Отидете към основна версия

1 288 22

Германия: Има опасност от зимна COVID вълна

  • германия-
  • ковид-19-
  • вълна-
  • здравен министър-
  • случаи

Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах предупреди

Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах предупреди за опасност от нарастване на случаите на КОВИД-19 през зимата и разкритикува намеренията на четири федерални провинции да облекчат карантинните правила за заразените, предаде Ройтерс.

Опасявайки се, че заразените може да се увеличат, той заяви в кулоарите по време на парламентарно заседание: "Тогава ще се сблъскаме с още по-тежка вълна, отколкото се опасявахме, намираме се и в навечерието на появата на по-заразен вариант на коронавируса", съобщи БТА.

Лаутербах добави, че федералното правителство не одобрява действията, предприети от регионалните власти в провинциите Бавария, Баден-Вюртемберг, Хесен и Шлезвиг-Холщайн.

По-рано днес тези провинции, в които е съсредоточено почти половината от населението на Германия, обявиха в обща декларация, че възнамеряват да спрат да прилагат въведената на национално равнище петдневна карантина. Това означава, че всеки, който е дал положителен тест за коронавирус, но се чувства добре, ще може да напуска дома си, но при условие, че носи маска.

В Бавария промяната ще влезе в сила още следващата сряда.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: