Отидете към основна версия

5 230 88

Украински генерал: Връщаме си позиции в Бахмут

  • украйна-
  • русия-
  • бахмут-
  • война-
  • крим

Руските сили постепенно напредват в Бахмут, но вчера украински военен говорител заяви, че пътищата за снабдяване на защитниците с храна, боеприпаси и лекарства все още не са прекъснати

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украински контраатаки са довели до отблъскването на руските сили от някои позиции в обсадения град Бахмут, но положението остава "тежко", заяви началникът на украинските сухопътни войски генерал-полковник Александър Сирски, цитиран от Ройтерс, съобщава БТА.

"Положението е доста тежко", се казва в изявление на висшия военен, поместено в социалната мрежа Телеграм. "Същевременно в някои части на града врагът беше контраатакуван от нашите подразделения и изостави някои позиции."

Сирски е казал това при посещение при войските на фронта, заяви украинската армия.

Той добави, че в битката за Бахмут се хвърлят все нови и нови руски подразделения, включително десантни части и бойци на частната военна компания "Вагнер", въпреки тежките загуби, които по думите му те търпят.

"Но врагът не успява да установи контрол над града", каза Сирски.

Руските сили постепенно напредват в Бахмут, но вчера украински военен говорител заяви, че пътищата за снабдяване на защитниците с храна, боеприпаси и лекарства все още не са прекъснати.

Украйна заяви днес, че силите ѝ са отблъснали над 30 атаки в участъка от източния фронт между Бахмут и съседния на Донецк в западна посока град Мариинка.

Киев се подготвя за очаквано от мнозина контранастъпление за отвоюване на частите от Южна и Източна Украйна, окупирани от Русия след започналата преди 15 месеца инвазия, която Москва нарича "специална военна операция".

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 73 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: