Отидете към основна версия

55 816 249

Путин: Това е заплаха за целия свят!

  • война-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • русия-
  • санкции-
  • ес-
  • заплаха-
  • азия-
  • иран

За Запада ще бъде "невъзможно" да изолира Русия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят, който, по думите му, се обръща все повече към Азия, предаде Ройтерс.

В реч, произнесена пред участниците в Източния икономически форум в град Владивосток, Путин заяви, че Западът е подрил глобалната икономика с "агресивен" опит да наложи доминацията си в целия свят. Според него обаче Азиатско-тихоокеанският регион се намира във възход.

Руският държавен глава допълни, че за Запада ще бъде "невъзможно" да изолира Русия и че Москва ще се противопостави на опитите страната да бъде свалена от международната сцена. След налагането на санкциите, Русия започна да вижда повече възможности в пазарите на Близкия изток и Иран, каза още Путин.

Междувременно стана ясно, че Путин е предложил да се помисли за ограничаване на износа на зърно от Украйна за Европа. Той ще обсъди този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС, цитирайки изявлението на Путин на днешното пленарното заседание на Източния икономически форум.

Може би трябва да помислим за ограничаване на износа на зърно и други храни по този маршрут (от Украйна за Европа). Определено ще се консултирам с турския президент Ердоган по тази тема. В крайна сметка ние с него изработихме механизма за износ на украинско зърно, каза Путин. Споразумението за възобновяване на износа на зърно от Украйна беше подписано на 22 юли в Истанбул от представители на воюващите Украйна и на Русия и на посредниците за постигане на договореността – ООН и Турция.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 281 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания