Отидете към основна версия

990 31

Украйна очаква Полша да признае Русия за спонсор на тероризма

  • украйна-
  • полша-
  • русия-
  • спонсор-
  • тероризъм

Председателят на Върховната Рада, Руслан Стефанчук, благодари на Полша за нейната позиция относно необходимостта от по-нататъшно укрепване на изолацията на Руската федерация

Източник: БГНЕС

Председателят на Върховната Рада, Руслан Стефанчук, благодари на Полша за нейната позиция относно необходимостта от по-нататъшно укрепване на изолацията на Русия и нейните граждани и изрази надежда, че Полша ще признае Руската федерация за държавен спонсор на тероризма.

Това се казва в публикация на Стефанчук във Фейсбук, видяна от Укринформ.

„Благодарен съм на Полша за нейната ясна позиция по отношение на необходимостта от укрепване на изолацията на Русия и нейните граждани и очаквам, че нашата приятелска Полша ще вземе решение да признае Руската федерация за държавен спонсор на тероризма. За щастие, ние не се нуждаем от това да убеждаваме Полша в необходимостта да подкрепи Украйна. И докато войната напредва, помощта не спира да тече и не намалява. Предлагайки подслон на украинците, лекувайки личния състав на украинската армия, предоставяйки военно оборудване и боеприпаси, замразявайки руски активи и забранявайки визи за руснаци – това е далеч не пълен списък на това, което дължим на Полша“, пише Стефанчук.

Според Стефанчук е необходимо да се продължи борбата на международната арена за изолацията на Русия, да се координират действията на ниво парламенти и съвместно да се вземат решения, които да доближат общата победа.

Както Укринформ съобщи по-рано, Върховната рада на Украйна призна Русия за терористична държава.

На 11 август депутатите от латвийския парламент приеха изявление, в което обявиха Русия за държавен спонсор на тероризма и нарекоха действията ѝ в Украйна „умишлен геноцид на украинския народ“.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: