Отидете към основна версия

4 668 142

Бенет: В началото на войната Путин обеща да не отстранява Зеленски (ВИДЕО)

  • нафтали бенет-
  • израел-
  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • война

Впоследствие Западът е решил "да разбие Путин, а не да преговаря"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият израелски премиер Нафтали Бенет твърди, че президентът Владимир Путин в началото на специалната операция в Украйна го е уверил, че няма планове за ликвидиране на Владимир Зеленски, който тогава се крие в бункер.

В интервю, публикувано в канала на политика в YouTube, Бенет казва, че след началото на операцията украинският президент го е помолил да се свърже с руския лидер. След това тогавашният премиер на Израел, според него, е взел ролята на посредник между страните.

„Казах му: „Искам да поясня, даваш ми думата си, че няма да убиеш Зеленски?“ Той отговори: „Няма да убия Зеленски“, каза бившият министър-председател на Израел.

Според Бенет, след разговор с Путин, той се обадил на украинския лидер, който по това време се криел в бункер, и му предал съдържанието на разговора с руския президент. След като научи за обещанието на Путин, Зеленски се върна в офиса и засне видео там.

Според Бенет по време на един от първите им разговори Путин уж е изразил готовност да се откаже от денацификацията и демилитаризацията като цели на специалната операция, а Зеленски от своя страна се е изказал в полза на отказа на Украйна да се присъедини към НАТО.

Но според израелския политик впоследствие Западът е решил "да разбие Путин, а не да преговаря". Бенет каза, че е координирал действията си със САЩ, Германия и Франция, които са се съгласили да прекратят преговорите.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.

Свързани новини