Отидете към основна версия

3 684 51

Протестиращи в Париж настояха за санкции и срещу жената на руски зам.-министър

  • франция-
  • париж-
  • русия-
  • санкции-
  • демонстранти

Светлана Маниович обвинена в заобикаляне на наложените европейски принудителни мерки

Снимка: Туитър

Няколко десетки демонстранти поискаха днес в Париж Европейският съюз да разшири санкциите си срещу Русия като включи в тях и съпругата на руския заместник-министър на отбраната, обвинена в заобикаляне на наложените европейски принудителни мерки, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тимур Иванов, който е обект на европейски санкции от октомври насам, се разведе със съпругата си Светлана Маниович през лятото на 2022 г., за да я защити от санкции, твърдят привърженици на излежаващия присъда в Русия руски опозиционер Алексей Навални.

Демонстрацията се проведе пред предполагаемия дом на Маниович във френската столица.

Преди развода Маниович смени фамилията си на Иванова, но зам.-министърът на отбраната остава единственият ѝ източник на финансова издръжка, допълват същите източници.

Демонстрантите носеха плакати с надписи "Кражби в Русия. Убийства в Украйна. Съпруга във Франция". Те настояха на съпругата на заместник-министъра да бъде забранено да пребивава в Европа и активите ѝ да бъдат замразени. „Това е семейство военнопрестъпници“, заяви активистката Мария Певчих пред АФП.

Певчих каза, че френските власти са били предупредени за този случай, но до момента няма отговор.

През декември привържениците на Навални публикуваха разследване, базирано на имейли от Светлана Маниович, от които се разбира, че тя води луксозен живот в Европа с ваканции в Сен Тропе в Южна Франция и се вози в Ролс-Ройс.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 53 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: