Отидете към основна версия

7 246 147

За Русия най-лошото предстои: Киев направи много мрачна прогноза за бъдещето на федерацията

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • олексий данилов-
  • владимир путин

Руската федерация е изправена пред поражение във войната и разпад

Снимка: БГНЕС/ EPA

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов каза, че най-лошото за Русия тепърва предстои. Той написа това на страницата си в Туитър.

Данилов отбеляза, че "най-голямата геополитическа катастрофа", за която веднъж спомена руският президент Владимир Путин, имайки предвид разпадането на Съветския съюз, се оказа прогноза, а не факт.

„Сега се случва катастрофа за Русия и най-лошото предстои – поражение, разпад, съд, репарации. Всичко ще бъде Украйна!“, подчерта Олексий Данилов.

В края на април украинският министър на отбраната Олексий Резников отбеляза, че мирните преговори между Украйна и Русия все пак ще се проведат в бъдеще. Основната им тема ще бъдат условията за капитулация на Русия, процедурата за изплащане на репарации и методът за изправяне на военните престъпници пред съда. Ръководителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов заяви, че решителната и последна битка с Руската федерация ще се проведе тази пролет.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 136 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: