Отидете към основна версия

2 354 19

"Реалността може да боли", заяви Подоляк

  • подоляк-
  • украйна-
  • херсонска облааст-
  • окупация-
  • евакуация

Изказването му идва, след като окупационните власти на Херсонска област предупредиха, че украинската армия ще се опита да си върне окупирания град Херсон

Източник: БГНЕС

"Реалността може да боли." Това заяви Михайло Подоляк, съветник на украинския президент, съобщава "Ройтерс".

Изказването му идва, след като окупационните власти на Херсонска област предупредиха, че украинската армия ще се опита да си върне окупирания град Херсон и призоваха жителите да се евакуират, цитира news.bg.

"По-малко от месец след помпозното обявяване на анексирането на Херсон и тържествения концерт на Червения площад, самопровъзгласилата се "градска администрация" тържествено се евакуира в очакване на украинското възмездие. Реалността може да боли, ако живеете в измислен, фантастичен свят", написа в Туитър Подоляк.

Херсон е най-големият украински град, превзет от Москва от началото на инвазията ѝ в Украйна на 24 февруари. Той се намира на територия, за която руският президент Владимир Путин твърди, че вече официално е включена в границите на Русия - ход, който Киев и Западът не признават.

По-рано днес беше съобщено, че в Херсонска област е започнало "организирано преместване" на жители от десния към левия бряг на Днепър, където вече са разположени бази за временно настаняване.

Сергей Суровикин, командир на обединената групировка на руските войски в Украйна, каза, че не могат да бъдат изключени "трудни решения" по отношение на Херсон.

Според руски военни блогъри тези думи доказват лошото положение на руските части, които се предполaга, че са около пет пъти по-малко от събраната в района украинска войска. Други коментатори не изключиха използването на "по-мощни оръжия".

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: