Отидете към основна версия

3 519 87

Руските сили разбраха, че са неподготвени и минават в отбрана

  • руски сили-
  • украйна-
  • неподготвени-
  • отбрана-
  • херсонска област

Това съобщава британското военно разузнаване в последната си сводка

Източник: БГНЕС

Русия вероятно е подсилила някои от своите части западно от река Днепър с мобилизирани резервисти. Това съобщава британското военно разузнаване в последната си сводка.

Отбелязва се обаче, че подкреплението е с крайно недостатъчен състав. През септември руски офицери описват роти в Херсонска област като състоящи се от между шест и осем души всяка, при необходими около 100 военнослужещи, цитира news.bg.

През последните шест седмици имаше ясен ход от страна на руските сухопътни сили към преминаване към дългосрочна отбранителна позиция в повечето райони на фронтовата линия в Украйна. Това вероятно се дължи на по-реалистична оценка, че руските сили в Украйна изпитват силен недостиг на личен състав и са зле обучени, поради което в момента са способни да поддържат само отбранителни операции.

Дори ако Русия успее да консолидира дългосрочни отбранителни линии в Украйна, нейният оперативен план ще остане уязвим, посочват от британското Министерство на отбраната.

В доклада се отбелязва, че за да си възвърне инициативата, Москва ще трябва да подготви по-висококачествени, мобилни сили, които са способни динамично да противодействат на украинските пробиви и да провеждат собствени широкомащабни настъпателни операции.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 62 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: