Отидете към основна версия

5 725 104

Дмитрий Медведев: Ще браним Крим с хиперзвукови ракети

  • русия-
  • крим-
  • дмитрий медведев-
  • украйна-
  • донбас

Постовете на Медведев идват в първия ден след официалното обявяване на частична мобилизация в Русия на фона на успеха на украинската офанзива, която започна на 6 септември

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност, заплаши Европа и САЩ с хиперзвуково оръжие.

Изявлението му е в отговор на думите на американския генерал в оставка Бен Ходжис, който заявил, че "Вашингтон ще атакува руския Черноморски флот, ако руският президент Владимир Путин използва ядрено оръжие в Украйна".

"Не е нужно разни пенсионирани идиоти с генералски лампази да ни плашат с приказки за удар на НАТО по Крим. Хиперзвуковите оръжия гарантирано ще достигат цели в Европа и САЩ много по-бързо", написа Медведев в канала си в Telegram.

Той заявява, че "Русия е избрала своя път и няма връщане назад".

"Но западният истаблишмънт, както и всички граждани на страните от НАТО, трябва да разберат, че Русия е избрала своя път. И няма връщане назад", казва Медведев.

Постовете на Медведев идват в първия ден след официалното обявяване на частична мобилизация в Русия на фона на успеха на украинската офанзива, която започна на 6 септември. Те са и своеобразно изострено и по-конкретно допълнение на изявленията на руския президент Владимир Путин, който още в първия си коментар на ситуацията на фронта заяви, че всъщност руските сили не са се изявили напълно.

Вчера Путин заяви и че срещу Русия се води ядрен шантаж и увери, че Москва ще използва всички налични средства, за да застраши териториалната цялост на страната и суверинитета си.

Освен това държавният глава посочи, че Западът се опитва да отслаби, раздели и унищожи Русия. Според Путин Западът директно говори за това как е успял да разцепи СССР през 1991 г. и е време Русия да даде достоен отговор.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 85 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания