Отидете към основна версия

27 979 104

Путин ще се опита да изиграе мръсен номер

  • владимир путин-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • ден на независимостта-
  • олег жданов

Украйна днес празнува Деня на независимостта

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската федерация вероятно ще нанесе удар по територията на Украйна в Деня на независимостта на днешния ден. Това каза полковникът от резерва на Въоръжените сили на Украйна, военният експерт Олег Жданов пред FREEДОМ.

"Мисля, че Путин няма да го остави просто така, а наистина ще се опита да ни направи някакъв мръсен номер. Вероятността е много висока", казва той.

„Какво ще бъде – просто групова атака на „Калибър“ от Черно море или, да кажем, масиран удар от няколко посоки, както беше преди месец, с помощта на авиация, сухопътни сили – сега е много трудно да се разбере. Въпреки това трябва да сме готови, че Руската федерация и особено Путин ще се опитат да дадат заповед да ни нанесат огневи поражения", добави Жданов.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски също каза, че на 24 август са възможни "отвратителни руски провокации". Той призовава украинците да спазват особено правилата за безопасност на този ден.

Всяка руска атака в Ден на независимостта на Украйна или около него, когато стават и шест месеца от началото на руската инвазия, ще предизвика мощен отговор, обеща президентът Володимир Зеленски. Зеленски, който ръководи съпротивата на страната си, откакто руските войски нахлуха на 24 февруари, също така заяви, че Украйна ще възстанови властта си над Крим, анексиран от Русия през 2014 г.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 123 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: