Отидете към основна версия

1 957 26

Талибаните преговарят в Москва за договори за доставки на горива и пшеница

  • русия-
  • афганистан-
  • талибани

Новината идва в момент, в който САЩ се опитват да убедят други страни да намалят използването на руски петрол, за да пресекат финансирането на руската инвазия в Украйна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Талибанската администрация е във финалния етап от преговори в Москва относно условията на договори за закупуване на бензин, бензол, петрол, газ и пшеница, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на представители на афганистанското министерство на търговията.

Хабибурахман Хабиб, говорител на афганистанското министерство на търговията и промишлеността, потвърди, че официална делегация на министерството се намира в Москва за финализирането на сделките. Засега представители на руските министерства на външните работи и на енергетиката не са отговорили на искането на Ройтерс за коментар.

Ако договорите бъдат финализирани, то това ще бъде знак, че все повече чужди страни правят бизнес с талибаните, въпреки че тяхната администрация не е официално призната от нито едно международно правителство. Новината идва и в момент, в който САЩ се опитват да убедят други страни да намалят използването на руски петрол, за да пресекат финансирането на руската инвазия в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: