Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Септември, 2022 19:49 2 595 112

78% от европейците подкрепят икономическите санкции, наложени на Русия

  • санкции-
  • ес-
  • ек-
  • европа-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • проучване-
  • евробарометър-
  • запитване

68% подкрепят доставката на военно оборудване за Украйна

78% от европейците подкрепят икономическите санкции, наложени на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Проучването „Стандартен Евробарометър“ от лятото на 2022 г. показва, че гражданите имат все по-голямо доверие в ЕС и продължават силната си подкрепа за отговора на ЕС на руската агресия срещу Украйна. Огромно мнозинство от гражданите на ЕС подкрепят инвестициите в енергия от възобновяеми източници и действията за намаляване на зависимостта на ЕС от руските енергийни източници. Одобрението за еврото е достигнало най-високото си равнище досега. Европейците обаче са все по-загрижени за икономическото положение в ЕС и в собствената им страна.

Общо възприятие за ЕС

Още новини от Украйна

Проучването на Евробарометър, проведено през юни—юли 2022 г., показва, че 65 % от европейците са оптимисти за бъдещето на ЕС — увеличение с три пункта в сравнение с подобно проучване, проведено през януари—февруари тази година, преди агресията на Русия срещу Украйна. Положителният имидж на ЕС понастоящем е 47 % (+ 3 процентни пункта), което е най-високото му равнище от есента на 2009 г. насам, а 36 % от анкетираните имат неутрално и 16 % отрицателно мнение за ЕС. Освен това 49 % от европейците са склонни да имат доверие в ЕС (+ 2 процентни пункта), а 34 % са склонни да се доверяват на своите национални правителства.

Отговорът на руското нашествие в Украйна

В съответствие с предишните проучвания гражданите потвърждават силната си подкрепа за отговора на ЕС на агресивната война на Русия срещу Украйна. Що се отнася до действията на ЕС, най-голямо одобрение получава хуманитарната помощ (92 %), следвана от посрещането в ЕС на бягащите от войната украинци (90 %). 78 % от европейците подкрепят икономическите санкции, наложени от ЕС на руското правителство, дружества и физически лица. Почти седем от десет интервюирани (68 %) подкрепят финансирането на доставката на военно оборудване за Украйна. Абсолютното мнозинство от анкетираните са доволни от реакцията както на ЕС (57 %), така и на своите национални правителства (55 %).

Енергия и енергийна сигурност

Преобладаващото мнозинство от гражданите на ЕС са съгласни, че ЕС следва да инвестира във възобновяеми енергийни източници (87 %), да намали зависимостта си от руските източници на енергия (86 %) и че газохранилищата в държавите от ЕС следва да бъдат запълнени бързо, за да се даде възможност за непрекъснати доставки на газ през зимата (86 %). Освен това 85 % смятат, че повишаването на енергийната ефективност ще ни направи по-малко зависими от производителите на енергия извън ЕС, а 83 % подкрепят идеята държави — членки на ЕС, да закупуват съвместно енергия от други държави с цел получаване на по-добра цена. 78 % от респондентите заявяват, че наскоро са предприели действия за намаляване на потреблението си на енергия или че планират да го направят в близко бъдеще.

Икономиката и еврото

Положителното възприемане на положението на европейската икономика е намаляло с 5 процентни пункта от началото на 2022 г. и понастоящем е на равнище от 40 %. По-голямата част от респондентите (51 %, + 6 процентни пункта) считат, че понастоящем европейското икономическо положение е лошо. Освен това положителната представа за състоянието на националната икономика също е намаляла с 5 процентни пункта до 34 %, като 64 % от отговорилите смятат, че състоянието на националната им икономика е лошо (+ 5 процентни пункта). Повечето респонденти очакват състоянието на националната икономика да се влоши през следващите 12 месеца (53 %, + 22 процентни пункта).

Същевременно одобрението за еврото расте, достигайки най-високото си равнище досега: осем от 10 респонденти в еврозоната (+ 3 процентни пункта) и 72 % в ЕС (+ 3 процентни пункта) подкрепят Европейския икономически и паричен съюз с единна валута — еврото.

Повече от половината европейци (56 %) считат, че най-големият пакет от икономически стимули на ЕС — NextGenerationEU — може да донесе ефективен отговор на сегашните икономически предизвикателства.

Основни опасения на европейците на равнището на ЕС и на национално равнище

Основните опасения на европейците отразяват песимистичното възприемане на икономиката.

Както на национално равнище, така и на равнище ЕС инфлацията и енергията претърпяха рязко увеличение и сега са съответно на първо и второ място. На въпроса кои са най-значителните проблеми, с които се сблъсква ЕС в момента, над една трета от анкетираните споменават „повишаването на цените/инфлацията/издръжката на живота“ (34 %, + 10 процентни пункта от февруари насам и сега на първо място) и „енергийните доставки“ (28 %, + 12 процентни пункта и сега на второ място, а преди на седмо) заедно с „международната ситуация“ (също 28 %).

„Повишаването на цените/инфлацията/издръжката на живота“ е едно от основните опасения и на национално равнище за повече от половината запитани (54 %, + 13 процентни пункта), следвано от „енергийните доставки“ (22 %, + 11 процентни пункта) и „икономическото положение“ (20 %, + 1 процентен пункт). Това не е изненадващо, тъй като повече от шест от десет анкетирани (62 %) заявяват, че войната в Украйна е имала сериозни последици за личните им финанси.

COVID-19

Гражданите продължават да имат положително отношение към националните мерки и действията на ЕС в отговор на пандемията от коронавирус. Повече от половината от анкетираните са доволни от мерките, предприети от тяхното правителство и от ЕС за борба с пандемията от коронавирус (и за двете 56 %). Освен това удовлетвореността от реакцията както на равнище ЕС, така и на национално равнище, се е увеличила в 23 държави членки. Доверието, че ЕС ще взема правилните решения в бъдеще в отговор на пандемията от коронавирус, също се е увеличило и сега то се споделя от над шест на десет анкетирани (63 %, + 3 процентни пункта).

Лятното издание на проучването „Стандартен Евробарометър“ за 2022 г. (EB 97) беше проведено чрез интервюта на живо в периода от 17 юни до 17 юли 2022 г. Интервюирани бяха 26 468 граждани на ЕС в 27-те държави членки. Информация за Евробарометър и всички проучвания може да бъде намерена на уебсайта.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Другите 22 процента с

    17 124 Отговор
    са руски емигранти, и платени пропагандатори.

    Коментиран от #12, #83, #94

  • 2 Вашето Мнение

    131 11 Отговор
    И аз ги подкрепям, с тяхна помощ ще се оттървем от ес, сичкото чиновник там, жинжиляк и политическата ни система.

    Коментиран от #5

  • 3 Поредната лъжа

    157 14 Отговор
    не повече от 10% щатски подлоги.
  • 4 Левски

    174 14 Отговор
    Айде за 10 минути трета пропаганда статия! От всичките ми приятели може би 90% подкрепя от Русия и Путин! Европейците нищо не подкрепят това е войната на сорос а не на европейците!

    Коментиран от #57, #74

  • 5 Вашето Мнение

    2 45 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето Мнение":

    В този смисъл ждьом санкции.
  • 6 Всички сме съгласни да студуваме и

    15 136 Отговор
    да ходим пеша, колкото трябва, ако това ще помогне да се уничожи злото- Путинското беззаконие, агресия и диктатура.

    Коментиран от #13, #34, #51

  • 7 Адам Хилтън

    138 9 Отговор
    78% от 1-ният процент които управляват Европа сами са си правили анкета. Не думай.
  • 8 ЖОНИ

    130 7 Отговор
    АМА ВЕРНО ,А ЕВРОПЕИЦИТЕ ДАЛИ ЗНАЯТ
  • 9 Taka така

    103 8 Отговор
    Това абсолютно не мое да е верно абсурд
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българските русофили са може би

    14 94 Отговор

    До коментар #1 от "Другите 22 процента с":

    най малоумната част на тези 22 процента.

    Коментиран от #26

  • 13 Бай ти Ганьо

    68 4 Отговор

    До коментар #6 от "Всички сме съгласни да студуваме и":

    Ами не не сме всички!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пешо

    89 6 Отговор
    То се вижда и от протестите, които заливат градовете.Кого лъж.ат в момента?Могат и да прочетат плакатите.
  • 16 Дрън Дрън че пляс

    90 6 Отговор
    Само платените от САЩ политици реват за санкций и конфронтация, народите са на друго мнение, но по новинарските сайтове и телевизия всичко писано е пропаганда и манипулиране на населението

    Коментиран от #29

  • 17 СССРБарета

    83 6 Отговор
    Това е войната на Сорос а не на европейците! Аз имам предложение нали е демокрация тези които подкрепяме русия да ни разрешат да си купуваме руски петрол и газ а пък тези които подкрепят сащ да си купуват американски пък да видим кой къде ще се реди!

    Коментиран от #93

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Това

    88 5 Отговор
    Е пълна лъжа Повечето хора са със Русия
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Дааа

    70 5 Отговор
    Явно това е мнението на правителствата, служещи на фащ - идиологията... Никой не пита народа си, както стана с пандемията. Спуска се отгоре и се погазиха куп закони за пандемии. Същото и със санкцийте, народа от Европа плаща цената, а Краварите си гонят интереса.
  • 22 нищо не разбирам от военно дело

    64 6 Отговор
    Зимата друга песен ще запеят, щом научат къде акат гладните.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Естествено

    58 3 Отговор
    Че подкрепят - за тях руснаците са да им дават евтин газ и петрол, да им купуват буклуците. Ама свърши това и сега като почнат да се изяждат едни други ще отиде и ЕС, защото другите страни по света им писна от аристократи олигарси и манипулатори и зависимост от някакъв си долар
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Рожко

    43 7 Отговор

    До коментар #12 от "Българските русофили са може би":

    По този начин може да обижда само един скотоумен ,илитерат, простак.
  • 27 Студопор

    58 6 Отговор
    И какво значение има мнението на европейците? Какво са 78% от тях на фона на Китай, Русия и Индия? Една плюнка!

    Коментиран от #35

  • 28 ПОЗНАВАЧ

    58 4 Отговор
    ТОВА Е СТАТИЯ НА ДЖАМБАЗА
  • 29 Рошко

    56 4 Отговор

    До коментар #16 от "Дрън Дрън че пляс":

    Точно искали да кажат 78% от марионетките в Брюксел
  • 30 Васил

    6 57 Отговор
    Много ясно трябва да си извратеняк да подкрепяш Рашистите
  • 31 Хасковски каунь

    42 5 Отговор
    Ха, ха,ха;
    Сигурно пък 100% не подкрепят спирането на газта за Европа.
  • 32 ...

    39 3 Отговор
    Абе, къде са тия 78%, тук пишат само тия от 22% ли? При тия %, тук трябваше да има поне 100 ком за тия сакции

    Коментиран от #47

  • 33 горски

    44 4 Отговор
    Леле,как повярвах ....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 555555

    6 26 Отговор

    До коментар #27 от "Студопор":

    Те са източник на съвременната цивилизация за,разлика от посочените от теб плюскачиНаЧуждиБлага.

    Коментиран от #78, #91

  • 36 Мутата

    30 4 Отговор
    Глупости, толкова мазухизъм едва ли.
  • 37 Скъпи ми писатели

    18 5 Отговор
    ,определител ли вече от кой пол сте?

    Коментиран от #52

  • 38 Поредни съчиняния от

    34 3 Отговор
    Болни платени пропагандисти.
  • 39 Телевизия Бобов дол

    34 2 Отговор
    Ако допитването е правено сред политици числата може и да са верни - последно време и сред тях се чува гласа на разума .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Мдаа

    29 3 Отговор
    Около 80% са и евродебилите!
  • 42 Мили петдесет с много петици

    24 2 Отговор
    Кво туй съвременна цивилизация бе.Предполагам нещо кат мюсюлмани да превземат християнска Европа.А жендъре??
  • 43 Милен

    31 2 Отговор
    А що не пише от кой е спонсорирано туй проучване 😂
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Героите на Москва

    27 2 Отговор
    Ама повторете анкетата на пролет!!!
  • 46 Махмуд

    32 3 Отговор
    БГ сме на балканите и не сме Европейци, така, че не сме за санкциите и нае сме от тези 78%.
    Ние сме за руснаците.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 В.В.П.

    27 3 Отговор
    Почвайте с анкетите от ноември.След горещо лято иде тежка зима .Пелети и дърва в пъти по скъпи..Добре че биха шута на Кирик ,та падна малко газта..
  • 49 Тонката

    31 3 Отговор
    "Проучването на Евробарометър, проведено през юни—юли 2022 г., показва, че 65 % от европейците са оптимисти за бъдещето на ЕС — увеличение с три пункта в сравнение с подобно проучване, проведено през януари—февруари тази година...."

    Сериозно? Питам, защото Евробарометър май леко са понагласили цифрите....Протести в Чехия, протести във Франция, масов протест в Румъни, насрочен за следващата седмица, протести в Кьолн.....макар и не толкова многобройни като в Чехия, висока инфлация, очертаваща се кошмарна зима, предупреждения за фалити отвсякъде......Но европейците са много щастливи от всичко това....Дали?🤔

    Коментиран от #53

  • 50 Само Ганю

    4 15 Отговор
    русофил. Добре че случйно ни приеха.
  • 51 Охлхлхлйлжлхлхлхшхлхлблбойл

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Всички сме съгласни да студуваме и":

    То ти скъпа няма да си на студено зад теб ще има кой да те гушне нали така обичаш да те гушкат но мъже
  • 52 555555

    4 6 Отговор

    До коментар #37 от "Скъпи ми писатели":

    Аз съм от пола с който съм роден но ,ти явно си неграмотенТъпанар-прочети какво си написал.
  • 53 555555

    15 5 Отговор

    До коментар #49 от "Тонката":

    В нормалните държави хората протестират защитавайки правата си,а в сатрапите нямат това право.
  • 54 Ти си

    23 1 Отговор
    Стъкмистики - ако живеете в чужбина черпете информация от извора разговаряйте с местните и ги питайте за тяхното мнение по въпроса . Ако пък сте си в България със сигурност познавате някой който работи навън , питайте го за настроенията на западняците по темата ..
  • 55 Да,бе

    22 1 Отговор
    В тоя сайт всички мисирки не си харесват пола,даже и след операция за смяна на същият.Другото е ясно...
  • 56 Матей преображенски

    27 4 Отговор
    Подкрепят,нима?Не бях чувал по-баснословна лъжа!Те трябва да са заклети ма-зо-хис-ти и пълни не-пу-кис-ти.Още не са разбрали и почувствали ,че всичко им се пише на зад-ни-ка,после и пропагандните лъжи няма да хващат дикиш.Ще ги агитират да стягат коланите,да надяват шубите и ушанките,и за какво,за да е харно на дедо шорош и дедо байдън,да се свети името им и на оня свят?Събират се всяка година няколкостотин мулти-милиардери в Давос да кроят кожите на цели народи,та това са една шепа из-вер-ги,чал-на-ти и организират бе-зу-мия и страдания по цял свят.,ОТ ДЖАН-САКЛЕТ,чудят се какво да правят и искат из-треб-ле-ние на милиарди хора,не им пука,посягат и на стария континент,самата люлка на цивилизацията,изглежда не разбират какво вършат.
  • 57 Знаем..

    4 20 Отговор

    До коментар #4 от "Левски":

    ..че в Москва сте всичките с промити мозъци
  • 58 Наблюдател

    13 3 Отговор
    Никой не се съмнява в данните никой.
  • 59 Нищо чудно

    21 4 Отговор
    Повечето Европейски страни са потънали в дългове. Санкциите носят инфлация която обезценява дълговете. Ако са дължели 1 EUR, сега дължат 0.5 EUR и дълга продължава да намалява. В момента цената за изграждане на атомна централа от френска фирма е 23 милиарда EUR, на нас ни се виждаха преди няколко години много 5-6 милиарда лева за Белене. За тези хора конфликта, инфлацията, генерирането на нов дълг е просто бизнес.
  • 60 Станислав

    25 3 Отговор
    Русия имала пропаганда по цял свят!
    А това какво е!
    Западна пропаганда?
  • 61 Справедлив

    23 3 Отговор
    99 % от Българите подркрепят Русия
  • 62 НИЕ СМЕ НАТО И ЕС.....

    3 21 Отговор
    И не ни дреме за Путин.....

    Коментиран от #63, #69

  • 63 Keнзъл Уошингтън

    15 3 Отговор

    До коментар #62 от "НИЕ СМЕ НАТО И ЕС.....":

    ти, собствено, си просякът на Европа, и на нея не и дреме за теб
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Севън Гейс

    19 3 Отговор
    онези 70 000 чехи дето протестираха, те подкрепят най-много санкциите

    Коментиран от #72

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Не е

    12 2 Отговор
    Вярно факти пак лъжете
  • 68 Аре бе

    13 2 Отговор
    Тия са по нагли и от Кирчо и Кокорчо Абе кво мислят в Прага а в Будапеща а в Берлин
  • 69 Телевизия Бобов дол

    12 3 Отговор

    До коментар #62 от "НИЕ СМЕ НАТО И ЕС.....":

    Да да , солидарност нали ? Така говореха и за короната , мерките и ваксините а после какво излезе ? Що професори (клакьори) се бяха разпенили а сега се покриха.
    Нищо ново под слънцето !
  • 70 ХА-ХА-ХА

    10 3 Отговор
    Егати уникалните лъжци!
  • 71 Иванушка 🇷🇺⁰⁰

    4 12 Отговор
    Ембарго до дупка за пияните скотове и затваряне в обора да се въргалят в райната, с1лтанчето да стяга бухчата за Хага с бандата му!
  • 72 Станислав

    1 9 Отговор

    До коментар #65 от "Севън Гейс":

    Споко! Коцето Костадинов обмисля да да ги преброи и в БГ
  • 73 Пико

    10 4 Отговор
    Дай те даните по държави където се вижда,че 56% в Б-я не подкрепят санкциите и Украйна и политиката на ЕС за войната.
  • 74 Цввтко

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Левски":

    Ти и “всичките ти” 2ма приятели, дето броите стотинките за кренвирши на края на месеца не сте фактор.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Мразя до гроб Русия безплатно!

    4 19 Отговор
    Юръп - стей юнайтед!
    Солидарност за борбата на украинците срещу руския нацизъм...
  • 78 нищо не разбирам от военно дело

    14 1 Отговор

    До коментар #35 от "555555":

    Точно тези 78% от европейците са плюскачи на чужди блага. Не осъзнават, че цялата икономическа мощ на ЕС се крепи на евтините руски енергоносители. Много ми е интересно как ще продължи безметежното живуркане на средностатистическия европеец, щом ЕС започне да плаща скъпи газ и петрол, и цените продължат да хвърчат нагоре.
  • 79 лудия

    12 1 Отговор
    Не знам кои я написал тази статия но това не е вярно. Да отвори прозореца и да види ,че европейските народи са навън по улиците. Искат мир и топлина през зимата. Европа се събужда от летаргичния си сън. А събуди ли се става неудържима. Стига сте лъгали хората.
  • 80 КОЙ ДЕБИЛ Е

    14 1 Отговор
    НАПРАВИЛ ТАЗИ СТЪКМИСТИКА. ЩЕ УМРА ОТ СМЯХ!!!! ЗА ТОВА ЛИ ГЕРМАНИЯ, ИТАЛИЯ, ИАНГЛИЯ СЕ ТРЕСАТ ОТ МИТИНГИ И ГНЕВНИ ХОРА. БРУТАЛНО ТЪПА ПРОПАГАНДА!!!
  • 81 Уточнение

    8 1 Отговор
    ДЕфакти.
  • 82 Бай село

    14 1 Отговор
    Абе нищо не казахте за стачките в Прага над 100000 хиляди искат да се махнат от ЕС..Ами стачките в Германия и другите държави..защо нищо не казвате .Абе не остана много до първите дни на зимата.Урсула лайнарен дали ще седи на студено ..
  • 83 да си го кажем

    1 11 Отговор

    До коментар #1 от "Другите 22 процента с":

    Най-лошото е,че голям процент от тези предатели се намират именно тук в България.Аз не знам как от цяла Европа само ние още позволяваме да имаме на наша територия национални предатели като русофилите.Как сам ов България ги има тези...Не мога да си го обясня.Хубаво е ,че България вече ги третира като руски шпиони и русоилските изменници подлежат на съд.

    Коментиран от #90

  • 84 Аз, Клавдий

    9 0 Отговор
    Да бе да. Европейците са много щастливи, че ги докарват да първобитно-общинния строй, и да направят САЩ по богати.
  • 85 Никола

    13 1 Отговор
    Вчера излезе материал в германска медия , че само 33% от германците подкрепят санкциите, така че не знам кого заблуждавате с вашата пропаганда тук

    Коментиран от #86

  • 86 Никола

    12 0 Отговор

    До коментар #85 от "Никола":

    Освен това и в Лайпциг и в Кьолн имаше многохилядни митинги против санкциите , които нашите медии удобно не отразяват.
  • 87 Или промити

    7 0 Отговор
    мозъци, или фалшива новина. 2рото е 300 пъти по-вероятно.
  • 88 Едва ли

    8 0 Отговор
    Не вярвам европейците да са толкова зле умствено, колкото твърди бозаджийската статия. Зимъска като почнат бунтове и безредици, ще видим колко подкрепят и какво точно.
  • 89 Соросоидите в ПОТРЕС

    9 0 Отговор
    Драпат да успокоят народа че всичко било добре, ама сметките и цените винаги са били всяка пропаганда.
  • 90 Изкривяване на съзнанието

    7 1 Отговор

    До коментар #83 от "да си го кажем":

    Аз не знам как още не са те прибрали в психиатрично заведение.
  • 91 Студопор

    14 0 Отговор

    До коментар #35 от "555555":

    Кой е плюскач на чужди блага? Китай ли - дето произвежда стоки за целия свят и БВП-то им не можем да го стигнем и след векове? Или Русия - дето цяла Европа зависи от нея за газ и сега ще стоят на студено и тъмно всичките европейци?
    Какво произвежда евро-атлантическа България, дето и доматите са ни от Турция и лещата ни е от Египет? Кой плюска чужди блага, че не разбрах?
  • 92 Протести

    8 1 Отговор
    В Германия и Чехия вече започнаха протести против политиката на ЕС, "санкциите", които доведоха до влошаващата се икономика на Европа. Разбира се, нито дума за това в слугинажните медии.

    Коментиран от #108

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 МЕДИЙНА ПРОПАГАНДА И ДЕЗИНФОРМАЦИЯ

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Другите 22 процента с":



    "Доверието, че ЕС ще взема правилните решения в бъдеще в отговор на пандемията от коронавирус, също се е увеличило и сега то се споделя от над шест на десет анкетирани (63 %, + 3 процентни пункта)."


    Готвят ни за нови политически локдауни и задължителни ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИ. Мен никой не ме е питал от тези фалшиви анкети. Ние в България масово не сме съгласни с тиранията на ЕС. Внимавайте как гласувате другия месец.




  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Одит

    6 1 Отговор
    21 век е! Остарели вести. Данните са от лятото и отдавна не са тези проценти!
    Цяла Европа се бунтува, правителствата се оплакват че нямат вече оръжия даже за собствена защита!?
  • 97 Апендикс

    8 1 Отговор
    В Германия, само през август са регистрирали 718 банкрута! Скъпотия, препълнени болници, стачки: Великобритания в криза. Унгария заплашва да блокира продължаването на санкциите на Европейския съюз срещу Русия. Около 70 000 души протестираха днес в центъра на чешката столица Прага, обвинявайки чешкото правителство, че отделя повече внимание на Украйна.
  • 98 УСА боклук

    4 0 Отговор
    Как разбраха ?
  • 99 Перо

    8 3 Отговор
    Да подкрепяш един провален, ционистки, превратаджииски и корумпиран режим е като да се простреляш в крака! Зимата идва и грешката ще стане очевадна! В Чехия и Италия рано го разбраха!
  • 100 България

    3 6 Отговор
    Напуска ЕС и става подопечна(подчинена) на Путин.
    Децата на русофилите ще имат правото да станат войници на путин и да убиват и изнасилват в Украйна
  • 101 Антиглобалист

    5 1 Отговор
    Лъжи и пропаганда - тове е което остана от фалшивите западни ценности и демокрация... Разпада и агонията са близо
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Гост

    4 2 Отговор
    Обратното Фuкти, 78% НЕ подкрепят санкции срещу никой. В един глобален свят, не може да наложиш санкция на една държава, която е във веригата! Целия механизъм спира да работи! Махни си едно звено от веригата на велосипеда и си гледай сеира как ще караш като Флинтстоун.
  • 105 Тодоров

    4 2 Отговор
    Пак поръчково проучване и писане на простотии. Погледнете какво става във Франция, Германия, Чехия. Искане оставката на Макрон и освиркване на Шолц. Една Унгария заплаши да наложи вето на нови санкции срещу Русия. В прага повече от стохилядна демонстрация и митинги. Ако проучването е правено в Полша и Прибалтийските републики няма какво да коментираме. Истината е, че в момента тече грубо информационно затъмнение какво се случва в Украйна , особено в БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ, и се правят неистови напъни да "облъчват" народите в правотата на "европейските ценности и демокрация" (разбирай американските) и настройване срещу Русия. Управляващата европейска върхушка се е "сложила" на САЩ и е превърнала Европа в тяхна колония.
  • 106 Бухахахахах

    3 0 Отговор
    Тоест разбирайте точно обратното в прозенти.Щом АНТИФАКТИ ви предложи информация винаги я обръщайте огредално за да разберете истината по темата!
  • 107 Морал и чест

    3 2 Отговор
    Простия бугарин не може да разбере, че санциите против руската война, са въпрос на Морал и Чест, за интелигентния европеец

    Коментиран от #109

  • 108 Руски изопачения

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Протести":

    Това пак от руснаците го чу нали :)))
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Българин

    0 0 Отговор
    Ваксиниран добитък
  • 112 Владимир

    0 0 Отговор
    Европейските граждани откъде имат информация за ставащото в украйна ?
    От европейските информационни агенции ! А те , както виждам са 100% послушни на чичо байдън !