Отидете към основна версия

2 153 72

Мелони обеща пълна подкрепа за Украйна

  • италия-
  • джорджия мелони-
  • победа-
  • избори-
  • украйна

След като получи поздравления от украинския президент Володимир Зеленски за изборната си победа

Източник: БГНЕС

Лидерът на националистите Джорджия Мелони, която ще стане следващият министър-председател на Италия, обеща пълната си подкрепа за Киев, след като получи поздравления от украинския президент Володимир Зеленски за изборната си победа, предаде Ройтерс.

В туит късно във вторник, ден след като Мелони и нейните десни съюзници спечелиха внушително парламентарно мнозинство, Зеленски каза, че очаква с нетърпение „ползотворно сътрудничество с новото правителство“.

Мелони отвърна бързо. „Скъпи (Зеленски), знаеш, че можеш да разчиташ на нашата лоялна подкрепа за каузата за свободата на украинския народ. Бъди силен и запази вярата си непоколебима!“ написа тя на английски в Twitter.

Мелони беше един от малкото италиански политически лидери, които искрено подкрепиха решението на премиера в оставка Марио Драги да изпрати оръжия в Украйна, въпреки че беше опозиция на неговото правителство.

За разлика от това, двамата политически съюзници на Мелони, Лигата и Forza Italia, които бяха в коалицията на Драги, бяха много по-амбивалентни, отразявайки техните исторически близки връзки с руския президент Владимир Путин.

Подчертавайки дълбочината на тези връзки, лидерът на Forza Italia Силвио Берлускони каза миналата седмица, че Путин е бил „натиснат“ да нахлуе в Украйна и е искал да постави „достойни хора“ начело на Киев.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: