Отидете към основна версия

3 677 56

Терористката от Санкт Петербург се разкая в руския арест: Безумно съжалявам за случилото се

  • владлен татарски-
  • дария трепова-
  • русия-
  • украйна-
  • санкт петербург

Дария Трепова не казва кой я е помолил да връчи пратката на блогъра - статуетка, в която са били скрити експлозиви - по време на среща на Татарски с поддръжници на руските военни действия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дария Трепова, обвинена в убийството на известен руски военен блогър, заяви, че "безумно съжалява" за това, че е доставила бомбата, която го уби, и че не е знаела какво има в статуетката, която му е предала в кафене в Санкт Петербург преди месец, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В момента Трепова е задържана в Москва за тероризъм, като е обвинена в сътрудничество с украинските специални служби за убийството на Максим Фомин - автор на популярен военен блог, пишещ под псевдонима Владлен Татарски.

"От всичко най-много искам да умра", каза 26-годишната Трепова за руската онлайн платформа "Ротонда", която публикува откъси от интервюто ѝ в интернет. "Превъртам събитията отново и отново в главата си… Защо просто повярвах, че в пакета, който ме помолиха да предам, няма нищо опасно?", е цитирана да казва тя. "Най-непоносимото е, че с моите ръце убиха човек и осакатиха десетки. Винаги съм била против насилието", допълни тя.

Трепова не казва кой я е помолил да връчи пратката на блогъра - статуетка, в която са били скрити експлозиви - по време на среща на Татарски с поддръжници на руските военни действия. След оцеляването ѝ във взрива, тя каза, че в затвора си е написала писмо, за да се убеди, че не трябва да отнема живота си.

"Безумно съжалявам за това, което се случи", каза Трепова. "Моля се за здравето на оцелелите и ще се опитам да организирам събиране на средства, за да помогна на пострадалите от трагедията да се възстановят", допълни тя.

Трепова се намира в арест в Лефортово, в който често биват задържани хора, заподозрени в шпионаж и други тежки престъпления. Тя каза, че е била посетена три или четири пъти от следователи, но все още няма право да се срещне с адвокат.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания