Отидете към основна версия

18 372 237

Стратегически удар! Украинските сили разбиха на парчета ключовия Антоновски мост

  • антоновски мост-
  • херсон-
  • русия-
  • украйна

Очевидци съобщават, че след новите удари един от участъците на моста се е срутил, а останките са стигнали до село Антоновка, което се намира наблизо

Въоръжените сили на Украйна официално потвърдиха нови удари по Антоновския мост в района на Херсон.

"Антоновският мост е едно от транспортните направления, които руснаците се опитват да възродят, но осъзнаха, че такава конструкция не може да бъде закърпена с кофа бетон, изисква доста значителни ремонти и технологични процеси. Ето защо ние контролираме и напомняме за нашето присъствие дистанционно", каза на брифинга говорителят на ОК "Пивден" Наталия Гуменюк.

Очевидци съобщават, че след новите удари един от участъците на моста се е срутил, а останките са стигнали до село Антоновка, което се намира наблизо. "Казва, че са го изпепелили наполовина. Мостът го няма вече. Пръсна се на парчета", обяви Гуменюк.

В рамките на няколко часа след нахлуването Русия разположи командоси на летище "Антонов", товарна база северно от Киев, за да осигури въздушен мост за светкавична атака на столицата. В рамките на ден украинците унищожиха елитните руски десантчици и разрушиха пистата за кацане. Въпреки че руските бронирани колони в крайна сметка достигнаха северните покрайнини на Киев, неуспехът да се осигури работещо въздушно летище през първия ден спомогна за провала на плана на Москва за бързо превземане на столицата.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 179 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: