Отидете към основна версия

958 3

Германският президент посети японския император в двореца му

  • япония-
  • германия-
  • преиздент-
  • император-
  • щайнмайер

Докато беше престолонаследник, Нарухито посети Берлин преди 10 години, за да отбележи 150-годишнината на германско-японските отношения

Източник: БГНЕС

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке Буденбендер бяха приети днес от японския император Нарухито и императрица Масако при посещението им в Императорския дворец, съобщи ДПА.

"За нас е особена чест, че императорът ни предостави една от наистина редките си аудиенции след възкачването си на престола. Ние сме много, много благодарни за това", заяви Щайнмайер в Токио след срещата, която продължи по-малко от час.

Докато беше престолонаследник, Нарухито посети Берлин преди 10 години, за да отбележи 150-годишнината на германско-японските отношения. Той засади черешово дърво в парка на двореца Белвю, който е резиденция на Щайнмайер.

"Тъй като дървото трябва да бъде обгрижвано от време на време, днес поканихме императора и императрицата в Берлин", каза Щайнмайер.

"В този свят, изпълнен с турбулентност и несигурност, германско-японските отношения са особено ценни", изтъкна императорът.

Елке Буденбендер каза, че е разговаряла с Масако за многото деца, които в момента са принудени да бягат от Украйна в разгара на руската инвазия.

"Обменихме мнения за това как най-добре да помогнем на децата", каза тя.

Щайнмайер и съпругата му пристигнаха вчера на тридневно посещение в японската столица. Те планират да продължат за Южна Корея утре вечерта.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: