Отидете към основна версия

4 644 80

Защо всъщност Зеленски предложи "среща на върха за мир"

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • мир-
  • преговори

Frankfurter Rundschau: Украйна търси преди всичко дипломатически и политически ползи, а не сериозни преговори с Русия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски иска да проведе "среща на върха за мир", за да придаде вид на дипломация, пише Frankfurter Rundschau. „Когато Украйна предлага провеждането на международна мирна среща на върха, тя търси преди всичко дипломатически и политически ползи, а не сериозни преговори с Русия“, се казва в публикацията.

„Целите на Киев не трябва да се забравят и трябва редовно да се повтарят в медиите и демократичното общество“, се отбелязва в статията. „По същата причина Владимир Зеленски пътува до Вашингтон“, завършва анализът.

Тази седмица украинските власти излязоха с идеята да проведат "мирна среща на върха" през февруари. Те биха искали да видят ООН като домакин, а нейния генерален секретар Антониу Гутериш като възможен посредник. Освен това, уточниха в Киев, Русия може да бъде поканена на преговори само след "необходимия международен съд".

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отговори, че Москва никога не е следвала чужди условия, а се е фокусирала само върху собствените си цели и здравия разум.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: