Last news in Fakti

22 Август, 2022 12:32 3 477 91

Цената на газа в Европа прехвърли 3000 долара за 1000 куб. м за пръв път от март

  • газ-
  • северен поток-
  • газпром-
  • русия

Поскъпването е породено от съобщението от петък, че доставките по "Северен поток 1" ще бъдат спрени на 31 август за три дни за ремонт на турбина и опасенията, че може и да не бъдат възобновени

Цената на газа в Европа прехвърли 3000 долара за 1000 куб. м за пръв път от март  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Цената на газа в Европа в хода на ранната търговия днес прехвърли 3000 долара за 1000 куб. м за пръв път от март, сочат данни от лондонската борса ICE.

Поскъпването е породено от съобщението от петък, че доставките по "Северен поток-1" ще бъдат спрени на 31 август за три дни за ремонт на турбина и опасенията, че може и да не бъдат възобновени.

Цената на септемврийските фючърси в хъба TTF в Нидерландия достигна 3024 долара за 1000 куб. м или 292,4 евро за мегаватчас. Общият ръст от началото на търговията вече е 20 на сто.

Заместник-директорът на руския Съвет за сигурност и бивш премиер и президент Дмитрий Медведев коментира в своя телеграм канал, че тази цена е резултат от "възхитителните комбинации" на европейските политици и прогнозира, че до края на годината цената на газа може да достигне 3-4000 долара, предаде ТАСС.

В резултат на поскъпването на цената на газа цената на електричеството скочи до нови исторически максимуми. В сектора "ден напред" цената в Дания е 563,81 евро за мегаватчас, в Австрия - 564,66 евро, в Белгия - 561,94 евро, в Германия - 563,81 евро, във Франция - 571,34 евро, а в Нидерландия - 558,23 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешници

    139 9 Отговор
    Още е евтина,ноември-март ще е 5200.Да живее малоумната политика на ЕС.

    Коментиран от #21, #23, #85

  • 2 Иванушка  🇷🇺

    54 4 Отговор
    "...Цената на газа в Европа прехвърли 3000 долара..."

    Володята и аз си отворихме по едно МАРСче 😁😁😁

    Коментиран от #20

  • 3 Лост

    43 2 Отговор
    А колко беше евтина при 2000 долара.И газ има да ни изтрови даже. Много, много черен хумор.
  • 4 КОТарАК

    14 103 Отговор
    всички путинолюбци , дето ще драскат под статията , ги съветвам да емигрират в расията

    Коментиран от #13, #62

  • 5 Шматкии..

    35 1 Отговор
    Кво друго да рекна?!
  • 6 Медведев

    47 3 Отговор
    А стига ве, не бях прав за 2000-то на кубик ...
  • 7 Милен

    62 1 Отговор
    Ами свободен пазар какво да го правим. Щом ни устройва тази цена на тази ще ни го продават :))))
  • 8 Путлериски игрички

    14 78 Отговор
    Путлеристите си мечтаят, че с газов шантаж, че покорят западния свят. Вярно че Путлер инвестира много да създаде идилиите услови за това, разбира се не постигна това без съучастието на две поколения продажни европейски политици защитаващи неговите интереси. Въпреки това няма да успее . Газовия шантаж е последното което му остана. Целта не е да спрат непълно газа, а да ограничат количеството предизвиквайки недостиг и така да вдигнат цената му и да компресират намаляващите и без това покупки от тях, като междувременно се надяват, че повишените цени биха предизвикали и политически сътресения от които да извлекат някаква полза.Този план обаче има един много голям недостатък и той е, че извън краткосрочната перспектива е неработещ в желаната посока, а в точно обратната. Когато нещо поскъпва неговото търсене започва да намаля и то бива замествано с алтернативи. После обратно връщане няма, някой пострадал от несигурността на този енергоизточник и направил големи инвестиции за да го замени никога няма да се върне към него дори и когато цената му се срине драстично поради липса на търсене за него. Обаче какво ще се случи тогава с износителя на това което не се търси изобщо е интересния въпрос?

    Коментиран от #15, #17, #18, #19, #22, #68

  • 9 Адам

    66 3 Отговор
    Зелената сделка за някой са зелени планини от пачки,докато европейските ни лидери се чешат по главата какви идиотскии анти мерки да предприемат!Кашата я забъркаха Те,сега Те трябва да я оправят в което вече дълбоко се съмнявам с тоя гейски европарламент!
  • 10 Някой

    65 3 Отговор
    Е, когато не си гледаш интереса, а гледаш този на господаря, така се получава.
    Ама, от пудели -толкова!
  • 11 акушерката

    53 4 Отговор
    Урсула може повече .
  • 12 Лост

    49 3 Отговор
    Те украинците уж нямаше да могат да засеят, а сега изнесоха зърното. Да му мислят догодина как ще е, че тук пише за ток, ама тора се прави от газ и цената каква ще бъди? А кой произвежда най-много тор за износ?
  • 13 Някой

    39 3 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Що ти емигрираш в Европата?

    Коментиран от #35

  • 14 Некой си

    38 3 Отговор
    Дали пишещите под статията осъзнават, че някой е ПЛАТИЛ някакво количество газ на цена над 3000 долара?
    Това са над 285 долара за кВтч.
    Със сигурност газ, закупен на тази цена, ще стигне до крайните консуматори на много по-висока цена.

    Коментиран от #84

  • 15 Путлериски игрички

    11 59 Отговор

    До коментар #8 от "Путлериски игрички":

    Основната суровина изнасяна от Путлеристан е газ. Другата е нефт. Тези два износа формираха над 70% от бюджета на страната и това преди войната и свиването на икономиката им което тепърва набира скорост. Ако прием, че нефта ще го пренасочат напълно към други пазари макар и на много под пазарните цени то с газа това е напълно невъзможно да стане за по-малко от 6 години поради липса на инфраструктура. Не случайно в момента се изгаря масово газта която е добита и не може да бъде продадена на европейския пазар. При газта е така, че и добива няма как да се спре лесно и бързо. Като знаем колко добре могат да се организират там оптимистичния срок за появата на такава инфраструктура е 10 години за песимистичен не говоря изобщо.Какво ще се случи през тези години дали ще олеле страната е друг въпрос.Европа ще се оправи. Разбира се ще има сътресения, трудни няколко години, но това е цена която трябва да се плати от всички за да се поправят щетите нанесени от поне две поколения продажни европейски политици защитаващи интересите на Путлер. Всяко зло е за добро както казват процеса на отказ от въглеводородите вече е започнал и е не обратим. Сегашната ситуация само ще го ускори много, а това ще брече завинаги Путлеристан

    Коментиран от #26

  • 16 А какво направиха глупаците на Радев?,

    42 14 Отговор
    Отказаха изгоден газ,а сега ще го купуват тройно с парите на българите.В тази държава няма един нормален,който да мисли за хората.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бивш канадец

    64 4 Отговор

    До коментар #8 от "Путлериски игрички":

    Нищо подобно. Просто самите еврогейци си го навряха сами чак до гърлото с мераците си да се откажат сами първо от дългосрочните (и евтини) договори, а след това -- и 100% отказ от руския газ. А Путин просто изпълни желанието на ЕС!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 факт

    63 5 Отговор

    До коментар #1 от "Смешници":

    При това малоумниците бяха предупредени. Още през февруари Медведев каза, че европейците скоро ще плащат по 2000 долара за 1000 куб.м. газ и тогава му се присмиваха, а то стана така, че Медведев е бил скромен - цената стигна 3000 евро за 1000 куб.м. А зимата чука на вратата, гладът също, инфлацията стопи освен спестяванията, но и месечните доходи на европейците. ЕС се управлява от доказани дебили.
  • 22 Жокера

    36 4 Отговор

    До коментар #8 от "Путлериски игрички":

    И изписа толкова много за 5 цента ли? Пал. Чо
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 аз казах

    9 3 Отговор
    Евтинийка. Икаме още и още.
  • 25 Ивелин Михайлов

    7 27 Отговор
    В отговор на кризата, най-големия Исторически парк в света до Варна изгради 17 мегавата фотоволтаици в община Ветрино и така осигури зимното отпление на нейните жители!

    Коментиран от #27, #36

  • 26 Статистик

    41 4 Отговор

    До коментар #15 от "Путлериски игрички":

    Това твърдиш ти. А Евростат пък твърди,че газът и петролът съставляват 14% от износа на Русия. Хайди първо си свири часовника, пък после пиши в стил партиен секретар от времето на Вълко Червенков!
  • 27 Шматка

    34 3 Отговор

    До коментар #25 от "Ивелин Михайлов":

    Добре, браво! А сега ни обясни че как ще се топлиш със соларки през нощта, че нещо не вдявам?

    Коментиран от #29

  • 28 Логично!

    45 3 Отговор
    Нека обяснят американските подлоги от ПП и ДБ,които ни вкараха в този филм.Цената на Газта в Сърбия е 270 евро,в Унгария 300 евро а за подлогите от цяла Европа 3000евро и това не е окончателно,защото скоро няма да го има.Гласувайте пак за ммарионетките на САЩ.

    Коментиран от #30, #66

  • 29 Ивелин Михайлов

    8 22 Отговор

    До коментар #27 от "Шматка":

    Реалната консумация е 9 мегавата - направихме 17 мегавата и така ще резерв когато слънцето е слабо. За през нощта има много батерии, които се зареждат през деня.

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 езерен шаран

    27 3 Отговор
    Нали нашия парламент гласува да не купуваме повече и ядрено гориво от руснаците не само газ? Или нещо бъркам?
  • 32 да помислим

    39 3 Отговор
    Щом като цената на руския газ е достигнала 3000 евро, значи друг газ няма или, ако има, то той е също толкова скъп. А нашите льольовци правят търг за по-евтин газ! Как ще стане тази работа никой не може да обясни, защото разумно обяснение няма. Днес шарените хартийки са само част от Одата на радостта и 3000 от тях стигат да си купиш само 1000 куб.м. газ. Нещата започват да си идват по местата - стойност имат ресурсите, енергията и храната, другото е политика и демагогия. Заигравате се с Русия без да си правите сметка какво ще ядете и дали ще сте на топло и светло през зимата, на ви сега бензиностанция с ракети. При минусови температури ще ви топлят умните и красивите и ще ядете евроатлантически ценности.

    Коментиран от #40

  • 33 САТЪРА НА ХАНА

    31 2 Отговор
    ПРЕДСТАВЯМ СИ КАРТИНАТА ТАЯ ЗИМА
    ...
    ЧУКЧИ НАТОПЕНИ ВЪВ ГОРЕЩА ВАНА И ЖЕНИТЕ ИМ ОБИКАЛЯТ ОКОЛО ТЯХ ПО ТЕНИСКИ
    ... В НАЙ - ДЪЛБОКИЯ СИБИР
    :))
    Хахаха
  • 34 Герби

    15 5 Отговор

    До коментар #29 от "Ивелин Михайлов":

    И ас купих много батерии от лидл...
  • 35 Еми да аз съм

    4 24 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    В Монако! А ти бягай към Муцква

    Коментиран от #50, #53, #63

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 САТЪРА НА ХАНА

    26 0 Отговор
    ШОЛЦ , ДНЕСКА
    Е НА КИЛИМЧЕТО ПРЕД ГОЛЕМИЯ БЯЛ ВОЖД
    ТРЮДО
    ...
    БИЕ ЧЕЛОТО ЗА КАНАДСКИ РЕСУРСИ -ГАЗ , ПЕТРОЛ, НИКЕЛ, КОБАЛТ, ГРАФИТ , ЛИТИЙ :))
  • 38 Наивници

    6 21 Отговор

    До коментар #17 от "Некой си":

    Дългосрочен договор не значи ниска цена, освен ако в договора не е
    записана твърда цена. В договорите никога не се залага твърда цена, а цената
    се обвързва с конкретната конюнктура за дадения месещ. Примерно я нашия договор с газпром 70% от цената се формира директно от борсовата цена на газа за съответния месещ. Останалите 30% се формира по формула отчитаща много фактори включително и борсова цена на нефта, но всички тези фактори са инфлационно обвързани и при наличие на международна инфлация и тази компонента ще вържи нагоре.Политическите внушения са едно нещо, но реалността нещо съвсем друго. Да вземеш цената на която е купуван газа по дългосрочния договор преди половин година и да я сравниш с цената на която се купува днес газа без дългосрочен договор и да изчисли колко се е загубило от отказа от дългосрочния договор не е нищо друго освен една елементарна манипулация за наивници, защото цената която днес щеше да се плаща по този дългосрочен договор е много по-висока от тази плащана по същия от преди 6 месеца.

    Коментиран от #49

  • 39 САТЪРА НА ХАНА

    31 3 Отговор
    ТУРЦИЯ ВЕЧЕ ПРЕДЛОЖИ
    АЛЛ ИНКЛУЗИВ НА ГЕРМАНСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ
    ПО 25 ЕВРО НА ДЕН :))
    ..
    3 ПЪТИ ПО ЕВТИНО , ОТКОЛКОТО ДА СТОИШ В ДОЙЧЛАНДА ТАЯ ЗИМА

    Коментиран от #56

  • 40 Мисли,но грамотно.

    27 3 Отговор

    До коментар #32 от "да помислим":

    Става дума за цената на свободния пазар при евреите в Нидерландия.Който има договор и плаща в рубли не ходи на свободния пазар.В Унгария и Стрбия,които имат договори и си плащат в рубли цената е около 300 а не 3000.

    Коментиран от #45

  • 41 който разбрал, разбрал

    25 3 Отговор
    Голямото преджобване на великата някога франкска империя - създателя на съвременната цивилизация, тече в пълен ход.
    Трилиони ще съдерат от европейския гръб.
    Лидерите на Европа следва да се борят със зъби и нокти да минимизират загубите.
    Някои се борят, други го играят полезни идиотки.
  • 42 дивака

    10 2 Отговор
    СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ ЯДЕМ ТРЕВА И КОРИ ОТ ДЪРВЕТА
  • 43 Не ти си ганьовец!

    10 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ти си класически...":

    Хвърляй кюмюр в печката
  • 44 Мишел

    12 1 Отговор
    Когато в края на ноември Северен поток 1 бъде спрян изцяло за планов ремонт на всичките газови турбокомпресори, единствения начин Европа да не купува газ на подобни цени, ще е пускането на Северен поток 2.
  • 45 ти мисли грамотно

    20 2 Отговор

    До коментар #40 от "Мисли,но грамотно.":

    Нас ни интересува цената на свободния пазар, защото ние прекратихме договора си с Газпром едностранно като спряхме да плащаме цената. Преговори за нов договор не се водят, значи отиваме на свободния пазар и се ослушваме дано падне някой по-евтин от 3000 евро газ. Какво да ги мисля аз държавите, които си получават газ по договора с Газпром, аз мисля ние какво правим след като Кирчо ни набута в киреча. Сега изберете пак него, че да съсипе и АЕЦ с горивото на Уестингхауз, че не само парно, но и ток да няма. Може да изберете и Баце, той обеща със закон да забрани руския газ. Такива ми ти работи с грамотността.

    Коментиран от #51

  • 46 Мамул

    13 0 Отговор
    Газът не е зелен, дори е "червен". Не искаме газ, парников ефект, торове и пестициди! Искаме БИО! С йога и индийски техники към слънцеядство! Да живей EU, унищожител на модерната държава!
  • 47 Смешници

    12 1 Отговор
    Всички гледате цените на газа,но на малко им говори какво истински ни очаква .При масово обедняване на Европа света върви към 3СВ или голяма европейска такава.Светс не може просто ей тъй да се успокои,доказала го е историята това.
  • 48 Чичо Данчо

    2 0 Отговор
    Ох котьо
  • 49 Хи их хи

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "Наивници":

    Щеше да ме убедиш ако беше казал на каква цена по дългосрочен договор в момента Германия получава газ и на каква цена в момента получаваме ние! Даже няма да те питам каква националност е газа и за двете държави! Да ама не! Няма да ти излезне сметката за глупостта, в която се опитваш да ни убедиш!
  • 50 Някой

    10 1 Отговор

    До коментар #35 от "Еми да аз съм":

    Ми, щом си в Монако обслужващ персонал, що се занимаваш с България? Стой там и бърши ду.петата на богаташите. Явно това ти се отдава най-добре.

    Коментиран от #73

  • 51 След изборите ще говориме.

    18 1 Отговор

    До коментар #45 от "ти мисли грамотно":

    Не би трябвало да ни интересува цената на свободния пазар, а да сключим договор отново с Газпром и да плащаме в рубли.Това е единствената алтернатива и тя ще стане след изборите,когат американските марионетки от ДБ,ПП и Герб,получат червен картон,а такива медии като тази ще бъдат затворени заради 99% феик новини.Никой не трябва да се учи и следва Германия.Тя е колониална държава и е окупирана от САЩ(150 000 американска армия) а златния им резерв е отново в САЩ.Германия няма право 150 години да бъде суверенна държава,както Италия и Япония.
  • 52 Бат Путин

    10 0 Отговор
    "Музика в ушите ми!Санкции!Глоби!Хайде,де!"
  • 53 Или в пернишкия квартал

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Еми да аз съм":

    Монте Карло?
  • 54 НЯКОЙ ДА МЕ ОПРОВЕРГАЕ?

    13 0 Отговор
    ВЧЕРА ,В ЛИТВА 4000 ЕВРА ЕДИН МЕГАВАТ ЧАС ВЪРХОВ ТОК ОТ 10 СУТРИНТА ДО 19 ВЕЧЕРТА.СМЯТАХ, СМЯТАХ И СЕ ОКАЗА ЧЕ ВЪРХОВИЯ ТОК В ЛИТВА Е 8 ЛЕВА КИЛОВАТ ЧАС. ТОВА Е УЖАСЯВАЩА НОВИНА ДО КЪДЕ НИ ДОКАРАХА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРОСТО КИРО И КОКОРА И ЛУДИТЕ ПОЛИТИЦИ В ЕС. 4000 ЕВРА ЗА 1 МЕГАВАТ. 8000 ЛЕВА ЗА МЕГАВАТ. 1 МЕГАВАТ СА 1000 КИЛОВАТА. ИЗЛАЗА 8 ЛЕВА КИЛОВАТА. ДА СЕ ОХЛАЖДАШ ЛИ, ЗА ХЛАДИЛНИКА ЛИ, ЗА КЪПАНЕ ЛИ? КОЛКО Е ЧАСОВАТА СТАВКА В БЪЛГАРИЯ? 4 ЛЕВА И 10 СТОТИНКИ ВЗИМА РАБОТНИК НА ЧАС В БЪЛГАРИЯ. ЧАКА НИ СУПЕР КОЛАПС. ВИДЕНОВ ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ ХУБАВ.
  • 55 Енергетик

    0 10 Отговор
    пРезиденте, срам и позор си !!!!
    Гръцкият премиер разби на пух и прах оправданията, че нямало слотова за да се разтоварят седемта карга на Ревитуса, като напомни, че по време на правителството на Петков са постигнали съгласие България да може да ползва терминала при изгодни условия.
    Има и капацитети, и желание, от гръцка страна. За времето на служебното правителство е нямало никакво желание да се възползват от тази договорка. За тях бе по-важно да не приемат офертата на Шениер.
    Клети, клети случайно попаднали във властта министри, премиери, президенти. Елементарни лъжци.

    Коментиран от #61

  • 56 ДА ВИДИМ В БАЛ ХАР НИ КА.

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "САТЪРА НА ХАНА":

    А ЗА НАЩЕ ПЕНСИОНЕРИ КОЙ, КАКВО ПРЕДЛАГА? ДЪРВЕНО ПАРДЕСЮ!
  • 57 Борсата каза

    13 1 Отговор
    А някой купуват на 300 долара....и на това в ЕС му викат "свободен пазар". Хаха ... Ти е ясно, че тази е последната зима с газ. При тези цени газът е икономически ирелевантен. Да се надяваме че перките се въртят, а фотоволтаиците акумулират за зимата. ЕС е пълен провал, фарсова организация.
  • 58 Тити

    2 3 Отговор
    А сега да видим дали май ни е по изгодно втечнен газ

    Коментиран от #64

  • 59 Комон Сенс

    13 0 Отговор
    Цената на газа сам оза днес се качи 5% на световната борса. И въпреки това е към 40% по-ниска от рекорда си отпреди десетина години.
    Проблемът е, че има световни цени, а има и "европейски".

    Урсулизма и подобните му извращения докара Европа на дереджето на селския идиот в глобалното село.
  • 60 Ивелин Михайлов

    1 12 Отговор

    До коментар #36 от "Ти си класически...":

    Класически ган ьовец.. купил келеви китайски солари да мине тънко и сега реве.. моите са последният писък на технологиите и нямам твоите проблеми, защото са с високо КПД.
  • 61 Пари няма

    10 0 Отговор

    До коментар #55 от "Енергетик":

    Няма достатъчно пари в бюджета да ти субсидират после парното, защото ако ти приложат борсовата цена за панелката няма да ти стигнат 1000лева на месец. Държавата ги няма тези средства и дай Боже да постъпи по единствения разумен начин и да си изпълни договора с Газпром. Иначе за ритуални самоубийства има право всеки, но да не е за сметка на останалите.
  • 62 Хост

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Да бе на запад на запад гледат иначе плюят вЕрнО е :))
  • 63 Ставри

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Еми да аз съм":

    Ти си точно в Мон Ако.
  • 64 ха сега де!

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "Тити":

    Ами как да ни е удобно когато отказаха договорените евтини, защото щели да търсят други оферти. Какви мислиш, че ще са сегашните оферти? Нали това беше стъкмено за да се закачим отново и единствено към Газпром, който до последно продаваше най скъпия в цяла Европа газ на нас.
  • 65 един

    0 7 Отговор
    А наште ид@оти отказаха танкерите/бил скъп!/и ще търсят евтин!Тия са директно за затвора!

    Коментиран от #67, #70

  • 66 Е чак пък...

    9 1 Отговор

    До коментар #28 от "Логично!":

    ПП и ДБ бяха просто колониални администратори, като всички останали. Решенията не ги вземат те. Заблуждавате се от уж оживения "дебат" по мас медиите. В Брюксел се вземат важните решения. На нашите администратори е дадено право данни да правят предложения от време на време, без да прекаляват. Което пак не е малко де.... Но да им приписваме компетенции, които очевидно нямат е да заблуждаваме себе си, че ако изберем да сложим някой друг, нещата ще са различни.

    Коментиран от #71

  • 67 Ами не сте ли се

    7 1 Отговор

    До коментар #65 от "един":

    Замислили за момент защо азерския газ е толкова по евтин? Или защо Унгария и Сърбия купуват на 300 долара от Газпром?

    Коментиран от #77

  • 68 ГруЮ

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Путлериски игрички":

    При глобалният недостатък на газ и факта, че основните източници да Русия, Иран и Катар - няма много опции за алтернативи. Да, САЩ са на първо място по производство, но те са на кантар по отношение на износ/ вътрешно потребление. Остават въглищата, където основните ресурси са в САЩ, Русия/Украйна и Китай. Но ще трябва и транспорт по море или по суша, а и зеленият “Нов световен ред” заминава на кино.
  • 69 ХА ХА ХА

    7 0 Отговор
    АБЕ НЕ РАЗКРИВАТЕ ЛИ ДВОЙНАТА ИГРА НА КАНАДЦИТЕ ??? ИЗПРАТЕНИ СА ТУРБИНИТЕ ЗА РЕМОНТ ЗА СЕВЕРЕН ПОТОК .....НО ТЕ УДРЯТ ЕДНО ЕМБАРГО НА РУСИЯ И КАЗВАТ НИЕ НЯМА ДА ГИ ДОСТАВИМ ! НО СЕВЕРЕН ПОТОК ЗАХРАНВА ГЕРМАНИЯ СЪС ГАЗ И Я ПОЗНАЙТЕ НА КОЙ Е НАРЕДИЛ ДЕМЕНЦИЯТА ДА СЕ ВДИГНЕ ЦЕНАТА НА ГАЗА , ЗА ДА БАТАЛЯСАТ ЕПТЕН !!!! САМО ФРИЦОВЕТЕ КАТО , ЧЕ ЛИ НЕ ЗНАЯТ ТОВА И ЗАЩО МИСЛИТЕ , ЧЕ НЕ ГО ЗНАЯТ ?????

    Коментиран от #80

  • 70 Милен

    5 0 Отговор

    До коментар #65 от "един":

    А някой дали знае на каква цена ще пристигне газта от танкерите в България за да можем да я сравним с другата?
  • 71 видяхме ви

    1 5 Отговор

    До коментар #66 от "Е чак пък...":

    свалихте председателя на парламента, правителството,което закупи 7 кораба газ от САЩ, купихте един,да замажете очите на демократичното общество у нас и в демокрациите,сега внимавайте договора с Газпром,Русия ще е на 3/4хил $,като Русия ще го спира с цел да отменим санкциите,Лицето на Герб и ДПС, се видя след всичко което направиха,но не забравяйте протестите,те ще се подновят и против Радев и Възраждане,ГЕРБ и дпс, идва видов ден,много скоро ще излезнат данни за богатството та Слави, къде е и кой го пази,закона Рико, Магнитски, ще се стовари върху главите им ,ще има оставки и съдебни процеси, НАТО И ЕВРО СЪЮЗА няма да се примирят със слугинажа към Путин.
  • 72 Някой

    2 0 Отговор
    Още може , още ...Това е малко :))
  • 73 Да но си бачкаме на яхта

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "Някой":

    А бакшишите са такива че като си дойда си купувам апартаментче ! А ти ходи в Русия да видя какво ще си купиш с рубличките от там Европа си е Европа! на Който му се работи пари има!
  • 74 мале

    1 0 Отговор
    мале не са добре нещата ама онзи Мартин Димитров ни каза да не купуваме от русия. той в европарламента го е еня ние как ще плащаме
  • 75 az #Контрапропаганда

    3 1 Отговор
    ЧЕС-ТИ-ТО на глупавите европейци!!!

    При това зимата още не е започнала...
    А представете ли си каква ще е цената щом на гости дойде генерал Мороз?
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 76 ГОЛЕМ СМЕХ

    3 0 Отговор
    как е цената на рублата ми е важно и как е долара пада ли?

    Коментиран от #79

  • 77 един

    1 6 Отговор

    До коментар #67 от "Ами не сте ли се":

    Престанете с тия лъжи,че Сърбия и Унгария купували евтин газ!Като се докарахме да купуваме газ от борсата/ден за ден/естествено е,че сърбите и унгарците ще купуват по-евтино!Когато комунистите са хора без грам акъл и продават интересите ни на руснаците,никой не ни е виновен!И преди войната,купувахме газ от Газпром,за около 530$ за 1000м3,докато Турция и Сърбия също от Газпром и по-същото трасе,го купуваха газа за около 280$ за 1000м3!Кой ни беше виновен тогава,и защо едни хора вземаха комисионни от това,а другите им плащаме комисионните?!

    Коментиран от #81

  • 78 Хи хи хи !

    6 0 Отговор
    Я ударете и едно ембарго на газта на Русия , да пробвате какво ще стане !
  • 79 Тъжен КРАВАР

    5 1 Отговор

    До коментар #76 от "ГОЛЕМ СМЕХ":

    Долара се срива постоянно ,цената на бензина расте .....как ша копувам фураж за животните ???? Деменцията ходи да се моли за по евтина нафта ....ама не стана !
    Май ще въртим тоягите във скоро време!!!!
  • 80 ЕС се разпада !

    4 1 Отговор

    До коментар #69 от "ХА ХА ХА":

    ЕС се разпада и умира !
  • 81 Глупости си написал

    8 0 Отговор

    До коментар #77 от "един":

    Никога преди да ни изнудят ЕС институциите да преподпишем договора си с Газпром с промяна на референтната цена, обвързана с на измамниците от виртуалния хъб ТТФ Булгаргаз не е плащал цена от 500 долара за 1000 кубика. В момента, в който преминахме на спотови цена, те изхвърчаха нагоре до небесата. Очевидно е , че лумпените от ЕС не са знаели какво правят или по вероятно да били корумпирани от търговсци на едро...и то се вижда че сега печелят много добре.

    Коментиран от #87

  • 82 Не разбрах,

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ти си класически...":

    от 200м2 фотоволтаици не можеш да си стоплиш водата?
    Аз пък от само два м2 панели и 200 л бойлер не спира да бълва топла вода(зиме и лете).
    Попрочетете малко преди пишете простотий!

    Коментиран от #88

  • 83 Браво ЕС

    4 0 Отговор
    Така се действа отговорно за интересите на САЩ
  • 84 Чичо Тони

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Некой си":

    2.85 долара за kW/h !
  • 85 Рошко

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Смешници":

    Е как бе нали навсякъде около Европа имаше, па и от кравария щяха да карат. Някой се оказа прав че ще надхвърли 4000. Дошло е време разделно за Европа от обора пак ше се усили мученето
  • 86 Тити

    1 2 Отговор
    Аре стига с психясване как сме живели до сега без газ.
  • 87 един

    0 2 Отговор

    До коментар #81 от "Глупости си написал":

    Никакви глупости не съм написал!ЕС като купуваха десетина години изгодно на спотови цени,наште спаха,или по-точно руснаците не им даваха да си отворят очите,наште само подписваха и изпълняваха квото им кажат от Москва!Излезе проучване от което се вижда,че за този период ЕС е спестил 70 млрд.$ за това че са купували газ не по-дългосрочни договори,а на спот пазар!Руснаците тогава негодуваха,че продават на борсови цени.Ние през това време играехме по свирката на Газпром,но в края на краищата ЕК ни задължи да преминем и ние на борсата.Това стана две години след Полша и всички други ИЕ страни.Накрая руснаците манипулираха пазара на газ в Европа/какти и правят в момента/,в резултат на което цената на газа се вдигна,и сега борсовите котировки в Европа са по-неизгодни!Това е истината,ние сме подлогите на Газпром и Русия!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Продълж@в@ме подмян@т@

    2 0 Отговор
    Санкции манкции и налрая бедния Европейски гражданин ще яде папур@😂
  • 90 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Ох майка...сега американците потРъкват рЪце...
  • 91 Тато

    0 0 Отговор
    Сега е 3300, след 5 дена ще е 4000 Къде е Киро измамника