Отидете към основна версия

7 364 75

Путин изрече класическа лъжа, мобилизацията в Русия няма да спре

  • бесарабски фронт-
  • виталий портников-
  • владимир путин-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • пушечно месо

Путин ще продължи да изпраща руски граждани на смърт в Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Путин ще продължи мобилизацията
© Виталий Портников

Руските официални лица казват, че за завършване на мобилизацията, започната с указ на президента Владимир Путин, не е необходим нов указ. Самият президент, когато обяви края на мобилизацията, беше изненадан от въпроса на журналиста, който попита дали ще издаде съответен указ и обеща да се консултира с юристи.

Това са очевидни глупости. Путин няма нужда да се съветва с никого. Самият той е юрист по образование и знае много добре, че за да се прекрати действието на указ, който не определя времето на едно или друго събитие, трябва да бъде издаден нов. Ако Путин не е учил добре в юридическия факултет на Ленинградския университет, той поне можеше да се убеди в правилността на подобни стъпки през годините си като президент на Русия. Но не се убеди.

Защото през годините на работата си като президент той се убеди в друго. За да управляваш авторитарна държава, просто трябва да лъжеш. Затова той лъже. Това е класическа лъжа. Спомням си много добре как след ареста на Михаил Ходорковски руският президент не успя да обясни на журналистите причините за това задържане, тъй като „не успя“ да се свърже с тогавашния главен прокурор на Русия. И беше комично, макар и страшно. Сега изявленията на Путин също изглеждат комични, макар и страшни. И позволяват да се уверим, че мобилизацията ще продължи. Просто не му хареса общественият ефект от обявяването на мобилизацията и иска малко да успокои населението. Да се успокоиш обаче не означава да спреш да го използваш като „пушечно месо“.

Източник: Espreso tv

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 66 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания