Отидете към основна версия

2 720 89

23 руски ракети летяха по Украйна, нова атака и по столицата Киев

  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • киев

11 ракети и два безпилотни летателни апарата са били свалени тази нощ над Киев и района. Няма жертви сред гражданското население, съобщи ръководителят над столичната военна администрация Сергей Попко

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В малките часове на днешния ден над цяла територия на Украйна бе обявена въздушна тревога. С настъпването на деня и изгрева постепенно тревогата бе отменена, но започна да се появява информация за последствията от руската атака. Този път тревогата не е била фалшива и руската армия е извършила нападение с ракети и дронове, включително и по столицата Киев.

11 ракети и два безпилотни летателни апарата са били свалени тази нощ над Киев и района. Няма жертви сред гражданското население, съобщи ръководителят над столичната военна администрация Сергей Попко.

Не се уточнява дали над столицата на Украйна са били сбити всички ракети. На едно място отломки са повредили електрическата мрежа както и една улица.

Предишното руско нападение с ракети по столицата на Украйна беше на 9 март, т.е. преди 51 дни.

По град Уман, Черкаска област, ракета е паднала в жилищна кооперация, а друга в склад. Първото попадение е в девететажен блок. В момента на място работят вече спасители, медици и полиция, потвърди ръководителя на Черкаската областна администрация Игор Табурец. По първоначални данни трима души са загинали, а осем души са ранени и са откарани в болница за оказване на помощ.

В социалните мрежи има съобщения за взривове в Днепър и областта, Кременчук, Полтава и Николаев, Виница, но още няма пълна информация за пораженията.

Кметът на Днепър Борис Филатов съобщи в социалните мрежи, че в областния център са загинали млада жена на 31 години и двегодишно дете.

Според съобщенията на ръководителя на Днепропетровската област Сергей Лисак в областта са били свалени седем руски ракети. Освен жилищния дом, който е бил разрушен, са пострадали и строителна база и предприятие от частния бизнес.

Главнокомандващият Валерий Залужни съобщи, че украинската противовъздушна отбрана е свалила 21 от 23 крилати ракети, пуснати от руската армия. Ракетите са били от типа Х-101/Х-555 от стратегическата авиация с Ту-35 бомбардировачи от района на Каспийско море. Залужни не съобщава къде са паднали двете ракети, които не са били прехванати. Освен ракетите са били свалени и два дрона.

Източник: News.bg

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: