Last news in Fakti

26 Септември, 2022 22:00 5 225 76

Войната на Путин: Защо би трябвало да се вслушаме в Ердоган

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган-
  • кремъл

Турчинът казва и друго: че на Путин трябва да се посочи пътечка, по която руският президент да приключи провалената си война без победа или поражение

Войната на Путин: Защо би трябвало да се вслушаме в Ердоган - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Путин има склонност към рискове, той е хазартен играч. И когато плаши с атомни оръжия, може би е най-добре да се вслушаме в думите на турския президент Ердоган. А той добре ги знае тези работи, защото и сам води войни.

"Нима това е човекът, който плаши света с ядрени оръжия?" - саркастично пита Томас Авенариус в коментар за "Зюддойче Цайтунг" и припомня почти детинските реакции на Путин по време на срещата в Шанхай, когато един турски съветник се разцелува със свой приятел дипломат. В тази сценка, обиколила социалните мрежи, Путин може да бъде възприеман като хомофоб или хипохондрик, но това е точно същият човек, който предупреди, че Русия ще използва всички средства, с които разполага, за да „се защити“. По-нататък коментаторът на „Зюддойче Цайтунг“ разсъждава как да се реагира на такъв неадекватен човек:

Това вече не е достатъчно

„Шефът на Кремъл, заслепен от объркания си светоглед и от чувството за превъзходство, води неоимпералистическа война. Демократите се изправят сплотени срещу този автократ и твърдо подкрепят Киев. Това се подразбира, то е напълно правилно. Но с оглед на факта, че Путин започва да плаши с ядрени оръжия, това сякаш вече не е достатъчно – дори когато в ООН го заявяват президентът на САЩ и германският канцлер.

Колкото и категорично и основателно да осъждат войната, тези държавни мъже навярно трябва да си припомнят, че съществува и възможността за постигане на мир чрез преговори. Всички сякаш са сигурни, че Путин в никакъв случай няма да натисне ядреното копче. Защото шефът на Кремъл нямало да поеме риска да хвърли света в апокалипсис, нито пък да се превърне в международен парий, който изстрелва тактическа атомна ракета и с това нарушава най-върховното военно-политическо табу.

Обаче дали е така?

Путин вече е парий. Той никога повече няма да принадлежи към западния свят. Навярно и към други светове няма, защото войната на Путин вреди на Китай, на Индия и на други мускулести авторитарници. Мнозина експерти, които днес омаловажават опасността от използване на ядрено оръжие, допреди година бяха уверени, че Путин няма да нахлуе в чужда държава. Той обаче нахлу. Кремълският началник има склонност към рисковете, той е хазартен играч. При това в момента е притиснат до стената. Ако не постигне успехи на бойното поле, един хубав ден той ще се натъкне на съпротива у дома си. И тогава не ще му остане нищо друго, освен бомбата.

И тъкмо тук се появява един човек, от когото изобщо не сме очаквали това, но той ни изненадва, сондирайки терена, коментира германското издание. Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган осъжда агресивната война на Путин и псевдореферендумите в Луганск, Донецк и Херсон, той дори настоява за връщането на Крим. Но турчинът казва и друго: че на Путин трябва да се посочи пътечка, по която руският президент да приключи провалената си война без победа или поражение. А Ердоган добре ги знае тези работи, защото сам води войни. И би трябвало да се вслушаме в думите му. Западът няма нужда да реабилитира Путин, но трябва да му посочи някакъв изход“, коментира германският „Зюддойче Цайтунг“.

Ердоган – най-важният посредник

Същата теза защитава и испанският вестник „Ла Вангардия“, където между другото четем: „Ердоганова Турция се превръща в най-важния посредник във войната в Украйна. В случая Анкара действа в три направления едновременно. Подкрепя Украйна, не обижда Русия и като членка на Северноатлантическия договор твърдо следва линията на НАТО. Доставя оръжие на Киев (най-вече дронове), но не налага икономически санкции срещу Русия, защото това би предизвикало тежки последици за и бездруго вече катастрофиралата турска икономика, която в голяма степен зависи от руски петрол, газ, търговия и туризъм.

Турция се опитва да се държи като регионална сила, обвързана със Запада, която обаче има възможност да остане в диалог с Русия. Според аргументацията на Ердоган мирът между Путин и Зеленски е възможен единствено по дипломатически път – и тъкмо той самият, Ердоган, щял да събере двамата край масата за преговори. Догодина в Турция се провеждат избори, а Ердоган стартира своята дипломатическа инициатива включително и с тази цел: да укрепи ролята си на държавник“, коментира испанският вестник.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин е смешник

    26 41 Отговор
    Монголски клоун

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахах

    21 46 Отговор
    Тея и двамата са хвани единя ,удари другия . За сега путин напредва в разрушаването на държавата си. Но не подценявайте ердо - ще го догонва хахахах
  • 4 Владимир Путин

    17 23 Отговор

    До коментар #1 от "Путин е смешник":

    Ротшилдите буквално ми скъсаха кестена яко клатят

    Коментиран от #7

  • 5 Император

    46 19 Отговор
    Путин бил парий... А вие сте едни патриции, да ти умре конят от гъдел...

    Коментиран от #9

  • 6 Ердоган

    17 13 Отговор

    До коментар #2 от "Путуин е Слабак в женски дрехи":

    С Путин се целуваме по дюните.Жените ни ходят в Банкя при едно прасенце и го тричат с накрайник
  • 7 Хахахахаха

    12 22 Отговор

    До коментар #4 от "Владимир Путин":

    Да ! Путин и Медведев играят играта ЧушкоПек! Единия си пече чушката в другия после обратното

    Коментиран от #12

  • 8 БЕН

    27 30 Отговор
    ИЗТРИИ ГНИЛАТА ЕВРОПА И ЗАТЪВАЩА АМЕРИКА ТИ МОЖЕШ СЛАВА РОСИЯ

    Коментиран от #14

  • 9 Владимир Путин

    18 21 Отговор

    До коментар #5 от "Император":

    Аз съм император по кавали

    Коментиран от #16

  • 10 Зюддойче Цайтунг

    29 10 Отговор
    малееее това всичкото глупост аз ли го написах
  • 11 Турчин

    29 16 Отговор
    Ердоган иска да каже "Путин е горд. Загуби но трябва да направим така че да не се почувства загубил."... И как ще стане това? Да му се дадат Донбас и Луганск? Хубаво ама Зеленски не е съгласен. Ситуацията е като в онази турска поговорка "Ако плюя нагоре мустаци, ако плюя надолу брада"-"Yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal".

    Той взе Крим и не се задоволи. Аз не вярвам да се задоволи с Луганската народна република или Донецката. После ще поиска части от Молдова. Една магистрала нямат до Яйутск и ползват река Лена като аутобан защото замръзва през зимата - средните температури са около - 50 градуса но пак ламтят за територии. Населението колкото на Япония.

    Коментиран от #26

  • 12 Владимир Путин

    8 15 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахахаха":

    Повече обичаме 69 или се хващаме за палците и си слагаме ювжду бузите дръжките на вратите

    Коментиран от #15

  • 13 ЧЕРНАТА ЗЛАТКА ♥️

    19 13 Отговор
    "..но трябва да му посочи някакъв изход..."

    Ужас - тръгнаха Аслани, върнаха се нacpaни ))

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хахахахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Владимир Путин":

    Хахаха

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПЪТЕЧКАТА Е ДА ДУМНЕ БРЮКСЕЛ И КРАЙ

    12 32 Отговор
    ВЕЛИКА РУСИЯ Е БИЛА ТУРСКИТЕ МЕКЕРЕТА И СЛЕД УКРАЙНА ЩЕ ИМА И ЕДНА РАКЕТА ЗА ИСТАМБУЛ

    Коментиран от #28

  • 18 Видите ли Deutsche Welle

    29 13 Отговор
    Видите ли Deutsche Welle, излишно е да си губите времето да четете лъжи, пропаганда и манипулации....провалена била ....как е провалена Русия до тук след като присъединява територии....а на германците им текат лигите по немските земи, които са в момента полска територия!

    Коментиран от #23

  • 19 Ееееее

    10 5 Отговор

    До коментар #13 от "ЧЕРНАТА ЗЛАТКА ♥️":

    А Медведев не може ли да му покаже изхода си?
  • 20 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    9 8 Отговор
    Пълни глупости ..Двеле..
  • 21 Немските евреи

    8 6 Отговор
    Се наакаха прави.
  • 22 Владимир Путин

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "Хахахахаха":

    Мъка ми е .Искам Шакийл о нийл за гадже. Да се гушкаме в бункера и да му стрелкам с черната базука.Охххх колко ме сърби

    Коментиран от #33

  • 23 Пфууу

    15 8 Отговор

    До коментар #18 от "Видите ли Deutsche Welle":

    Какво присъединява бе човек! И аз мога да си присъединя твоя апартамент към моя, сега ще кажа на децата! Нали някой трябва да признае всичко за редовно?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ОБПСН

    16 14 Отговор
    Соросидни кретита,пак се развоняхте,като стар кенеф...Нищо Путин не е предизвикал.Наглите англосакси се дотресоха на руската граница и си мислеха ,че Путин ше го е страх да реагира.Ето реагира и ви предстоят още много неприятности до вашия жалък край...

    Коментиран от #30

  • 26 Сух

    20 14 Отговор

    До коментар #11 от "Турчин":

    Казваш звленски не бил съгласен.. Кой го пита зеления палячо, то е на това място, като свързочник, да предава сигнала изпратен от по горна инстанция..
  • 27 Макробиолог

    15 9 Отговор
    Желанието за преговори рязко ще се повиши напролет ,но не знам защо ми се струва--най вече у западните партньори.
  • 28 Турчин

    30 9 Отговор

    До коментар #17 от "ПЪТЕЧКАТА Е ДА ДУМНЕ БРЮКСЕЛ И КРАЙ":

    Велика Русия е била 90 милиона а Османската империя 20 с всичките й малцинства. Жириновски предлагаше да се бомбардира Истанбул но вече е на концерт на Кобзон. А при война турците не бягат. Изобщо е голям срам турчин да бяга от война. Ако русите нямат ядрени оръжия с голяма увереност го казвам нямат никакъв шанс пред турската армия. Никакъв. Не съм очаквал че са такива слабаци. И те се изнежили много руснаците. Забогатяха много през последните години продавайки газ на Европа и заприличаха на европейците.

    Коментиран от #39, #70, #71

  • 29 го шо

    11 8 Отговор
    путин това? рисков играч? въобще нямам намерение да ви чета пасквилчето, вкисналото зеле. както и което и да било друго. за вас дъно няма, види се.
  • 30 Вярно Путин реагира

    10 12 Отговор

    До коментар #25 от "ОБПСН":

    Съсипа си държавицата и скоро ще го гонят от Мъцквата
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 СКОРО ИСТАМБУЛ СТОЛИЦА НА БГ

    6 13 Отговор
    ИДВАТ РУСНАЦИТЕ И С ПОМОЩ ОТ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ЗАВЛАДЕЕМ СВЕТЪТ ДЕТО ХИТЛЕР НЕ УСПЯ ВЕЧЕ ИМАМЕ ПОМОЩ И ОТ СТАРИТЕ ДРУГАРИ ФАШИСТИТЕ ОТ ИТАЛИЯ

    Коментиран от #61

  • 36 Българин

    24 10 Отговор
    Велик Лидер е Реджеп Тайип Ердоган..... Сега разбирате ли защо турският народ ще го преизбира пак за Президент на Турция.... Казва две изречения и целият свят ги повтаря
  • 37 На фона на европолитиците

    23 8 Отговор
    Ердо е като Гъливер сред лилипути. Единственият адекватен политик в момента.
  • 38 двуличници

    28 6 Отговор
    Нали ревяхте,че Ердоган е диктатор,а днес ви учи как да постигнете мир с Путин
  • 39 Чоко.

    8 16 Отговор

    До коментар #28 от "Турчин":

    Турче ,Ердю се бори от 15 год за едно парче земя в Сирия от 2000 км..Не се .меси в работи на Европа , моля .Не за турци.ааа?.

    Коментиран от #41

  • 40 Реалист

    11 13 Отговор
    И защо смятате че войната е провалена? То той постигна това което целеше още от първия ден, територия която от години иска да е част от Русия и наземна връзка с Крим! Путин от първия миг иска само това, беше ясно още в първия час на войната! Лично аз го писах още в първия ден на тоя конфликт. Не знам какво невидимо има в нещо толкова очеизвадно,!
  • 41 Турчин

    17 5 Отговор

    До коментар #39 от "Чоко.":

    Ердо е държавник. Той има проблеми, огромни проблеми със САЩ. Не може да си позволи да се скара и с Русия. В момента Турция е в пълното си прави да бомбардира острови на 5 километра от Анадола. Гръцки острови. Които не трябва да бъдат милитаризирани. Но са. САЩ им слага топла питка в скута на гърците и те получават ерекция. Очакват Турция да постъпи като Русия. Но турските политици и военни стискат зъби. Няма как. А Русия се държи като пияница със зареден пистолет в селска кръчма.

    Коментиран от #44, #46, #67

  • 42 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    10 14 Отговор
    Путя пръсня сеиря на НАТО и САЩ .и лаборатории.в Усрайма,.АЗОВЦИ айдарци .изнъсили ги ..никой не може да направии това в света..само Путен...Утре 120К км отиват при мама Раша..Ердю е смотан църууул..Филмът не е свършил...джендъри..
  • 43 ИСТАМБУЛ НЕ Е ТУРСКИ ГРАД

    10 16 Отговор
    ТУРЦИТЕ СА СИ ГО ВЗЕЛИ С БОЙ КАКТО ПУТИН СИ ВРЪЩА УКРАЙНА С БОЙ ПО ФАШ
  • 44 Чоко.

    8 23 Отговор

    До коментар #41 от "Турчин":

    За туи говоря турче...Имал право Ердо ,пък Путин нямал право..Правото е в силния ..Островите в Анадола са гръцки..Но Реджеп не смее да ги вземе..щото го е страх от Сащ .Турция е създание на Англия и САЩ ..Ок ..лека нощ .

    Коментиран от #45, #62

  • 45 Турчин

    16 5 Отговор

    До коментар #44 от "Чоко.":

    Турция се управлява от умни хора. Русия не. Заплашват турските банки искат да премахнат руската система за плащания МИР. Турция все още се държи. Няма как. Русия строи атомна централа в Аккую. Русия продава газ. Доста по евтин от този за ЕС. САЩ продава оръжия на Гърция. Турция няма друг изход освен да лавира между едните и другите. Но турците не са страхливци. Турция е 87 милиона. Догодина ще бъде 90. Още един милион турци ще се родят и два милиона руснаци ще дойдат. Или рускини.
  • 46 Ф15

    17 3 Отговор

    До коментар #41 от "Турчин":

    Много точно казано,в никакъв случай несе подавайте на провокации,американците точно това целят да постъпите като не особено умните руснаци.

    Коментиран от #47

  • 47 Турчин

    16 7 Отговор

    До коментар #46 от "Ф15":

    Гърция просто няма никакъв шанс пред Турция. Гърция е булонка която джавка и дразни. Но някои неща не стават със сила. Трябва да се чака. Всичко с времето си. Путин понеже вече е на възраст избърза. Направи грешка с Украйна. Трябваше да почака. Вместо да излъчва на арабски Русия Тудей трябваше да излъчва на украински. Украйна - Киевска Рус - това е мястото където се роди Руския Народ. Украйна е утробата на Русия. Те нападнаха своя прародител. Те хвърлиха камък по майка и баща. И загубиха Украйна завинаги. Извършиха глупост.
  • 48 АЗ КЛАВДИЙ РИМСКИ

    10 3 Отговор
    Истанбул е най-населеният европейски град и 15-ия по големина град в света.

    Градът е основан като Византия (Византион) през 7 век пр.н.е. от гръцки заселници от Мегара. През 330 г. римският император Константин Велики го прави своя имперска столица, преименувайки го първо на Нов Рим и след това на Константинопол (Константинополис) на себе си. Градът нараства по размер и влияние, в крайна сметка се превръща в фар на Пътя на коприната и в един от най-важните градове в историята.

    Коментиран от #53

  • 49 Макробиолог

    8 7 Отговор
    Прародината на Украйна и Русия е Велика Стара България.
  • 50 ЦАРИГРАД Е ПРЕВЗЕТ

    2 10 Отговор
    ПРЕЗ 1909 Г. БЪЛГАРСКИТЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ ПРЕВЗЕХА ЦАРИГРАД ..........
  • 51 Ердоган е опитен политик и знае

    9 6 Отговор
    За Путин има само една спасителна пътечка за да приключи провалената си война без победа или поражение..!! Да обяви, че резултатите от референдумите са с изразено желание на болшинството от хората че не искат да се присъединят към Русия и тогава ще може да заяви, че "специалната" му операция е била успешна и е защитила намиращите се там руснаци от лошите украинци, като е дал възможност на всеки който се чувства руснак да замине за Русия за да бъде защитен от руските войски, а по волята на народа, територии на "народните републики" си остават в Украйна и тогава това ще е приемливо и за Украйна за да може да се стигне до преговори за мир...!!!!

    Коментиран от #55

  • 52 Той

    3 1 Отговор
    Безумието на войната.
  • 53 Турчин

    12 1 Отговор

    До коментар #48 от "АЗ КЛАВДИЙ РИМСКИ":

    Аз се срещнах със запалянковци на Фенербахче в Истанбул. Тези запалянковци бяха млади момчета и момичета. Бяха десетки хиляди. И това в след полунощ в Кадъкьой квартал на Истанбул. Имаше поне 50 автобуса с жандармерия които охраняваха да няма напрежение. И си вървя аз - български турчин съм и викам няма нужда да се обеся. Само ще извикам Бешикташ (като Левски и ЦСКА са) ще ме разкъсат. В три след полунощ излизаш на улицата и е пълно с хора и автомобили. През деня е по добре да не излизаш ако нямаш работа. Това е голям град и много гъсто населен. Навсякъде има патрулки, полицаи, има денонощни магазини, аптеки. Дори в 4 сутринта градът е жив.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Турчин

    8 7 Отговор

    До коментар #51 от "Ердоган е опитен политик и знае":

    Да това е разумно но Путин не е добре психически. Побърка се този човек. Русия имаше бъдеще. След време щеше да изпревари и Германия но сбъркаха. Вече нямат шанс.
  • 56 Завладяване

    2 4 Отговор
    През средата на 10 век Византия се съюзява с Киевска Рус и България трябва да воюва сама срещу двете държави. Русите съумяват да превземат столицата Преслав, с което България губи цялата източна част от териториите си. Мълчанието на изворите за периода 971 – 976 г., дава възможност за различни предположения. Не е ясно, дали по това време западната част от царството, на което през 971 г. официално е сложен край, продължава да функционира като самостоятелна държава в хода на протичащия бунт на Комитопулите. B 976 ромеите са прогонени от североизточна Мизия с Добруджа и дн. Бесарабия от болярите Петър и Боян. През 977 г. на престола е възкачен цар Роман, с което царската власт в страната формално е възстановена. В хода на неспирната война с Византия, която протича с променлив успех, но в началото на 11 век България постепенно започва да клони към заник.

    Коментиран от #57

  • 57 Василий II Българоубиец

    4 3 Отговор

    До коментар #56 от "Завладяване":

    В последните години от войната, при битката при Беласица през 1014 г., император Василий II пленява 15 000 български войници, ослепява ги и отново ги освобождава, като на всеки 100 оставя по един водач с едно око. Вследствие от ужасяващата гледка цар Самуил получава сърдечен удар и умира. Четири години по-късно, през 1018 г. след смъртта на Иван Владислав, България пада напълно под властта на Византия. Последното огнище на българската съпротива е крепостта Копринища на планината Томор в областта Кутмичевица (днешна южна Албания), а последният защитник на българската независимост се явява Сермон.
    България под византийско владичество
  • 58 Истината

    10 3 Отговор
    Турция си е регионална сила и действа като такава! Много се смях на твърдението, че Турция много зависела от газа и от туризма! Излиза, че турците на произвеждат нищо и чакат само пари от туристите! Някой да каже на испанските журналя, че само един турски дрон Байрактар ТБ2 струва 6 милиона $! Турция получава газ от Иран, Азербайджан а също и втечнен!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Нищо общо

    1 1 Отговор
    С истинските новини..... манипулация
  • 61 ДОСТ

    8 1 Отговор

    До коментар #35 от "СКОРО ИСТАМБУЛ СТОЛИЦА НА БГ":

    НАЦИЯТА ВИ СЕ СТОПЯВА ХУКНАЛ СТАМБУЛ ДА ПРЕВЗЕМЕ. ХА ХА ХААААА.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Укроп

    7 0 Отговор
    Все повече харесвам Ердоган като играч! Силен, умен и хитър!
  • 66 Ганю

    0 0 Отговор
    България продават 4 милиона чушкопека с три отвора на братския руски народ на обща стойност 40 милиарда рубли чиста пара.
  • 67 Русия

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Турчин":

    решаваше конфликта в Донбас осем години.Трябваше ли още осем,за да се види,че Минските съглашения никой няма да изпълнява.
    САЩ през това время готвеха украински плацдарм.
    Путин и неговите служби отчитах това.Не са глупави,като автора.
    Конфликт Русия-запад е 100% ще има.
    Ама,-Путин първ удря.Спечелва изненада.

    Коментиран от #69

  • 68 Сър Пичук

    2 0 Отговор
    "...на Путин трябва да се посочи пътечка, по която руският президент да приключи провалената си война без победа или поражение."

    Няколко възможни пътечки:
    - Путин да каже, че е бил излъган, подведен и държан на тъмно за това, което става в Украйна.
    - Путин да се обяви за болен и да се скрие някъде за да си харчи спокойно милиардите.
    - Да се гръмне и няма да има нужда да се оправдава за идиотщините си.
  • 69 Сър Пичук

    4 0 Отговор

    До коментар #67 от "Русия":

    Осем години Путин се опитваше да завземе по сравнително легален път част от Източна Украйна. След като не му се получи тръгна на война.
    Всяка нормална държава брани с оръжие опитите на други държави да късат части от територията и независимо под какви предлози. Да припомня, че т.нар. ДНР и ЛНР бяха създадени от руски специални части под ръководството на офицера от ГРУ Гиркин, а след това през цялото време там воюваха руски военни маскирани като доброволци или местни "опълченци". Да не говорим за постоянния поток от оръжия, муниции, горива и т.н., което пък е директна агресия. Само за миг си представи същата ситуация в България - агенти на Турция обявяват някаква си република в Източна България и Турция започва да изпраща там военни, оръжия, муниции и т.н. България трябва ли да приеме всичко това и да се примири?!?!?

    Коментиран от #72

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Путинче

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Сър Пичук":

    Е и аз им давам същия пример на русофилите ама за тях всичко каквото прави Русия е правилно и оправдано. Ама с хъс плюят по САЩ че били агресори а реално Русия действа даже по брутално и отцепва територии от суверенни държави и Украйна не е единствен пример. Същите прийоми ги приложи ха и в Южна Осетия и Приднестровието.

    Коментиран от #74

  • 73 Путинче

    0 0 Отговор
    Путин така се изложи и на международната сцена и вътре в Русия че не виждам какъв ще е тоя вариант в който ще може да се измъкне. Няма да върне Донецк още по малко Крим доброволно защото ще е признание за пълен провал. Ако му ги оставят ще излезе че е победил и на това Запада и Украйна няма да се съгласят. Нещата отидоха твърде далече и явно ни чака дълга война и дано не завърши с ядрено удари защото това ще е началото на края
  • 74 Сър Пичук

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Путинче":

    Оправдават се с Косово, но Русия започна с Приднестровието, Абхазия и т.н., после бяха двете войни с Чечня , а Косово е по-късно.
    По отношение на щатите - те заменят правителства с такива, които са им удобни, но не прилапват територии като Русия. По принцип те искат да правят бизнес и махат тези, които им пречат. Те воюват и отнасят всички негативи, разходи и жерви, а сллед това много други се възползват от това. Например, в момента в Ирак има само 2 американски нефтени компании, докато руските са 7-8. Има и китайски и турски и какви ли още не. Но американците бяха лошите, а руснаците и другите заклеймяваха агресора.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Сър Пичук

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Едуард Петров-Едо":

    Единствената фашистка държава в момента е Русия и това си го признават и много руснаци! Русия унищожи и претопи повече от 120 нации, но виждаш ли, този и онзи бил виновен, че си зачитал националните интереси и това не му изнасяло на Путин.
Новини по държави: