Отидете към основна версия

1 099 36

Великобритания иска танковете "Чалънджър“ да са в Украйна до края на март

  • украйна-
  • великобритания-
  • танк-
  • доставки-
  • чалънджър

По-рано този месец Обединеното кралство заяви, че ще изпрати в Украйна 14 от своите основни бойни танкове заедно с допълнителна артилерийска поддръжка

Източник: БГНЕС

Великобритания се надява танковете "Чалънджър 2“, които доставя на Украйна, да пристигнат в страната до края на март, каза днес Алекс Чолк, един от тримата държавни министри към британското министерство на отбраната, предаде Ройтерс.

По-рано този месец Великобритания заяви, че ще изпрати в Украйна 14 от своите основни бойни танкове заедно с допълнителна артилерийска поддръжка.

"Намерението е това да стане в края на март", каза държавният министър пред парламента в отговор на въпрос кога танковете ще пристигнат в Украйна.

Чолк заяви, че от този момент украинските сили интензивно ще се обучават как да работят с бойните машини и как да ги поддържат.

Други държави, включително САЩ и Германия, също се ангажираха да доставят танкове, което беше приветствано от Киев като потенциална повратна точка в битката за отблъскване на руската инвазия, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: