Отидете към основна версия

4 648 44

Извънредно! Украйна повишава мерките за сигурност в дипломатическите си мисии след взрива в посолството ѝ в Испания

  • украйна-
  • испания-
  • посолство

Испанската телевизия ТВЕ съобщи, че районът около украинското посолство в северозападната част на Мадрид е отцепен и на място е пристигнал сапьорски отряд

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разпореди спешно повишаване на мерките за сигурност в посолствата на страната в чужбина след взрива на писмо с експлозив в дипломатическото представителство в Мадрид, предаде Ройтерс.

От министерството на външните работи на Украйна съобщиха още, че Кулеба е призовал испанските власти "за спешни действия по разследване на атаката". Който и да стои зад случая, "няма да уплаши украинските дипломати, нито да ги спре от ежедневната им дейност по укрепване на Украйна и противодействие на руската агресия", се подчертава в изявлението.

По-рано днес испанската полиция съобщи, че в украинското посолство е отекнал взрив. Според телевизия "Телемадрид" писмото, където е бил поставен експлозивът, е пристигнало с обикновена поща и не е било сканирано за проверка. Взривът е нанесъл малка рана на един от пръстите на служител на посолството.

Испанската телевизия ТВЕ съобщи, че районът около украинското посолство в северозападната част на Мадрид е отцепен и на място е пристигнал сапьорски отряд.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: