Отидете към основна версия

5 281 139

„Никой не си тръгва“: Украйна разобличи лъжата на Пригожин, че ще изтегли „Вагнер“ от Бахмут

  • вагнер-
  • евгений пригожин-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • бахмут-
  • роман грищенко

Врагът продължава да унищожава Бахмут с денонощен обстрел

Снимка: Пресс-служба Пригожина

Командирът на 127-а бригада на териториалната отбрана на въоръжените сили на Украйна Роман Грищенко разказа за ситуацията в Бахмут и коментира изявлението на ръководителя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин за намерения да изтегли наемниците от града, предаде агенция УНИАН.

По думите му врагът продължава да унищожава Бахмут с денонощен обстрел и използва всички видове оръжия за това. "Врагът търпи големи загуби в град Бахмут, прегрупира се и възобновява щурмовете си. Вълна след вълна щурмува нашите позиции. Нашите защитници се справят добре, отблъскват постоянните атаки на противника, стоят и задържат позициите си", подчерта Грищенко.

Командирът на бригадата отбеляза, че въпреки изявлението на ръководителя на ЧВК "Вагнер" за намеренията му уж да изтегли наемниците от града, всичко се случва обратното, врагът само продължава да натрупва силите си и увеличава интензивността на артилерийския обстрел.

"Твърдението на Пригожин не е вярно. Никой няма да напусне Бахмут. Освен това виждаме, че пристигат нови части, включително вагнеровци. По-голям интензитет на щурмовете, те носят повече сила в град Бахмут. Това изявление (на Пригожин) цели да заблуди украинските сили. Те не се изтеглят и количеството боеприпаси, с които разполагат, не е намаляло, а се е увеличило. Интензивността на артилерийския им обстрел расте", подчерта Грищенко.

Собственикът на руската частна военна компания (ЧВК) "Вагнер" Евгений Пригожин каза в петък, че силите му ще напуснат украинския град Бахмут на 10 май. ЧВК "Вагнер" играе водеща роля в усилията на Русия да превземе Бахмут от миналото лято. Обсадата на града се превърна в най-продължителната и кървава битка във войната в Украйна.

Украинската армия отхвърли достоверността на думите на Евгений Пригожин, че ще изтегли наемниците от ръководената от него частна военна компания "Вагнер" от обсадения град Бахмут. Освен това Украйна оспори твърдението на Пригожин, че руските сили страдат от липса на боеприпаси.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 51 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: