Отидете към основна версия

967 11

Жертвите на боевете в Судан са повече от 820

  • судан-
  • жертви-
  • боеве-
  • армия-
  • имигранти

Ранените са над 3210 души

Източник: БГНЕС

Над 820 души загинаха при въоръжените сблъсъци между суданската армия и Силите за бърза подкрепа до вторник, а ранените са над 3210. Това съобщава "Синхуа", цитирайки Съюза на суданските лекари.

Столицата Хартум, столицата на щата Северен Кордофан, Ел-Обейд и столицата на щата Западен Дарфур, Генейна са най-засегнатите райони, според неправителствената организация.

Във вторник са избухнали преки сблъсъци между части на суданската армия и бойци на RSF в района на Джабра в южната част на Хартум и районите на Аркавит, Ал-Мамура и Ел-Джераиф в източната част на столицата. RSF заяви във видеоклипове, публикувани във вторник, че е превзел лагера Ал-Кадро в град Бахри, основен лагер на суданската армия, който отрече изявлението. "Нашите сили отблъснаха опит за нападение от RSF за поемане на контрол над лагера "Ал-Кадаро" и нанесоха тежки загуби на врага", каза армията на страницата си във Facebook.

Сраженията принудиха около 200 000 души да избягат в съседните страни и разселиха повече от 700 000 вътре в Судан, предизвиквайки хуманитарна криза, предаде news.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини