Отидете към основна версия

3 470 87

"Twitter" премахна публикация на Медведев

  • туитър-
  • медведев-
  • публикация-
  • полша-
  • русия-
  • украйна-
  • сащ

В нея той говори за прочистване на полските плъхове"

Източник: БГНЕС

Twitter премахна публикация на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в неговия акаунт, в която говори за "прочистване на полските плъхове", предава ТАСС.

Сега на страницата му пише, че публикацията "нарушава правилата на Twitter“.

"Администрацията на Twitter ограничи показването на последния ми запис в английския акаунт, поради нарушения на някои правила. В същото време записи, призоваващи за унищожаването на Русия, изглежда са в рамките на правилата на социалната мрежа“, написа Медведев в неговия рускоезичен акаунт.

Публикацията на Медведев е направена на фона на "превземането на училище към руското посолство във Варшава: "Не виждам смисъл да поддържам дипломатически отношения с Полша. Тази държава не трябва да съществува за нас, докато на власт има твърди русофоби и полски наемници в Украйна. Последните трябва да бъдат безмилостно унищожени, като миризливи плъхове." По-долу са преводите на английски и полски.

След изтриването на туита, Медведев написа коментар, в който отбеляза Илон Мъск и президентът на САЩ Джо Байдън. По-късно добави: "Историята за деградацията на Twitter от 2010 до 2023 г.“



Публикацията е придружена от колаж от снимка на Медведев на фона на първия му туит (който той публикува, докато посещава централата на социалната мрежа в Сан Франциско преди 13 години) и карикатура, осмиваща украинското влияние в американската политика".

По-рано Илон Мъск отказа да изтрие публикацията на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация в Twitter, в която обяснява "защо никой не се нуждае от Украйна". По-късно стана известно, че текстът на Медведев, публикуван на 8 април на английски, вече не се отваря в Германия и Полша. При опит за отваряне на публикацията се показва съобщение, в което се посочва, че "туитът е ограничен за показване в Германия, Полша съгласно местното законодателство“, пише медията.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания