Тема: Украйна

25 Ноември, 2022 13:40 3 232 26

Руснаците съобщават за придвижване по целия фронт в Донбас

  • денис пушилин-
  • украйна-
  • донбас-
  • руски сили-
  • линия

Твърди главата на т.нар. Донецка народна република, Денис Пушилин

Руснаците съобщават за придвижване по целия фронт в Донбас - 1
Източник: БГНЕС

Руската армия се придвижва напред практически по цялата линия на съприкосновение с Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), твърди главата на т.нар. Донецка народна република, Денис Пушилин, цитиран от РИА Новости.

"Нашите подразделения работят в трудни условия, включително метеорологични условия, но въпреки това те напредват“, каза той в ефира на телевизионния канал "Россия-1“.

Руските военни имат възможност да формират резерви, които ще помогнат да се реагира правилно и своевременно "на различни ситуационни действия“ от страна на въоръжените сили на Украйна, подчерта той.

"Противникът периодично се опитва да разузнава различни сектори на фронта, много често това се случва в северната част на ДНР, опитвайки се да намери слаби места. Но ние вече сме в състояние да отговорим адекватно и след всяка контраатака на противника също се придвижваме напред, за да се опитаме да подобрим нашите позиции“, добави Пушилин.

Преди ден той отбеляза, че руската армия продължава да напредва в Авдеевско, Мариинско и Угледарско направления.

В същото време Пушилин подчерта, че украинските войски все още са твърде близо до градовете на ДНР, поради което жителите на населени места, включително Донецк, Горловка и Ясиноватая, продължават да страдат от техните удари.

През ноември руснаците взеха контрола над няколко населени места областта. На 13-ти руските войски овладяха село Майорск.

На следващия ден, след упорити боеве, руските военни са взели Павловка, чието местоположение позволява да се развие по-нататъшно настъпление срещу Угледар. След превземането на този град ще бъде възможно отхвърлянето на ВСУ по-далеч от Донецк.

Освен това на 18 ноември руските военни взеха село Опитное. То прикрива подстъпите към южната част на Авдеевския укрепен район на ВСУ.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Смешници

    25 65 Отговор
    напред, обаче с -500 метра, хахаха, жалки ушанковци !!!

    Коментиран от #23, #24

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 стоян георгиев

    17 54 Отговор
    Взеха частично две села за около три месеца и може би и две напълно.тва са руските успехи в донбас.зсгубиха хора и техника безчет.пру вугледар и бахмут е касапница.полето е покрито с руски трупове.вече даже на руснаците не им правят впечатление и лежат между убитите.
  • 5 Жорето

    44 11 Отговор
    Да бе да!Ама не си питал Зелдал.Той твърди ,че напредват без уточнения, но успешно напредват.Цяла Европа е обединена и му вярва, пари пращат, а и той яко си иска.
    Ще му прецакате финансирането.
  • 6 киев за 3 дни

    15 30 Отговор
    и един мормон свиваше ганджа 😃
  • 7 Керът

    19 50 Отговор
    Супер! Щом го твърдят официални руски източници, значи е точно обратното!
    Пак се прегрупират къде Мацква...
  • 8 Ксаниба

    30 13 Отговор
    скроро и оркрите ще съобщават! Вагнер ги отупа!!!

    Коментиран от #12, #13

  • 9 Последния Софиянец

    39 16 Отговор
    Укрите измряха от студ и глад.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хахахаха

    17 39 Отговор
    С това придвижване напред, скоро ще загубят и Донецк! Нищо не придвижват напред, този скоро ще е при Стремоусов!
  • 12 8496

    19 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ксаниба":

    Те вече съобщават.
  • 13 8496

    23 5 Отговор

    До коментар #8 от "Ксаниба":

    Те вече съобщават.Смятай колко дни мълчаха. Но вече няма как.
  • 14 поп Богомил

    34 4 Отговор
    Защо Русия не използва авиацията и не прави бомбен килим?
  • 15 Мдаа

    40 8 Отговор

    До коментар #10 от "Бомбардировките носят мир!":

    Първият удар беше нанесен в отговор на взривяването на Кримския мост. Бяха предупредени, но кой чу. Пощенските марки били по важни. Демократични го взривиха. Сега демократично реват.
  • 16 Стремусов

    7 28 Отговор
    Пушилин и ти ли бе , аз малко прекалих гледай кво стана. Давай че при Кобзон няма бавене .

    Коментиран от #18

  • 17 поп Богомил

    40 11 Отговор
    Киев е руски, Украйна е руска, евреите си имат Израел!
  • 18 гост

    8 27 Отговор

    До коментар #16 от "Стремусов":

    Тъкмо щях да кажа , че Пушилин е отдавна изпушил , ама да вземат да се съберат с дружинката от Копринака , дружките на Малинов и да изпушат една цигарка за последно , че да отиват при Москва , да не дишат въздуха на хората!
  • 19 Сандо

    37 7 Отговор
    На когото не му харесват успехите на руснаците,да отива на фронта да се бие срещу тях.Който не им вярва,също - да отива да провери на място.

    Коментиран от #22

  • 20 Госあ

    22 4 Отговор
    Предпоследната задача е целия Донбас. Последната - зельо. И СВО приключва. Не знам дали зельо трябва задължително да бъде хванат и съден за военните си престъпления. Това по скоро си е проблем на украинците.
  • 21 До Сандо

    9 18 Отговор
    Успехите на руснаците след като ги изгониха от Киев, Харков и Херсон са две села в Донецка област след 2 месеца боеве :)))
    Че що пък да не му харесват на човек подобни успехи, всеки който обича смеха със сигурност харесва и руските успехи :)))
    А от безналоговата армия на Путин не можеш да видиш ни кораб ни самолет , най-вече флота се изпокриха като мишки
    Ти като им вярваш на успехите, отивай и се бий срещу украинците , че тези 300 000 дето мобилизираха много бързо се топят , а скоро ще видим и друг руски успехи като този в Херсон :)))
  • 22 За мишките и хората

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Сандо":

    Но много предвидливо се скрива отдръпването на руснаците от предградията на Бахмут. Иначе навсякъде настъпвали. От три месеца вземат едно село като Павловка, при това с цената на хиляди жертви.
    Един украински военен в Авдеивка разказваше преди два дни каква е тактиката на руснаците: пращат десетина на предната линия - украинците ги убиват, пращат още десет, които да се наредят между тях - украинците пак ги убиват, пращат трета десетка, които да се наврат под труповете на другите - украинците вече се чудят кой е жив и кой е мъртъв и се отказват да си хабят патроните. Безпогрешна тактика само с 2/3 загуба. :)))

    Коментиран от #25

  • 23 ДрБр

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Смешници":

    Капка по капка..........
  • 24 всеки който гледа всекидневно картите

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Смешници":

    го вижда! - и е с цената на човешки животи! - безмислени напъни на кремъл, с невъобразимо човешко страдание! - кремъл се управлява от бездушни същества!
  • 25 Хектор

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "За мишките и хората":

    Стига ми напомня за Бахмут.Предсказах ,че ще падне през октомври,после през ноември,сега казвам,че ще е пре декември ама през коя година не уточнявам.Б@х тая Магучая,Космическа,Безаналгова, три месеца едно село неможе да превземе.Нашата армия каква трябва да е била ,като е превзела желязната ,непревземаемата крепост Одрин за един ден. Сигурно нашата армия е била УЛТРА,МЕГА,ГИГА,МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКА.Това по руските критерии.
  • 26 Знайко

    1 0 Отговор
    30 коментара-осраинците си подават реплики и се хихикат. Гледам пак- всички коментари тежко на минус! Следователно русофилите ви цъкат минуси и не искат да си говорят са вас-даже не е ясно дали Ви четат ии само цъкат. Глупаците питат- ако имат успехи защо не се хвалят? Ако съм действащо лице, дали ще се обяснявам на опитващите се да изкривят мнението което изказвам? Ще разберете, само изчакайте малко. Не е ли ясно че Вие последни ще разберете?
Новини по държави: