Отидете към основна версия

3 233 26

Руснаците съобщават за придвижване по целия фронт в Донбас

  • денис пушилин-
  • украйна-
  • донбас-
  • руски сили-
  • линия

Твърди главата на т.нар. Донецка народна република, Денис Пушилин

Източник: БГНЕС

Руската армия се придвижва напред практически по цялата линия на съприкосновение с Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), твърди главата на т.нар. Донецка народна република, Денис Пушилин, цитиран от РИА Новости.

"Нашите подразделения работят в трудни условия, включително метеорологични условия, но въпреки това те напредват“, каза той в ефира на телевизионния канал "Россия-1“.

Руските военни имат възможност да формират резерви, които ще помогнат да се реагира правилно и своевременно "на различни ситуационни действия“ от страна на въоръжените сили на Украйна, подчерта той.

"Противникът периодично се опитва да разузнава различни сектори на фронта, много често това се случва в северната част на ДНР, опитвайки се да намери слаби места. Но ние вече сме в състояние да отговорим адекватно и след всяка контраатака на противника също се придвижваме напред, за да се опитаме да подобрим нашите позиции“, добави Пушилин.

Преди ден той отбеляза, че руската армия продължава да напредва в Авдеевско, Мариинско и Угледарско направления.

В същото време Пушилин подчерта, че украинските войски все още са твърде близо до градовете на ДНР, поради което жителите на населени места, включително Донецк, Горловка и Ясиноватая, продължават да страдат от техните удари.

През ноември руснаците взеха контрола над няколко населени места областта. На 13-ти руските войски овладяха село Майорск.

На следващия ден, след упорити боеве, руските военни са взели Павловка, чието местоположение позволява да се развие по-нататъшно настъпление срещу Угледар. След превземането на този град ще бъде възможно отхвърлянето на ВСУ по-далеч от Донецк.

Освен това на 18 ноември руските военни взеха село Опитное. То прикрива подстъпите към южната част на Авдеевския укрепен район на ВСУ.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: