Отидете към основна версия

20 584 292

Взривиха най-голямата руска авиобаза в Крим

  • крим-
  • база-
  • взривове-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • експлозии

Според очевидци са отекнали няколко силни взрива

Колаж: 24 канал/ Украйна

В окупирания от руснаците украински полуостров Крим новогодишната заря се състоя няколко месеца по-рано – през август. Късно снощи експлозии разтърсиха най-голямата авиобаза в Крим на руските окупатори.

Най-голямата военновъздушна база на руснаците край летище Белбек до Севастопол бе разтърсена от експлозии. Това е поредна атака по руски мишени в Крим за последните няколко дни. На кадрите от Белбек се вижда голям пожар, като се чуват и сирени за въздушна тревога. Според очевидци са отекнали няколко силни взрива. Към базата са били забелязани да отиват автомобили на Министерство на извънредните ситуации.

Така нареченият „губернатор“ на Севастопол Михаил Развожаев каза, че се предполага, че над Белбек е бил свален дрон. Според него "няма ранени и жертви". Това е шаблонен отговор на Русия, която продължава да мълчи за огромните жертви, които дава в пълномащабната война, започната непредизвикано от Владимир Путин на 24 февруари, включително и при взривовете в Крим.

От Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на Украйна съобщиха, че руските нашественици спешно преместват самолети и хеликоптери от окупирания Крим след поредица от експлозии на полуострова. Окупаторите предприемат мерки за частично преместване на авиационна техника от летища за предно базиране в Крим на резервни летища и летища за постоянно базиране на територията на Руската федерация. Голяма част от населението също избяга от Крим. По данни на Киев от началото на инвазията 44 300 руски войници са били демилитаризирани.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 182 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: