Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Ноември, 2022 11:42 2 609 13

Преговорите за Кремъл са признак на слабост

  • бесарабски фронт-
  • виталий портников-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • преговори-
  • сащ

Когато Путин се чувства изолиран, той започва да се замисля за бъдещето

Преговорите за Кремъл са признак на слабост - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Преговорите за Кремъл са признак на слабост
© Виталий Портников

The Wall Street Journal съобщи сензационна информация за контактите на помощника на президента на САЩ Джейк Съливан със секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев и съветника на президента на Русия Юрий Ушаков.

Още новини от Украйна

Самата тази новина подсказва, че контакти между високопоставени представители на американското и руското ръководство съществуват не само на ниво министри на отбраната и началници на генералните щабове. Че помежду си си говорят и представители на политическия блок.

Американското издание е сигурно, че основната точка на консултациите са били предупрежденията за последствията от използването на ядрени оръжия - очевидно Белият дом може да реши, че подобен сигнал би бил убедителен от помощника на президента, а не само от военни лидери. Съдейки по това как се промени досегашната "ядрената" реторика на руското ръководство, можем да предположим, че сигналът е получен.

Да не забравяме обаче, че за руското ръководство всякакви преговори са признак на слабост на противника. Когато с Кремъл разговарят, там смятат, че трябва да се оказва по-голям натиск. Само че още по-силен и по-ефективен. И в този смисъл продължавам да смятам, че преговорите на Съливан изобщо не са стъпка към края на войната, а просто пряк път към нейната ескалация. Но отказът на президента на САЩ Джоузеф Байдън да се срещне с Владимир Путин по време на срещата на върха на Г-20 в Индонезия и усилията на Белия дом да предотврати дори случаен контакт между президентите по време на тази среща на върха е правилният начин. Когато Путин се чувства изолиран и вижда, че не искат да говорят с него и не се поддават на изнудването му, той почва да се замисля за бъдещето.

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТъъпаОвццца

    13 8 Отговор
    ОввцаОтНайТъъъпите се опитва да пише.
  • 2 стоян георгиев

    9 20 Отговор
    Новия руски опит ще е да влезе в преговори със сащ за украйна.няма да се получи.сащ не са страна в кофликта и ще оставят путлер да се моли на зеленски за мир.срещата с патрушев сивия кардинал на путлер е именно да се заяви с кого ще трябва да преговаря путлер и да не си мисли че някои ми се корка от страшните безаналогови железарии дето има.та сега на коленца при клоуна наркоман ако иска да има мир.време е путлерасите тук да сменят опорните за зеленски подобно на собственика на вагнер.за пригожин зеленски вече е сериозен и голям.

    Коментиран от #5, #6, #13

  • 3 тотото

    12 2 Отговор
    От форум: - Мъжът ми ме упреква, че по-често готвя за котката, отколкото за него. Чудя се дали да му кажа истината, че готвя само за котката, а той дояжда?
  • 4 Теле

    8 3 Отговор
    Пак ли тъпотий
  • 5 Ужас

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Преди да коментираш велика Русия вземи завърши първи клас! За главни букви и запетаи чувал ли си?

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хахаха

    4 2 Отговор
    Потников днес е в стихията си, само в секция "Здраве" няма статия от него:)
  • 8 Теле

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ужас":

    Те се учат във втори, явно е изкарал първо отделение
  • 9 Теле

    4 3 Отговор
    Глупаците от фатти
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Артилерист

    12 5 Отговор
    Този "фронт" е един от постоянните американски пропагандисти на Факти. Вл.Путин ясно го каза: готови сме за преговори, но само след демилитаризация и денацификация на Украйна.

    Коментиран от #12

  • 12 Ха така

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Артилерист":

    Или преговори след деболшевизация на русия.Защото и без путин ще е друг без деболшевизация.Вече 105г тия болшевишки така удържат властта.Следваща грижа за света ще е китай.Но японците започват да се въоръжават яко и те ще ги озаптят бързо
  • 13 Ттттъ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Тъ...панар, не разбира ли, че САЩ е потърсил контакта.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания