Отидете към основна версия

17 Октомври, 2022 20:27, обновена 17 Октомври, 2022 20:27 8 801 161

Самолет се разби в жилищна сграда в руския град Ейск (ВИДЕО)

  • русия-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • ейск-
  • жилищна сграда-
  • самолетна катастрофа-
  • су-34-
  • разбил се изтребител-
  • ейск

Двама души са загинали, а 15 са ранени при падането на военен самолет върху жилищна сграда в руския град Ейск, съобщи регионалното управление към министерството на извънредните ситуации

Снимка: Телеграм

Военен самолет се разби в жилищна сграда в руския град Ейск, предаде Ройтерс, позовавайки се на очевидци и на руското министерство на отбраната. Двама души са загинали, а 15 са ранени при падането на военен самолет върху жилищна сграда в руския град Ейск, съобщи регионалното управление към министерството на извънредните ситуации, цитирано от ТАСС.

На кадри, публикувани в социалните медии, се вижда как огромно огнено кълбо избухва от многоетажна сграда. По информация от руски новинарски агенции пилотите са катапултирали и служители в момента се опитват да получат информация за жертви на земята. Новинарската агенция РИА Новости съобщи, че става въпрос за самолет Су-34, свръхзвуков изтребител-бомбардировач, който се е разбил по време на тренировъчен полет. ТАСС съобщи, че катастрофата е била причинена от пожар в двигателя. Агенция "Интерфакс" цитира информация от местното министерство на извънредните ситуации, според която пожар е избухнал на пет етажа на жилищната сграда, горните етажи са се срутили и около 45 апартамента са били повредени.

Подробности:

Воененният самолет Су-34 се е разбил в непосредствена близост до жилищна сграда в южния руски град Ейск, който се намира на брега на Таганрогския залив на Азовско море в Краснодарския край. На мястото са пристигнали пожарникари и линейки, съобщиха за ТАСС очевидци от местопроизшествието.

Жилищният блок е на девет етажа, като пожарът е обхванал от първия до деветия етаж на един от входовете. Евакуирани са над 100 души, като евакуацията продължава, пише Телеграм каналът Varlamov News.

Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев е заминал за мястото на инцидента, пише в неговия канал в "Телеграм"

Информацията за загинали и ранени се уточнява в момента, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации.

Според Министерството на отбраната на Русия при набиране на височина по време на тренировъчен полет от военното летище на Южния военен окръг се е разбил бомбардировач Су-34, самолетът е паднал в границите на град Ейск. Пилотите се катапултирали. Според тях причината за катастрофата е запалване на един от двигателите по време на излитане. На мястото на катастрофата на Су-34 в двора на един от жилищните квартали се е запалило горивото на самолета. Пожарът е обхванал няколко етажа на високия блок, като са повредени 17 апартамента, написа по-късно Кондратиев в своя канал в "Телеграм". По-рано аварийните служби на ТАСС съобщиха за 15 повредени апартамента.

Жителите на многоетажната сграда са изпратени в три центъра за временно настаняване, съобщиха за ТАСС от администрацията на Ейския район. Хората са настанени в детски лагер, хотел и в Дома на офицерите.

Според представител на градската управа няма щети по общинската и комунална инфраструктура.

Ейск се намира на брега на Азовско море, което отделя Южна Украйна от Южна Русия.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания