Отидете към основна версия

5 215 96

Пионтковски: За Путин 30 септември може да е като 30 април за Хитлер

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • андрей пионтковски

Експертът направи аналогия между ситуацията със самоубийството на Хитлер и тази на руския президент

Снимка: БГНЕС/ЕРА

За президента на Русия Владимир Путин 30 септември може да стане като 30 април за Адолф Хитлер. Това заяви руският публицист Андрей Пионтковски в ефира на телевизионния канал Freedom, с намек, че кремълският диктатор също може да се самоубие. Публицистът отбеляза, че Путин е останал в изолация след заиграването с ултрафашистите и размяната на пленници.

"Когато Въоръжените сили на Украйна превземат Херсон, всичко ще се разпадне. Ние виждаме само едната страна на противоречията, а има и противоречия по линията Путин-генерали. Президентът на Русия е като Хитлер, който през последните години е седял в бункер в Берлин. Остава главният въпрос: "Кой е виновен?". На Путин му остава само да обвинява генералите и да ги хвърля в стаите за мъчения. След връщането си от срещата в Самарканд Путин промени концепцията. Той зае позицията на ултрафашистите, но след размяната на пленници остана в изолация." – коментира Пионтковски.

Според него, заплахите за употреба на ядрено оръжие са безсмислени.

"Това решение е лишено от какъвто и да е военен смисъл. Той ще извърши ужасно престъпление – ще унищожи с ядрен удар един украински град. Дали Украйна ще престане да се съпротивлява? Западът ще престане ли да помага? Не! Даже неведнъж му казваха: "Не". Той ще получи съкрушителен отговор. В първия половин час ще унищожат целия Черноморски флот на Русия и всички бази в Крим. Путин няма бутон на масата си, в тази процедура участват редица военни и всички те трябва да са също толкова безумни." – отбеляза публицистът.

Той направи аналогия между ситуацията със самоубийството на Хитлер и тази на Путин.

"Путин обяви, че ще направи обръщение към Съвета за сигурност на 30 септември, когато той вероятно ще призове всички на свещена война. Някак ми изниква асоциация за ситуацията на Путин на 30 септември с тази от 30 април на Хитлер, когато той се отравя." – обобщи Пионтковки.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 67 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания