Отидете към основна версия

7 167 115

Не е изключено Украйна да се превърне в монархия

  • украйна

Арестович: Единственият начин да убиете всичко в Москва е да обявите монархия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Установяването на монархия днес е възможно в Украйна, има подобни примери в историята на други страни. Алексей Арестович, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, сподели това мнение в интервю с Олег Скрипка, вокалист на групата "Вопли Видоплясова".

„Ако сме в сценария на „Властелинът на пръстените“ и всички разбират това, трябва да има завръщане на краля. Готова ли е Украйна за монархия? И ще кажа, че ако мислите рационално, тогава единственият начин да убиете всичко в Москва е да обявите монархия и да кажете, че събираме земите на Рюриковичите. Е, има монархия в Великобритания, нали? Не е най-лошата страна в света", казва той.

Арестович назова още няколко държави, в които е установен монархически режим. „В Испания например монархията беше възстановена след края на управлението на Франсиско Франко. Във Франция има мощно движение на роялистите. В Белгия те обикновено назначаваха крал в края на XIX век“, каза той.

Коментирайки думите на Арестович, говорителят на руското външно министерство Мария Захарова написа в канала си в Telegram, че „Новата година се отпразнува на Банкова с ролеви игри и полово разнообразие“.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 52 гласа.

Свързани новини

  • Взривове в Киев - Януари 2023

    В столицата на Украйна прогърмяха още няколко експлозии, съобщи кметът на града Виталий Кличко в канала си в Telegram. „Експлозии в района на Дн ...
    14.01.2023
    5 841
    215
Новини по държави: