Отидете към основна версия

2 625 13

Преговорите за Кремъл са признак на слабост

  • бесарабски фронт-
  • виталий портников-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • преговори-
  • сащ

Когато Путин се чувства изолиран, той започва да се замисля за бъдещето

Снимка: БГНЕС/ EPA

Преговорите за Кремъл са признак на слабост
© Виталий Портников

The Wall Street Journal съобщи сензационна информация за контактите на помощника на президента на САЩ Джейк Съливан със секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев и съветника на президента на Русия Юрий Ушаков.

Самата тази новина подсказва, че контакти между високопоставени представители на американското и руското ръководство съществуват не само на ниво министри на отбраната и началници на генералните щабове. Че помежду си си говорят и представители на политическия блок.

Американското издание е сигурно, че основната точка на консултациите са били предупрежденията за последствията от използването на ядрени оръжия - очевидно Белият дом може да реши, че подобен сигнал би бил убедителен от помощника на президента, а не само от военни лидери. Съдейки по това как се промени досегашната "ядрената" реторика на руското ръководство, можем да предположим, че сигналът е получен.

Да не забравяме обаче, че за руското ръководство всякакви преговори са признак на слабост на противника. Когато с Кремъл разговарят, там смятат, че трябва да се оказва по-голям натиск. Само че още по-силен и по-ефективен. И в този смисъл продължавам да смятам, че преговорите на Съливан изобщо не са стъпка към края на войната, а просто пряк път към нейната ескалация. Но отказът на президента на САЩ Джоузеф Байдън да се срещне с Владимир Путин по време на срещата на върха на Г-20 в Индонезия и усилията на Белия дом да предотврати дори случаен контакт между президентите по време на тази среща на върха е правилният начин. Когато Путин се чувства изолиран и вижда, че не искат да говорят с него и не се поддават на изнудването му, той почва да се замисля за бъдещето.

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания