Отидете към основна версия

2 055 52

Зеленски благодари на Шолц

  • олаф шолц-
  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • германия-
  • благодарност

Zaitenwende е думата на годината в Германия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Володимир Зеленски благодари на германския канцлер Олаф Шолц за помощта, оказана на Украйна в европейската интеграция и подчерта, че „Zaitenwende“ (бел. ред. смяна на епохи) през 2023 г. трябва да завърши с „обща победа“, без да обяснява кого украинските власти ще „победят“ с подкрепата си на германския канцлер.

По-рано в Германия обявиха думата на годината. Те станаха думата "zeitenwende", която се превежда на руски като "смяна на епохи" или "преход към нова ера". Лингвистите от Дружеството по немски език във Висбаден обосноваха избора си с факта, че точно това понятие често се чува от устата на германския канцлер Олаф Шолц след началото на руската специална операция на територията на Украйна.

„Оръжие, убежище за повече от милион украинци, украинско-центрично председателство на G7, финансова и техническа помощ, статут на кандидат за ЕС. Благодаря ви за Zeitenwende, г-н Олаф Шолц! През 2023 г. трябва да го завършим с нашата обща победа“, написа Зеленски в профила си в социалната мрежа Twitter.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: