Отидете към основна версия

4 248 71

Според Politico: Помощта за Украйна е на привършване

  • украйна-
  • помощ-
  • политико-
  • сащ-
  • конгрес

Пише американското издание

Източник: БГНЕС

Според американското издание "Политико" от пакета за помощ за Украйна в размер на 48 милиарда долара, одобрен от Конгреса на САЩ през декември миналата година, остават само около 6 милиарда долара. Това означава, че средствата, предназначени за доставки на оръжия за военните на Киев, може да свършат до средата на лятото.

Това кара някои американски конгресмени да се тревожат за бъдещите планове на Белия дом, включително кога администрацията на президента Джо Байдън ще поиска следващия пакет от помощи и дали той ще бъде достатъчен. В същото време законодателите са уверени, че Вашингтон трябва да продължи да финансира украинските въоръжени сили без прекъсване, особено на фона на очакваното контранастъпление.

Белият дом вече обсъжда нов транш от военна помощ, според анонимен служител на администрацията във Вашингтон. Все още не е ясно как точно нуждите на Украйна могат да се променят по време или след контранастъплението, казва той, но Вашингтон възнамерява да продължи да подкрепя Киев в дългосрочен план, предаде "Фокус".

Този път обаче ще бъде по-трудно да се получи одобрение за следващия транш, уверени са в редакцията на Politico. Не само Конгресът се промени от декември, но и обстоятелствата. Този път всяко предложение от Белия дом на Капитолийския хълм във Вашингтон може да се сблъска с опозиция от "малка, но гласовита група републиканци“, които подкрепят съкращения на разходите за Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: