Отидете към основна версия

13 760 96

Лукашенко се опитал да осуети посещението на Путин в Беларус

  • украйна-
  • беларус-
  • война-
  • русия-
  • владимир путин-
  • александър лукашенко-
  • минск

Дори беларуският диктатор не иска да има нищо общо с Путин

Снимка: БГНЕС/ EPA

Медиите съобщават, че самопровъзгласилият се за президент на Беларус Александър Лукашенко се е опитал да провали посещението на руския президент Владимир Путин в Беларус, което е планирано за днес.

Това съобщава Телеграм каналът Generall SVR. Твърди се, че той е ръководен от бивш генерал от Службата за външно разузнаване на Руската федерация. Също така този канал се смята за свързан с политолога Валери Соловьов.

„В събота сутринта Путин беше информиран, че Лукашенко не се чувства добре, а няколко часа по-късно беларуската страна предпазливо съобщи, че Александър Григориевич е болен от грип“, твърди авторът на канала. Твърди се, че руският президент е бил скептичен към тези съобщения. Generall SVR пише, че според алтернативни данни, дошли от близкия кръг на Лукашенко, той се чувства отлично, няма симптоми на грип.

В понеделник, 19 декември, руският президент Владимир Путин ще посети Минск, столицата на Беларус, с широка правителствена делегация. В рамките на визитата е предвидена лична среща със самопровъзгласилия се лидер на Република Беларус Александър Лукашенко. Основната цел на посещението беше обсъждането на "процеса на изпълнение на приетите по-рано съюзни програми". Предмет на разговор ще бъде и сътрудничеството в енергетиката и въпросите на сигурността.

Михайло Подоляк смята, че по време на посещението си в Беларус руският президент Владимир Путин ще тласне своя „партньор“ Лукашенко към настъпление. Украинското разузнаване твърди, че към днешна дата Беларус не е готова за пълноценно участие в наземната операция срещу Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 67 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: