Отидете към основна версия

727 7

Байдън ще посети засегнатия от наводнения щат Калифорния

  • сащ-
  • калифорния-
  • байдън-
  • наводнения-
  • щети

Лошите условия, според властите са отнели живота на поне 19 души

Източник: БГНЕС

Атмосферните условия, които донесоха наводнения и обилен снеговалеж в части от американския щат Калифорния се очаква да се подобрят през следващите няколко дни. Лошите условия, според властите са отнели живота на поне 19 души.

От края на декември Калифорния е под ударите на майката природа като обилни валежи отнеха човешки животи, затвориха пътища, предизвикаха свлачища и доведоха до разрушения на домове. Според Националната метеорологична служба в периода 26 декември – 9 януари върху някои части от щата се е изсипал шест пъти повече дъжд от обикновено.

Предупреждения за опасни условия имаше и в понеделник. През деня местни телевизии показваха кадри на блокирани от наводнения хора в окръг Сан Диего, нови свлачища в окръг Лос Анджелис и заснежени пътища в района на езерото Тахо, предаде БНР.

Но синоптици казват, че от вторник в по-голямата част от щата времето ще бъде по-тихо с изключение на още една система, която се предвижда да продължи от късните часове в сряда до ранните в четвъртък. Тази система обаче не се очаква да доведе до много дъжд или сняг.

Очаква се президентът Джо Байдън да посети щата в четвъртък.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини