Отидете към основна версия

1 149 12

Белгийският премиер получава месечна заплата от 20 800 евро

  • александер де кро-
  • белгия

Александер де Кро отбеляза, че пазарува храна не повече от десетина пъти годишно и тази задача е основно за съпругата му

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Белгия Александер де Кро съобщи, че получава месечна заплата от 20 800 евро, която след облагане достига около 15 000 евро. Няма да крия, че от политика в нашата страна се печели добре, заяви той.

Де Кро участва в предаване на една от най-гледаните местни телевизии, където бе помолен да познае цените на някои хранителни стоки. В два от три случая той не успя да посочи близка до истинската цена.

Белгийският премиер отбеляза, че пазарува храна не повече от десетина пъти годишно и тази задача е основно за съпругата му. Той добави, че не пазарува от Франция, както правят много негови сънародници заради по-ниските цени там.

Водещите на предаването дадоха примери, които ясно показват, че много от основните хранителни стоки във Франция се продават около два пъти по-евтино. Де Кро призна, че една от причините за това са множеството допълнителни белгийски данъци и такси, които водят до оскъпяване.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: