Отидете към основна версия

5 133 52

Ето каква зима ще има в Украйна

  • украйна-
  • зима-
  • прогноза-
  • синоптици-
  • русия-
  • война

Зимите в Украйна могат да бъдат дълги и тежки

Снимка: Shutterstock

Синоптиците в Украйна прогнозират по-мека зима от обикновено, като се опитват да вдъхнат известна надежда на украинците, които може да останат без ток след атаките на руските сили срещу енергийни съоръжения, предаде Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви тази седмица, че от 10 октомври насам при въздушни удари е била унищожена почти една трета от електроцентралите в Украйна и че има риск от прекъсване на електрозахранването, докато се извършват ремонтни дейности, предаде БТА.

Зимите в Украйна могат да бъдат дълги и тежки, но държавната метеорологична агенция на Украйна очаква, че температурите тази зима може да са малко над средните. "Средната температура през зимния период се очаква да бъде с 1-2 градуса (по Целзий) по-висока от нормата. Вероятността от дълги периоди на много студено време с минимална температура от минус 25-30 градуса по Целзий в Украйна е много ниска“, съобщи агенцията във Фейсбук.

"Най-вероятно е краткотрайно значително захлаждане с продължителност от един до пет дни, с минимални температури през нощта от минус 15-20 градуса”. Главният изпълнителен директор на украинската енергийна компания "Нафтогаз" заяви, че Украйна има значителен обем газ в хранилищата си, но ще се нуждае от допълнителен внос поради проблеми в енергийния сектор.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: