не искаме светът да затъне в хаос, трябва да помогнем агресори като Путин да бъдат спрени, Тайван да получи необходимото въоръжение и да противодействаме на терористичните милиции на Иран навсякъде, където действат: в Газа, Ирак, Ливан или Сирия.

Авторитарните режими никога не са крили, че отричат базирания на правото световен ред. За тях демокрацията е точно такава заплаха, каквато са зачитането на човешките права и правата на малцинствата, свободата на пресата или правната сигурност. Деспотите се позовават на международното право само тогава, когато имат интерес от това.

Западът търгува с тези режими в продължение на години. А днес много европейски политици се питат как Ангела Меркел е могла да действа толкова наивно, че да направи Германия зависима от Путин по отношение на вноса на природен газ. Още по-лошо: Китай междувременно е най-важният търговски партньор на Германия. При това няма ни най-малко съмнение колко брутален е режимът в Пекин. Как можаха германските политици и отговорните фактори в икономиката да постъпят така наивно, хвърляйки се в прегръдките на Пекин? Тяхната алчност изглежда по-голяма от чувството им за отговорност. Ленин навремето е казал: "Капиталистите ще ни продадат дори въжето, на което да ги обесим".

Путин се надцени

След края на Студената война глобалното съотношение на силите в никакъв случай не се промени в полза на диктаторите. Путинова Русия ежедневно демонстрира военната си неспособност в Украйна. Мит е, че авторитарните лидери мислят дългосрочно и затова превъзхождат Запада, който действа недалновидно. Вярно е точно обратното: Путин взе решението си да нападне Украйна набързо и в пълно неведение с каква омраза украинците ще посрещнат неговата войска. Путин е играч. И сгреши. Но не може да признае това, защото иска да оцелее политически и чисто биологично.

В бъдеще Западът не бива повече да допринася сам за своята слабост. Германия трябва да повиши значително военния си потенциал. Щом Гърция, Русия или Иран могат да заделят по четири процента от брутния си вътрешен продукт за отбрана, това би трябвало да е по силите и на Германия. Наред с конвенционалните си оръжия Европа трябва да увеличи и своя ядрен потенциал. Само тогава ще бъде възприемана сериозно от Москва, Пекин и Вашингтон.

Путин предизвика Запада - както и много предишни управници в Кремъл. Сталин и Хитлер също ненавиждаха западния свят, особено като съюзници между 1939-а и 1941-а година. Тогава Съветският съюз снабдяваше Хитлер с храни и суровини и така подкрепи обявената от него война на Франция и Великобритания. Накрая победител излезе "упадъчният Запад". Който спечели и Студената война. По същия начин сега той печели сърцата на много млади и образовани хора, принудени да живеят в държави с авторитарни режими.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Адам Хилтън

    170 23 Отговор
    Нима не започна когато НАТО пуснаха бомби в Белград, нелегално нападнаха Афганистан, Ирак, Либия, Сирия - превърнаха ТЕ тези държави в гнезда на тероризма каквито преди не бяха. Че те всички западно-европейски държави са основани от "варвари" завзели Римската империя. Аре сега!

    Коментиран от #97

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Внимание

    134 22 Отговор
    Статията е на българското Дойче зеле фенер яко смърди
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 реру

    62 8 Отговор
    "... днес много европейски политици се питат как Ангела Меркел е могла да действа толкова наивно..."

    Колкото и наивно да е действала, явно повече няма да почива в Крим...

    Коментиран от #89

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Някой

    124 18 Отговор
    Явно този пасквил трябва да пъде приет безрезервно, незавимо колко неистини и лъжи ива в него.
  • 9 Гост

    82 13 Отговор
    Още Лайпцигския процес сме варвари за вас!
  • 10 Нарича се

    99 8 Отговор
    Нов световен ред!..Сащ също нападат други държави, Франция също ...общо взето Сащ бяха достатъчни да омаскарят целия западен свят с неговите фалшиви ценности!...а иначе , държавата за пример се нарича Федерална Република Германия...комунизъм в действие
  • 11 Инкогнито

    123 13 Отговор
    Руската Федерация, Китай, Сърбия просто се защитават от запдните империалисти фашисти.

    Коментиран от #30, #40

  • 12 Гьобелс Веле

    105 10 Отговор
    Черна станция на американските фашисти
  • 13 Евроатлантик

    53 9 Отговор
    Путин предизвика Запада - Бай Дън предизвиква Изтока !
  • 14 Асанчо

    58 8 Отговор
    Лакирах си ноктите на краката в знакна солидарност с Украйна,един син е един жълт и така всичките.След като се оказах насаме с руснаци някъде на Слънчев бряг, уж съм куражлия ,ама трябваше да обяснявам,че съм голям фен на шведския футбол та ми се размина и то благодарение на това,че ми тече бързо мисълтаЦивилизованият свят? Ами тука по нашите ширини не е чак толкова цивилизован.Аз бях до тука.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мишел

    69 7 Отговор
    Всяка цивилизация загива, когато е в етап морално разлагане.
  • 17 ИВАН

    81 6 Отговор
    Това дойче веле казва нещо, но по доста изкривен начин, други неща премълчава ... промиха мозъците на хората с лъжи и манипулации и си правят каквото си искат, западните студенти например, не знаят кой е пуснал атомните бомби над Хирошима и над Нагасаки, стотиците хиляди заболели от лъчева болест
  • 18 пацо

    11 50 Отговор
    бграшистите са със Сърбия срещу България
  • 19 Миро

    43 4 Отговор
    Е , убедиха ме.
  • 20 Някой

    49 5 Отговор

    До коментар #15 от "немил-недраг":

    Може ли да не копираш едни и същи безсмислици под всяка статия за Русия.

    Коментиран от #36

  • 21 Варварите

    66 6 Отговор
    Сте вие Дойче веле сороски подлоги
  • 22 🇧🇬🇷🇺

    72 7 Отговор
    Най скапаната и лъжлива медия дв
  • 23 Защо

    73 6 Отговор
    Ви забраниха в Турция ве dw

    Коментиран от #38

  • 24 Дааааа

    12 69 Отговор
    Добър анализ на настоящата ситуация в света и за близкото бъдеще. Виждам, че няколко човека преди мен са се изказали в подкрепа на "Велика Русия" и срещу Лошия Запад. На тяхно място бих хванал влака за Москва и бих постигнал заветната мечта да живея в "най-хуманната държава на света, блян за всички хора по света".

    Коментиран от #26, #35, #79

  • 25 Да ви го

    50 7 Отговор
    Тъпо Дойче веле
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 един от многото

    61 4 Отговор
    Абе , DW , не знам на кои викаш варвари , след като държавата ви кара поданиците си да стоят на студено и да се къпят от дъжд на вятър! И не само те , ами и всички "демократични" държави от ЕС.
  • 28 Киро Конфликтът

    53 3 Отговор
    "Деспотите имат нужда от конфликти, за да се задържат на власт - не могат да предложат друго на своите народи."

    Дотук прочетох и ми замириса на кравари. Гьобелс веле пак са объркали държавите в статията.
  • 29 Taka така

    47 4 Отговор
    Не е хубаво самохвалството, още повече , когато в реалният живот е ясно забележимо колко жалка и лъжовна всъщност е демокрацията и така самопровъзгласилият се " цивилизован свят"
  • 30 Дядо Благо

    7 33 Отговор

    До коментар #11 от "Инкогнито":

    А защо тогава Сърбия се напъва за да стане член на ЕС? Сърбите са гола вода и кал по ушите, но се опитват да хитруват по андрешковски. Опитват се стократно да надминат номерата на Бай Ганьо.
  • 31 В тая статия

    18 3 Отговор
    най-интересен и верен беше цитат от Маркс, ако изобщо е негов, щот аз знам поне 10 версии на вица с евреин в основата.
  • 32 Пардон

    11 3 Отговор
    цитатът бил от Ленин.
  • 33 Чавдаров

    41 5 Отговор
    Само като видя, че статията е писана от DW и рязко почва да ми се повръща
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Taka така

    37 8 Отговор

    До коментар #24 от "Дааааа":

    Не е далеч времето в който с куфарите ще се изнасяте за вашият краварник

    Коментиран от #41

  • 36 Кака Пена

    8 34 Отговор

    До коментар #20 от "Някой":

    Е...., що се нервиш? Не така! Това че човекът е повторил нещо няколко пъти /ако наистина е така/, то е за такива промити с комунистически идеи мозъци, като теб, дето от един път не разбират смисъла на написаното.
    Кротко, моля те - при необходимост посещавай перманентно курсове за обладяване на гнева.
  • 37 Ццц

    43 4 Отговор
    Не мисля, че светът спечели с победата на "упадъчния запад" над Германия. Обществото стана материално, съсипа планетата, а прословутата демокрация не съществува никъде. Най-малко в САЩ, където можеш да избираш например между Тръмп и Байдън .
  • 38 Дядо Благо

    6 15 Отговор

    До коментар #23 от "Защо":

    Ами защото там царува друг Путин. Затова! Елементарно!
  • 39 Механик

    39 6 Отговор
    "варварската епоха" е тая епоха, която не иска да я командват от САЩ, нали?
    Гиди пуста дряновица за сащисани евреи!!!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Дойче веле

    34 4 Отговор
    Скапано много ще плащате за това дето правите боклуци сороски
  • 48 Про митак

    36 4 Отговор
    необичайно мазен пасквил, дори и за DW. Още не мога да отмия гнязта
  • 49 Оги

    34 3 Отговор
    Това да не го е списвал жамбаза? Мирише ужасно.
  • 50 Плюйте Доиче Веле колкото искате

    9 31 Отговор
    Все ни е тая на повечето, знаем кое е истината и кое руска лъжа.

    Епоха на варварството няма да има докато демокрациите съществуват. Разно допотопни режими бързо ще си отидат, но демокрацията ще остане.

    Коментиран от #55, #56

  • 51 Напротив

    31 5 Отговор
    Либералната еврогейварварщина ще приключи след гладната и студена европейска зима.
  • 52 ХаХаХа

    6 22 Отговор

    До коментар #42 от "Механик":

    А така, бой и е..не! На село така се прави с "врага"! Словото не ви е присъщо. Аргументите липсат! Бой на всичко дето мърда......., да се разбере че комунягите управляват!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Дойче Веле разделя хората

    34 7 Отговор
    Кога ще забранят и тук тази медия? Такива глупости вече не се издържат!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Коко

    27 10 Отговор
    Слава на великата Русия Слава на великия Владимир Владимирович.
  • 58 Керът

    11 3 Отговор
    Фалшивите профили сами си пишат коментари и плюсове - кеф на квадрат;трима-четирима останаха с по няколко смартфона и толкоз. А като им кажеш истината в очите, газ пикаят ( за осветление, не метан!😁). А и четене с разбиране... ЪпсурТ им е...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Фактолог 3

    26 2 Отговор
    Вижте колко премахнати и цензурирани мнения ! И вие си правите труда да давате мнение и оценки . Бойкот на Факти !

    Коментиран от #90

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Тонката

    16 1 Отговор
    Май не ми пускат коментарите.....По някаква причина.....Сега, ако този коментар се появи, значи в другите е имало нещо, което е цензурирано.....И аз май се сещам кое е....:)

    Коментиран от #67

  • 65 Тонката

    9 0 Отговор
    САЩ!
  • 66 Да бе да

    27 7 Отговор
    Установеният световен ред е прогнил,време е за промяна. Т.н."демокроция" обслужва олигархията и джендъщината,потъпкани са човешките права на обикновения гражданин и работник.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Само напомням

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дойчи зели":



    Пропуснали сме Израел и Турция, които воюват със Сирия, Азербайджан - с Армения, Саудитска Арабия с Оман и т.н. Колко удобно 😀😁






    😉
  • 71 Аферим

    26 4 Отговор
    Войната е мир. Знанието е невежество. Свободата е робство. Ашкулсун Гьобелс пасквил.
  • 72 Само СЪРБИЯ ако победим ЗА ВТОРИ ПЪТ

    5 2 Отговор
    ЗНАЧИ ЧЕ ХАН АСПАРУХ Е СЪЗДАЛ НЕ ДЪРЖАВА А ЕКЗЕКУТОР НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ВАРВАРИТЕ ИЗБИХА ИНДИАНЦИТЕ

    30 9 Отговор
    И СЕГА ИЗБИВАТ ВИРТУАЛНО И БЪЛГАРИТЕ
  • 75 Хохо секса

    9 29 Отговор
    Путин губи войната. Очевидно е!
    Ще има нов ред - без Путин и без Русия...
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ДЖОН РАМБО

    9 26 Отговор
    САЩ са НЕПОБЕДИМИ!!!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ленин

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Дааааа":

    Пък ако ти беше меркел спътничка в купето,направо си ударил джакпота!!!
  • 80 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    22 7 Отговор
    абе варварите избиха и ограбиха индианците
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ХАН АСПАРУХ ИЗЛИЗА ОТ ГРОБА

    19 12 Отговор
    И ПОВЕЖДА БЪЛГАРИТЕ срещу ФАЩ истите от ФАЩ
  • 83 ГОСТ

    15 1 Отговор
    Защо имам чувството че това се отнася за нас. Трябва да прикрие общата изостаналост на страната, да затвърди властта на съответния "национален лидер" и да скрие факта, че той, вождът, всъщност се отнася с презрение към собствения си народ. В противен случай има опасност народът да си даде сметка в какво окаяно състояние са болниците, домовете за стари хора и училищата, че в селата почти няма канализация, а заплатите и пенсиите са много ниски. Когато има вътрешен конфликт, винаги се намират "врагове отвън", които биват обвинявани за това. Задушава се всяка критика към управляващата клика, която безогледно се обогатява. Корупцията е държавна политика. Отделният гражданин не значи нищо в очите на политиците и в най-добрия случай служи само за ги легетимират при избори. Независимо дали са с нищожен процент от гласувалите.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Зелето вече копаят

    16 10 Отговор
    след като стигнаха дъното на нескритата омраза и пошлостта.
  • 88 Ти си

    4 2 Отговор
    Оффффф .....
  • 89 Телевизия Бобов дол

    10 11 Отговор

    До коментар #6 от "реру":

    Това което се опитваш да ни внушиш може да мине дано при първосигнални кретени ! Това на снимката може да е майка ти но в никакъв случай Меркел ....
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 умберто

    17 14 Отговор
    Русия трябва да върне цивилизацията и да изтрие примитивните варвари говедари,шваби и англоджендъри
  • 94 Българските турци

    24 7 Отговор
    Светът все още е зашеметен от чаткането на "копитата" на Нанси по асфалта на летището в Таипи... а миризмата на сяра още дълго ще тегне в атмосферата над Китайско море !!!...Това са сатанинските ходове на САЩ в играта за дестабилизация и подстрекаване (за съжаление засега успешни) на нови конфликтни огнища по различни точки на земното кълбо ... Украйна гори ... ЕС се тресе ... в Средиземно и Егейско море зрее морска буря...над Балканите се трупат тъмни облаци... и навсякъде там също се усеща дъхът на "парфюма" на Ненси Пелоси !
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Късо име

    17 17 Отговор
    DW е несериозна медия. Пропагандата в България преди 1989 не беше толкова смотана.
  • 97 777

    18 10 Отговор

    До коментар #2 от "Адам Хилтън":

    А не бяха ли руснаците тези, които нападнаха Афганистан първи - 1979г.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Анонимен

    6 4 Отговор

    До коментар #102 от "немил-недраг":

    Стига клишета! "Труд, находчивост..." РОБИЯ се нарича! А па ти се обясняваш колко си "успешен"!

    Коментиран от #135

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 DW дежурните Лъжци и маниполатори!!

    13 7 Отговор
    DW дежурните Лъжци и маниполатори, тея си нямат срам!!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Чоко.

    3 7 Отговор

    До коментар #102 от "немил-недраг":

    Да допълня ,че се гордеем,със постиженията на наследника..Да отиде в далечна Америка ,да търси щастие и просперитет ..Уникално.
  • 113 съдията Дред

    7 6 Отговор
    Установен световен ред? Няма нищо установено, всичко е изменчива.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Българските турци

    4 6 Отговор

    До коментар #114 от "777":

    Когато българите си уредят живота келепирът надделява патриотизма !
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Край

    14 8 Отговор
    Сърбия била с авторитарен режим, а втората световна война спечелил ..."упадъчният Запад".
    На DW умотвороренията се диктуват от САЩ.
  • 120 В.В.П.

    10 9 Отговор
    Путен ликвидира НАТО ..прати ги в трета глуха.Решенията се вземат от В,В..На ,,цивилизацията,,им остана само да си драскат глупостите .
  • 121 Тапир

    6 6 Отговор
    В англосаксонския регион няма военни конфликти.Там има мир.В Евразия са запалени много малки войни в очакване пожарът да се разрасне и да пламне голяма всеобща война.Американския свят срещу Евразия по Оруел.
  • 122 Джендърско квичене дочувам

    8 8 Отговор
    значи нещата вървят в правилна посока!
  • 123 Дойче Геле

    3 3 Отговор
    Къде се биели иранските наемници?
  • 124 САТЪРА НА ХАНА

    11 1 Отговор
    ЗА РИМЛЯНИТЕ И ТРАКИТЕ
    ...
    ГЕРМАНЦИТЕ СА БИЛИ ВАРВАРИ ..
    ...
    ПИШЕ ГО В УЧЕБНИЦИТЕ :)
  • 125 Студопор

    10 7 Отговор
    Започва нова епоха, да. Епохата на отхвърляне на западното господство. Епохата на фалит за САЩ.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Хаха

    5 2 Отговор
    То и в нашите села няма канализация. Значи сме пред война:)
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Не, започва с

    6 2 Отговор
    "Четвъртият Път", при който ще се зачитат икономически, геополитически и икономически интереси на по-малките държави. Свят на националните държави, многополюсен свят, с неговото разнообразие, духовност, и идентичност. Всеки еднополюсен модел е дикТатура в същността си. Събитията в Канада и УкрАйна за пореден показаха, както и в САЩ-Тръмп, несъстоятелността на еднополюсния модел и края на историята за Англосаксия.. След 24 февруари, светът никога няма да бъде същия.
  • 131 МалкоЛогика

    7 9 Отговор
    Варварската епоха се характеризира с изтреблението на големи количеста цивилни граждани в Ирак (искали да продват нефт за евро), Либия и Сирия, крадене на нефт в Сирия, използване на уранови бомби в Югославия, възкресяване и въоръжаване на нацизма в Украйна.
    Всичко това го направи САЩ. И кой е варваринът тук ?
  • 132 Бесен _Язовец

    3 11 Отговор
    Тази статия аз не я одобрявам.
  • 133 Коко

    7 11 Отговор
    Германия е окупирана от САЩ. Там в пълно с американски войници. Опитаха се немците да надигнат глава и да усилят мощната си икономика, и злокобната масонска държава отново им навря муцуните в айната. И зелето пак заквича.
  • 134 Кремълската пропагнда

    10 8 Отговор
    издъхва. "Дойче геле", "Дойче зале" и подобни глупотевини няма да направят статията по-малко стойностна и по-малко вярна. Путин е обречен. Колкото и да се опитваш да завлечеш цивилизования свят в ад той ще се изправи и ще те смаже. Въпрос на време е.
  • 135 немил-недраг

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "Анонимен":

    Разсъждения на неудачник. Желая ти успех.
  • 136 Матей преображенски

    7 8 Отговор
    Не,всички слово.блуд-ства на ДВ са като дя-во-ла ,четящ евангелието.Русия започна ренесанс на социализма,отстранявайки от него предишните сталински и хрушчовски недостатъци и давайки пример на подтиснатите от американския колониализъм страни.Стопанските резултати са безспорни,повиши се и жизненото равнище на руснаците,държавата им се замогна като цяло,отбранителната способност е на висота.Американците какво им предлагат,заради една призрачна демокрация да жертват всичко това,което са постигнали?Те ги видяха какво им причиниха за 10 г.,а нас ни въртят в центрофугата 33г. Борбата ще е за налагане на новия модел на обществено-политическо развитие,икономически и цялостен модел на отношения между държавите и между хората в самите държави.Творчество и съзидание,вместо из-мам-ничество и гра-бител-ство,отхвърля се американския модел на неоколониализъм,за това много роп-таят западните пропагандисти,криво им е някак си,не могат да си представят да се настроят на нови релси,да станат порядъчни хора и да изоставят мо-шени-чески-те си навици.

    Коментиран от #137

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Ники

    3 4 Отговор
    Още една боза за вечеря.
  • 139 Бай Онзи

    0 0 Отговор
    Авторчето кво пушиш и от къде го купуваш че съм я окъсал